Adilberta 02.03.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Kupilam mieszkanie (wielka plyta lata 70-te). Caly przedpokoj jest w sosnowej boazerii (od podlogi do sufitu waskie deseczki przybite do sciany).Oprocz tego poprzedni wlasciciel metoda chalupnicza wykonal szafki i pawlacze a drzwi to tapeta drewnopodobna na plycie pilsniowej. Na podlodze lezy sosnowy lakierowany parkiet (mozaika). Wyglada to koszmarnie a ja nie mam pieniedzy na pozadny remont. Moze ktos ma pomysl jak ODREMONTOWAC boazerie i cos fajnego z tym zrobic??? HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.03.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 .... trudna sprawa, moze lakiery koloryzujace ? Przynajmniej zmieni sie kolorystyka, boazeria w jeden kolorek, drzwiczki szafek inny, do tego troche tzw. "dupersznitów' które zmienia wnetrze. To chyba wyjdzie najtaniej Pozdro J Zajrzyj do dzialu "Wnetrza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 03.03.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ja bym pomalowała farbą kryjącą i zaczęła odkładać kasę na zerwanie tego ustrojstwa. nienawidzę boazerii brrrrr................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.03.2005 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ..... i Ty, majac trzysta metrów do Puszczy Kampinoskiej to mówisz J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adilberta 03.03.2005 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 .... trudna sprawa, moze lakiery koloryzujace ? Przynajmniej zmieni sie kolorystyka, boazeria w jeden kolorek, drzwiczki szafek inny, do tego troche tzw. "dupersznitów' które zmienia wnetrze. To chyba wyjdzie najtaniej Pozdro J Zajrzyj do dzialu "Wnetrza" Dzieki Nie znam sie na lakierach ale to jakis pomysl. Pewnie trzeba bedzie przyttrzec powierzchnie jakims papierem sciernym i dopiero na to probowac nalozyc lakier. Strach pomyslec co bedzie jesli zle dobiore odcien. W perspektywie mam trumne albo wesole miasteczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adilberta 03.03.2005 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ja bym pomalowała farbą kryjącą i zaczęła odkładać kasę na zerwanie tego ustrojstwa. nienawidzę boazerii brrrrr................ Tez nie znosze sosnowych deseczek na scianie od podlogi do sufitu + wstretne pawlacze; ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Bede malowac a potem zobacze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 04.03.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Takie boazeria zaczynaja byc na nowo modne, tylko nie kryjace calych scian ale fragmentami wystepujace na scianach - naprzemian z tynkowanymi i malowanymi na kolor scianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adilberta 04.03.2005 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Takie boazeria zaczynaja byc na nowo modne, tylko nie kryjace calych scian ale fragmentami wystepujace na scianach - naprzemian z tynkowanymi i malowanymi na kolor scianami. Nie wspomnialam o ty, ale takie fragmenty z boazerii tez mam na scianie przy kuchni i WC. To mi sie nawet podoba ale przedpokoj jest przytlaczajaco zolty (kolor surowej sosny niczym niezabejcowanej). We wtorek umowilam sie z milym panem stolarzem, ktory ma mi podpowiedzic jak zmienic kolor lakierem zeby moc mieszkac i sie nie zatruc na smierc. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 05.03.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Papier scierny owszem, do zmatowienia lakieru, coby lepiej trzymal sie nowy lakier. Jesli moge cos zasugerowac, to wybierz jasniejsze kolory, jak bedzie zle wygladalo zawsze mozesz pokryc to ciemniejszym kolorem Jeszcze jeden pomysl : - dla majsterkowicza - wyciecie fragmentów boazerii i "wstawienie" np. obrazków, plaskich kompozycji kwiatowych ( zabezpieczonych lakierem i zmienianych co pare miesiecy - masz nowy designe w przedpokoju tanim kosztem ). pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viktoria23 07.03.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Boazeria - pomalowana na przemian .. dwoma odcieniami jasnietkiej zieleni. wyglada .. jak tapeta .. tylko ze kolory naprawde sa te same . tylko ten ciemniejszy .. to kilka kropel barwnika wiecej. tonacja. Szafy i pawlacze pomalowane .. na - (ramy szaf i pawlaczów)znów ten sam kolor, tylko dużo barwnika i są bardzo zielone. dzwicznki - troche lasniejsze. po obwodzie dzwiczek namalowalam recznie pedzelkiem wzorek ... zmienilma raczki i galki. Kupilam stalowe/matowe, potem za pomoca kombinerek jako trzymaka , zanurzalam je jedna po drugiej w malej puszce farby akrylowej - blyszczacej. wzorem na odwodzie dzwiczek ma taki sam kolor jak galki/raczki. Zrobilam u kolezanki podobnie, na maila moge przyslac fotki. viktoria23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viktoria23 07.03.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Jeszcze jedno : Lakiery - jelsi masz czas i ochote abwic sie w usuwanie starego lakieru .... to mozna zmienic kolor lakierujac.bejcujac. Ale .. jesli w boazerii dotychczasowej sa jakies male dziurki, ubytki, odprysniecia to w czasie usuwania starego lakieru mozesz w "dzirki" nie siegnac .. i wtedy beda plamy ... Najlatwiej jest chyba ... przetrzec drewna papierem sciernym,, kitem do drewna uzupelnic eweltualne ubytki ( po gwozdzach, wyrwania, nadlamania itd), wygladzic te miejsca papierem .. a potem - pomalowac na lity kolor .. jak pisalam wyzej ... viktoria23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts