Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Halogenki NIE wpuszczane w sufit

Alicjanka

Recommended Posts

Mam pytanie: czy ktoś widział gdzieś w Warszawie lub okolicach halogenki w postaci "reflektorków" przymocowywanych do sufitu na nóżce (każdy osobno - nie chodzi mi to u systemy na drutach, lub kilka halogenów na jednym stelażu).

Widziałam coś takiego u kogoś (kupował w Łodzi), ale w W-wie nie widziałam nigdzie. Problem jest, że u mnie między płytą GK (czyli sufitem) a folią paroprzepuszczalną i wełną mineralną, która ociepla sufit jest niewielka odległość i obawiam się, że normalne halogenki montowane w płycie będą uszkadzać folię z powodu ciepła jakie emitują. A na korytarzu mam mieć pięć takich pojedynczych "reflektorków" skierowanych na boki.

Dajcie znać jeśli ktoś coś takiego widział, please... :smile:

Alicjanko, własnie dzisiaj w naszym biurze zamontowano nam bardzo fajne halogenki na nóżkach. Montuje sie je do sufitu, można wyłaczyc bezpośrednio na obudowie lub kontaktem. A kupic je mozna na ulicy Młodzieńczej w Warszawie, gdzie ponoc jest duży sklep oświetleniowy (róg Radzymińskiej, przy McDonaldzie). To co prawda prawa strona ale jesli jeszcze nie kupiłas to może warto sie przejechać. Ceny nie znam ale na pewno nie była taka jak wyżej (znam moja firmę)

Dzięki, może się tam przejadę. Byłam bowiem na targach oświetleniowych i znalazłam kilku producentów różnych tego typu halogenków, z ceną do 59zł/szt, ale żeby je kupić to trzeba zamawiać u producenta np w Gdyni, lub Poznaniu. Nasze sklepy mnie rozczarowują bo wybór jest żaden.

Np szukam oświetlenia do zamontowania na lustrze wklejonym w kafelki i niestety nic nie ma. Jeśli natomiast jest jakaś delikatna lampeczka, to podstawę ma po byku.

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: Alicjanka dnia 2002-10-09 11:38 ]