Sławek_Kraków 02.03.2005 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Zaczynamy budowę na wiosne czy możemy liczyć na jakieś odliczenia, a jeśli tak to z jakiego tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 02.03.2005 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Z tytułu samej budowy żadnych odliczeń.Pod pewnymi warunkami można odliczyć odsetki od kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 02.03.2005 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Możesz przybliżyć temat odliczeń z tytułu odsetek kredytu. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 02.03.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Odliczasz od podstawy opodatkowania kwotę odsetek od kredytu hipotecznego.Jest chyba tylko warunek,że budowa musi być zakończona w ciągu trzech lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 03.03.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Sławek.Może jesteś właścicielem jakiegoś mieszkania? Wiele rzeczy potrzebnych na budowie ( cement, beton, deski, drzwi, elementy wykończeniówki)można upchnąć w ulgę remontową. Wprawdzie to niewiele, ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 03.03.2005 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Właśnie z tym problem nie mam żadnego mieszkania mieszkam w domu u rodziców, ale dzięki za propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 03.03.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Aby skorzystać z tej ulgi wystarczy (prawdopodobnie) prawo do użytkowania. Zapytaj w urzędzie skarbowym czy wystarczy umowa wynajęcia, użyczenia lub inna. Spiszesz z rodzicami potrzebny dokument i sprawa załatwiona. Należy korzystać z możliwości jakie daje państwo. A przy budowie żaden grosz nie śmierdzi. Powodzenia. Jeśli byś potrzebował, to służę kontaktami do dekarzy i ludzi od wykończeniówki. Jestem z obu ekip bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 03.03.2005 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Pewnie że chce każdy kontakt jest mi potrzebny bo właśnie zbieram ludzi z polecenia do różnych robót. Z góry wielki THX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rokas 03.03.2005 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Wysłałem telefony na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts