Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Admin może wyjasnić, co się stało z pewnym wątkiem...

_ZBYCH_

Recommended Posts

Zbysiu ocenzurowali go - wydaję mi sie , że niezbyt słusznie ...ale ...

Sama nie wiem czy to żle , czy dobrze - wątek w sumie nie był zły ... lecz zapewne moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy . Gorzej było z kłótnią między dwoma paniami – i to chyba dlatego : choć raczej to je powinno się skasować – tzn te „pyskujące posty” , a nie całość ...

Moim zdaniem ingerencja Redakcji była bezsprzecznie słuszna w stosunku do postów z ostatnich kilku dni. Poziom ich był zaiste jarmarczny.

Niewykluczone też, że Admin doszedł do wniosku, iż cały ten wątek jest zarzewiem ewentualnych kolejnych konfliktów.

Sam także miałem pewne wątpliwości czy eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych bez zgody ich właścicieli w celu ukazania ich (tzn. właścicieli) "bezguścia" jest moralne.

Niemniej niech się rzeczywiście wypowie w tej sprawie Redakcja.

Wowka - też miałam mieszane uczucia - bo myślałam identycznie - przecież te domy miały właścicieli . Ale z drugiej strony , to w ten sposób wiele tematów nie miało by prawa istnienia ... zawsze można kogoś urazić nie zamierzając ... sama nie wiem ...

Na poczatku mialam mieszane uczucia co do samego watku, ale przeciez tytul byl 'trzeba miec fantazje' a nie 'posmiejmy sie i wyszydzajmy'.

Bez przesady, przeciez nie bylo adresu, numeru, nazwiska, Zbych zas nie czerpal korzysci majatkowych z pokazywania cudzych projektow.

Mysle, ze watek 'trzeba miesc fantazje' powinien byc przywrocony w pierwotnej formie. W pokazywaniu niebanalnych domkow nie widze niczego zdroznego. Pamietacie japonski domek - rozowy, 'do gory nogami'. Zapewne trzeba miec fantazje nie tylko zeby narysowac, ale i wybrac i zbudowac.

Albo ten z Sopotu 'falujacy' dom, knajpa.

Albo domek z bajki rodziny ktoregos forumowicza (pardon, nie pamietam)

Zaprawde trzeba miec fantazje.

...a ja mysle, ze skoro to jest FORUM, to prawo do cenzurowania i oceny

( wlacznie z bojkotem osob z czerwona kartka ) mamy my, a nie jakas sila wyzsza !

Cenzurowanie przez redakcje to zly pomysl !

Ucierpial Bard13 ( przy okazji nas tez troche przetrzepali :( )

teraz Zbych,

kto nastepny !?????????????

J

Jestem za usuwaniem wulgarnych, obrażających postów a nie usuwaniem całych wątków.

Ostatnio do "fantazji" rzadko zaglądałam, bo zamienił się w ring dwóch walczących nie na temat :roll: Ale zawsze uważałam, ze nalezy pokazywać różne /także ekstremalne/ pomysły na dom. Jedni może się posmieją, inni może się zastanowią.

Źle się dzieje w państwie duńskim :(

wowka napisał:

"Sam także miałem pewne wątpliwości czy eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych bez zgody ich właścicieli w celu ukazania ich (tzn. właścicieli) "bezguścia" jest moralne."

Takie jest i nasze odczucie. Ponadto wątek wywołał ostre konflikty między forumowiczami. Działania moderatora to obrona tego co jest cechą tego forum: wzajemnej życzliwości i chęci służenia pomocą. Prosimy o zrozumienie.

A zarejestrowanie sie miało byc remedium ... :-?

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23923&postdays=0&postorder=asc&highlight=ma%B3py+cyrk&start=0

Użytkowników tego Forum łączy nić sympatii i życzliwości na trudnym poletku budowania własnego domu. Nie pozwólmy, by ta wartość została zniszczona przez gości, którzy zamiast spierać się na poglądy, atakują rozmówcę. Takie bardzo drastyczne przypadki zdarzyły się ostatnio na Forum. Broniąc dobra ogółu, ustanowiliśmy możliwość pisania i odpowiadania tylko dla ZAREJESTROWANYCH.

Pozdrawiamy z nadzieją na zrozumienie

Redakcja

jak widac - nic to nie dało :(

atakujace sie nicki robiły to swobodnie - bez żadnej ingerencji !

do czasu ...

http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=293086&highlight=ma%B3py+cyrk#293086

...Chodzi mi o to,że jest zamordyzm na forum.Wystarczy skarga do Redakcji i jak za Stalina dalej toczy sie akcja.Coprawda nikt nikogo nie morduje,ale metody podobne.Wystarczy donosik.

przewidziany przez ariete scenariusz dosiegnał tym razem _ZBYCHA_ ... :(

pozdrawiam - nierozumiejąc

wowka napisał:

"Sam także miałem pewne wątpliwości czy eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych bez zgody ich właścicieli w celu ukazania ich (tzn. właścicieli) "bezguścia" jest moralne."

Takie jest i nasze odczucie. Ponadto wątek wywołał ostre konflikty między forumowiczami. Działania moderatora to obrona tego co jest cechą tego forum: wzajemnej życzliwości i chęci służenia pomocą. Prosimy o zrozumienie.

Nie wykazuje zrozumienia, dla łatwizny jaką wykazał się moderator forum usuwając cały wątek!!!

Konflikty między forumowiczami występują w nie jednym wątku i jakoś moderator ich nie usuwa...

Poświęciłem sporo czasu i pracy temu wątkowi, a redakcja jednym ruchem zniweczyła mój trud.

Nie podoba mi się to! :roll:

Jeśli to oznacza, że konflikt wywołany przez kogoś w jakimkolwiek moim wątku spowoduje jego usunięcie, to pisanie na tym forum jest stratą czasu...

ZBYCH

Zgadzam się w 109% ze Zbychem.

Doszło do tego, że wystarczy napisać parę chamskich tekstów i leci cały wątek.

Druga sprawa to działanie moredaratora. Dlaczego zawsze musi być tak, że najpierw coś znika, następnie są posty forumowiczów, przychylne lub nie Redakcji no i w końcu jakaś lakoniczna odpowiedź Redakcji.

Proponuję zrobić odwrotnie. Najpierw ostrzeżenie. Zaoszczędzi to naprawdę dużo nerwów.

Nie zabijajmy bezmyślnie wątków. Nie róbmy przykrości autorowi. To forum ma cechować życzliwość jak pisze ktoś z Redakcji. A gdzie tutaj widzimy życzliwość dla autora wątku, dla Zbycha? Czyżby tutaj dobro ogółu przeważyło? Bądźmy w końcu partnerami, a nie intruzami na tym forum.

wowka napisał:

O ile eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych (bez zgody ich włascieli) jest niemoralne (jak odczuwa to Wowka i Redakcja)

nalezałby to okreslić jasno w regulaminie forum,

że jest to zabronione.

Działanie odwrotne czyli podpasowywanie regulaminu pod własne "widzimisie" - to dla mnie - conajmniej niejasne postepowanie ... :-? :-? :-?

W skasowanym watku były owszem uszczypliwości (w tym wiele kierowanych do Redakcji ) ale chamskich tekstów nie zauważyłem.

pozdrawiam

Redakcja nabrała wody w usta...

:(

pewnie szuka wyrzuconego bezpowrotnie wątku....... :roll:

zanim naciśnie się "del", to nalezy najpierw pomyśleć, potem się zastanowić, następnie skalkulować zyski i straty, poczymże.........zrezygnować :wink:

Działanie moderatora jest reakcją na zażalenia forumowiczów ale też wynika z własnej oceny sytuacji. Kierujemy się dobrem forum, wiedząc jednak że każda decyzja o usunięciu wątku jest kontrowersyjna. Czytamy Wasze uwagi i bierzemy je pod uwagę. Prosimy o wyrozumiałość - i Wam, i nam zależy na tym, by to forum było miejscem przyjaznym dla użytkowników. Czekamy na uwagi i propozycje. Pozdrawiamy

Działanie moderatora jest reakcją na zażalenia forumowiczów ale też wynika z własnej oceny sytuacji. Kierujemy się dobrem forum, wiedząc jednak że każda decyzja o usunięciu wątku jest kontrowersyjna. Czytamy Wasze uwagi i bierzemy je pod uwagę. Prosimy o wyrozumiałość - i Wam, i nam zależy na tym, by to forum było miejscem przyjaznym dla użytkowników. Czekamy na uwagi i propozycje. Pozdrawiamy

A ja mam taką propozycję.

Kazdemu może się coś nie podobać. Składa zażalenie do moderatora. Moderator publicznie przedstawia skargę. Jednodniowa ankieta. Wywalić wątek czy nie? Taki sąd kapturowy nigdy nie będzie mile odbierany.

Wywalenie wątku cichcem, potem przerwa na przeczekanie awantur, wyciszenie sytuacji to nie jest w porządku. Powinniśmy też mieć możliwość zabrania głosu. Jest demokracja czy nie?!!!! :)

A ja mam taką propozycję.

Kazdemu może się coś nie podobać. Składa zażalenie do moderatora. Moderator publicznie przedstawia skargę. Jednodniowa ankieta. Wywalić wątek czy nie? Taki sąd kapturowy nigdy nie będzie mile odbierany.

Wywalenie wątku cichcem, potem przerwa na przeczekanie awantur, wyciszenie sytuacji to nie jest w porządku. Powinniśmy też mieć możliwość zabrania głosu. Jest demokracja czy nie?!!!! :)

Bardzo dobra propozycja. W pelni popieram!