_ZBYCH_ 02.03.2005 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Czy Admin może wyjasnić, co się stało z wątkiem "Trzeba mieć fantazję" oraz dlaczego ubyło mi kilkadziesiąt napisanych postów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 02.03.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Zbysiu ocenzurowali go - wydaję mi sie , że niezbyt słusznie ...ale ...Sama nie wiem czy to żle , czy dobrze - wątek w sumie nie był zły ... lecz zapewne moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy . Gorzej było z kłótnią między dwoma paniami – i to chyba dlatego : choć raczej to je powinno się skasować – tzn te „pyskujące posty” , a nie całość ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 02.03.2005 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Zbysiu ocenzurowali go - wydaję mi sie , ze niezbyt słusznie ...ale JAK TO??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 02.03.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Moim zdaniem ingerencja Redakcji była bezsprzecznie słuszna w stosunku do postów z ostatnich kilku dni. Poziom ich był zaiste jarmarczny. Niewykluczone też, że Admin doszedł do wniosku, iż cały ten wątek jest zarzewiem ewentualnych kolejnych konfliktów. Sam także miałem pewne wątpliwości czy eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych bez zgody ich właścicieli w celu ukazania ich (tzn. właścicieli) "bezguścia" jest moralne. Niemniej niech się rzeczywiście wypowie w tej sprawie Redakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 02.03.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Wowka - też miałam mieszane uczucia - bo myślałam identycznie - przecież te domy miały właścicieli . Ale z drugiej strony , to w ten sposób wiele tematów nie miało by prawa istnienia ... zawsze można kogoś urazić nie zamierzając ... sama nie wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 02.03.2005 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Na poczatku mialam mieszane uczucia co do samego watku, ale przeciez tytul byl 'trzeba miec fantazje' a nie 'posmiejmy sie i wyszydzajmy'.Bez przesady, przeciez nie bylo adresu, numeru, nazwiska, Zbych zas nie czerpal korzysci majatkowych z pokazywania cudzych projektow. Mysle, ze watek 'trzeba miesc fantazje' powinien byc przywrocony w pierwotnej formie. W pokazywaniu niebanalnych domkow nie widze niczego zdroznego. Pamietacie japonski domek - rozowy, 'do gory nogami'. Zapewne trzeba miec fantazje nie tylko zeby narysowac, ale i wybrac i zbudowac. Albo ten z Sopotu 'falujacy' dom, knajpa. Albo domek z bajki rodziny ktoregos forumowicza (pardon, nie pamietam) Zaprawde trzeba miec fantazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.03.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ...a ja mysle, ze skoro to jest FORUM, to prawo do cenzurowania i oceny ( wlacznie z bojkotem osob z czerwona kartka ) mamy my, a nie jakas sila wyzsza ! Cenzurowanie przez redakcje to zly pomysl ! Ucierpial Bard13 ( przy okazji nas tez troche przetrzepali ) teraz Zbych, kto nastepny !????????????? J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 03.03.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Jestem za usuwaniem wulgarnych, obrażających postów a nie usuwaniem całych wątków. Ostatnio do "fantazji" rzadko zaglądałam, bo zamienił się w ring dwóch walczących nie na temat Ale zawsze uważałam, ze nalezy pokazywać różne /także ekstremalne/ pomysły na dom. Jedni może się posmieją, inni może się zastanowią. Źle się dzieje w państwie duńskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 03.03.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 wowka napisał:"Sam także miałem pewne wątpliwości czy eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych bez zgody ich właścicieli w celu ukazania ich (tzn. właścicieli) "bezguścia" jest moralne." Takie jest i nasze odczucie. Ponadto wątek wywołał ostre konflikty między forumowiczami. Działania moderatora to obrona tego co jest cechą tego forum: wzajemnej życzliwości i chęci służenia pomocą. Prosimy o zrozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohdan 03.03.2005 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 A zarejestrowanie sie miało byc remedium ... http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23923&postdays=0&postorder=asc&highlight=ma%B3py+cyrk&start=0 Użytkowników tego Forum łączy nić sympatii i życzliwości na trudnym poletku budowania własnego domu. Nie pozwólmy, by ta wartość została zniszczona przez gości, którzy zamiast spierać się na poglądy, atakują rozmówcę. Takie bardzo drastyczne przypadki zdarzyły się ostatnio na Forum. Broniąc dobra ogółu, ustanowiliśmy możliwość pisania i odpowiadania tylko dla ZAREJESTROWANYCH. Pozdrawiamy z nadzieją na zrozumienie Redakcja jak widac - nic to nie dało atakujace sie nicki robiły to swobodnie - bez żadnej ingerencji ! do czasu ... http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=293086&highlight=ma%B3py+cyrk#293086 ...Chodzi mi o to,że jest zamordyzm na forum.Wystarczy skarga do Redakcji i jak za Stalina dalej toczy sie akcja.Coprawda nikt nikogo nie morduje,ale metody podobne.Wystarczy donosik. przewidziany przez ariete scenariusz dosiegnał tym razem _ZBYCHA_ ... pozdrawiam - nierozumiejąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 03.03.2005 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 wowka napisał: "Sam także miałem pewne wątpliwości czy eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych bez zgody ich właścicieli w celu ukazania ich (tzn. właścicieli) "bezguścia" jest moralne." Takie jest i nasze