Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy dom o symbolu Wm13 można wybudować za:  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Czy dom o symbolu Wm13 można wybudować za:

• 50 - 100tys.z

Recommended Posts

wita brunet wieczorową porą 8) 8) 8)

Zupelnie nie rozumiem określnia smutny projekt. Smutny to jest portier. Kolory takie to mi sie nawet podobają. Są inne niż klasyczne. Moja luba mówi zę "gadają ze sobą" (cokolwiek to znaczy) Ja tam widze ze nie wyglada to zle (co mi podpowiada prosty umysł inżyniera)

Zielonooka - dzieki za ten szkic zmian w domu D77. Rzeczywiscie z duzym plusem dlań. Nie zmesci na moja dziale - musialbym go kroić i przenosić okna ze szczytu na boczne sciany. Troche też nie jest dopracowany zewnętrznie - nie ma tego porządku co wróblówka. Ma takie male okienka daszki i inne motywy troche porozrzucane przypadkowo po elewacji - tu więc plus dla WM13.

Bikerus - też podobnie jak przy D77 - ten dom nie jest tak klarowny jak wroblowka. Niestety nie nadaje sie na dzialke z wejsciem od poludnia.

Odnosnie malutkich pokoikow na piętrze - robimy zamiane pokoi - my bierzemy ten maly łączony a dzieci biorą większy (z opcją na podzielenie lekką scianką jak będą większe - ok 5 klasa podstawowki - tak mowi psycholog) Absolutnie nie przeraza nas to ze nie są duże. W pokoikach na pietrze mamy zamiar spac, zyc chcemy na dole - w koncu po to robimy taki domek - z taką funkcja i ukladem parteru. Zastanawiam sie tez - z czego wynika taka roznica w wielkosciach pokoi i chyba oni (ci projektanci) rożnie liczą te powierzchnie. Albo ja jeszcze za malo wiem - hihi - z pewnością za malo wiem.

Xena z Xsary - ave! - Też mnie zastanawia ten słup. Umowilem sie na spotkanie w pracowni ktora go projektowala - wiec zapytam sie o to samych autorów. O ten motyw z brakiem okna tez. Ciekawe co powiedzą. Hehe. Jak macie jakies sugesie - mozecie mi je tu wrzucic, to sie zapytam w Waszym imieniu autorów na spotkaniu niebawem

Tymczasem wracam do pracy :x aby na to wszystko zarobić 8)

dobranoc,

janek

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dla mnie straszny jest brak miejsca na "dodatkowe rzeczy" wyboraŸ sobie, że mieszkajšc w domu 30% czasu spędzia sie w prawlni, grazu czu warsztaciku. W przypadku takich małych rozmiarów zastanowił bym się czy nie zrobic tego co zazwyczaj innym odradzam - podpiwniczyć go. - jeżeli warunki pozwalajš , poziom wody gruntowej nie jest za wysoki to koszty nie powinny cię zjeœć a trochę miejsca sie przyda - nawet w bloku masz piwnicę :-/

• 1 year później...

Chciałbym poprosić was o opinię co sądzicie na temat tego domku. Mi się bardzo spodobał choć kwestie finansowe chyba wzięły górę. Jeśli możecie to proszę was o komentarz, a może podsuniecie inne projekty.

Oto projekt:

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=304&IdKolekcji=

• 2 years później...
  • 1 month później...
Witojcie w ten sniezny dzionek!

Janek

wg bardzo podobnego projektu powstało osiedle Archicomu w Dobrzykowicach k/Wrocławia:

http://www.archicom.pl/CMS/Dobrzykowice_Park/zdjecia_domow.html

Wróblówka jako ze ma małą, prostą bryłę,

bardzo dobrze wyjdzie w podobnej aranżacji zewnętrzej co domy z w/w zdjęc.

Nie jest w końcu kurnikiem tylko domem :)

:D dzięki wielkie!,a wszystko niby takie małe na papierze,a tu kuchnia całkiem duża,teraz to tylko czekanie na roztopy i za łopatę,coś mi się ta zima dziwnie dłuży, ale wszystkim którzy się przy kominkach wygrzewają pewnie nie,pozdrawiam wszystkie "wróbelki" :lol:

Bardzo proszę o więcej zdjęć,zauważyłam że stół Wam się zmieścił między ścianą z kominkiem a kuchnią,czy może nie zrobiliście tej ścianki?a jeżeli chodzi o salon to czy wejdą mi tam dwie kanapy (3-osobowe)?natomiast poddasze będzie wyglądało inaczej niż na projekcie,będą 2 pokoje troszkę powiększymy łazienkę.Z góry dziękuję za zdjęcia,pozdrawiam.