odczucie. Ponadto wątek wywołał ostre konflikty między forumowiczami. Działania moderatora to obrona tego co jest cechą tego forum: wzajemnej życzliwości i chęci służenia pomocą. Prosimy o zrozumienie. Nie wykazuje zrozumienia, dla łatwizny jaką wykazał się moderator forum usuwając cały wątek!!! Konflikty między forumowiczami występują w nie jednym wątku i jakoś moderator ich nie usuwa... Poświęciłem sporo czasu i pracy temu wątkowi, a redakcja jednym ruchem zniweczyła mój trud. Nie podoba mi się to! Jeśli to oznacza, że konflikt wywołany przez kogoś w jakimkolwiek moim wątku spowoduje jego usunięcie, to pisanie na tym forum jest stratą czasu... ZBYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 04.03.2005 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Zgadzam się w 109% ze Zbychem. Doszło do tego, że wystarczy napisać parę chamskich tekstów i leci cały wątek. Druga sprawa to działanie moredaratora. Dlaczego zawsze musi być tak, że najpierw coś znika, następnie są posty forumowiczów, przychylne lub nie Redakcji no i w końcu jakaś lakoniczna odpowiedź Redakcji.Proponuję zrobić odwrotnie. Najpierw ostrzeżenie. Zaoszczędzi to naprawdę dużo nerwów. Nie zabijajmy bezmyślnie wątków. Nie róbmy przykrości autorowi. To forum ma cechować życzliwość jak pisze ktoś z Redakcji. A gdzie tutaj widzimy życzliwość dla autora wątku, dla Zbycha? Czyżby tutaj dobro ogółu przeważyło? Bądźmy w końcu partnerami, a nie intruzami na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohdan 04.03.2005 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 wowka napisał: "Sam także miałem pewne wątpliwości czy eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych bez zgody ich właścicieli w celu ukazania ich (tzn. właścicieli) "bezguścia" jest moralne." Takie jest i nasze odczucie. Ponadto wątek wywołał ostre konflikty między forumowiczami. Działania moderatora to obrona tego co jest cechą tego forum: wzajemnej życzliwości i chęci służenia pomocą. Prosimy o zrozumienie. O ile eksponowanie na forum fotografii domów prywatnych (bez zgody ich włascieli) jest niemoralne (jak odczuwa to Wowka i Redakcja) nalezałby to okreslić jasno w regulaminie forum, że jest to zabronione. Działanie odwrotne czyli podpasowywanie regulaminu pod własne "widzimisie" - to dla mnie - conajmniej niejasne postepowanie ... W skasowanym watku były owszem uszczypliwości (w tym wiele kierowanych do Redakcji ) ale chamskich tekstów nie zauważyłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 04.03.2005 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Redakcja nabrała wody w usta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 04.03.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Redakcja nabrała wody w usta... pewnie szuka wyrzuconego bezpowrotnie wątku....... zanim naciśnie się "del", to nalezy najpierw pomyśleć, potem się zastanowić, następnie skalkulować zyski i straty, poczymże.........zrezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 04.03.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Ile już tutaj na takie właśnie postępowanie wylało się goryczy Takie jednostronne bezwzględne działanie doprowadza do niepotrzebnych konfliktów na linii forumowicz-redakcja. Tak dalej być nie może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 04.03.2005 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Działanie moderatora jest reakcją na zażalenia forumowiczów ale też wynika z własnej oceny sytuacji. Kierujemy się dobrem forum, wiedząc jednak że każda decyzja o usunięciu wątku jest kontrowersyjna. Czytamy Wasze uwagi i bierzemy je pod uwagę. Prosimy o wyrozumiałość - i Wam, i nam zależy na tym, by to forum było miejscem przyjaznym dla użytkowników. Czekamy na uwagi i propozycje. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.03.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Jako gospodarze macie prawo zwrócic uwage zbyt emocjonalnym uczestnikom, ale zeby od razu ? Bez ostrzezenia ? Z grubej rury ? Kasowac !? Wiem, ze tematów wiele, ale "tych ostrych" nie jest az tak duzo ! Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 04.03.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Działanie moderatora jest reakcją na zażalenia forumowiczów ale też wynika z własnej oceny sytuacji. Kierujemy się dobrem forum, wiedząc jednak że każda decyzja o usunięciu wątku jest kontrowersyjna. Czytamy Wasze uwagi i bierzemy je pod uwagę. Prosimy o wyrozumiałość - i Wam, i nam zależy na tym, by to forum było miejscem przyjaznym dla użytkowników. Czekamy na uwagi i propozycje. Pozdrawiamy A ja mam taką propozycję. Kazdemu może się coś nie podobać. Składa zażalenie do moderatora. Moderator publicznie przedstawia skargę. Jednodniowa ankieta. Wywalić wątek czy nie? Taki sąd kapturowy nigdy nie będzie mile odbierany. Wywalenie wątku cichcem, potem przerwa na przeczekanie awantur, wyciszenie sytuacji to nie jest w porządku. Powinniśmy też mieć możliwość zabrania głosu. Jest demokracja czy nie?!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 04.03.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 A ja mam taką propozycję. Kazdemu może się coś nie podobać. Składa zażalenie do moderatora. Moderator publicznie przedstawia skargę. Jednodniowa ankieta. Wywalić wątek czy nie? Taki sąd kapturowy nigdy nie będzie mile odbierany. Wywalenie wątku cichcem, potem przerwa na przeczekanie awantur, wyciszenie sytuacji to nie jest w porządku. Powinniśmy też mieć możliwość zabrania głosu. Jest demokracja czy nie?!!!! Bardzo dobra propozycja. W pelni popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts