LordY 02.03.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 Mam 40-o letni dom w ktorym do wymiany sa wszystkie instalacje, w tym ogrzewanie. Planuje przejsc z ogrzewania paliwami stałymi na gazowe, do czego potrzebuje... gazu rzecz jasna. I tu, jak z kazdym monopolista, sa problemy. Bezposrednio przy dzialce nie ma linii przesylowej, ale wystarczy podciagnac ją 25 metrów pod rozwalajacym sie chodnikiem. I teraz:1) Gazownia (Łódzka) zaśpiewała sobie za to prawie 9 tys + VAT ( a to tylko moj udzial w inwestycji, czyli calosc wycenieja na wiecej). Przegladajac to forum dochodze do wniosku ze to chyba bardzo drogo, ale prosze o opinie.2) Cała sprawa moze trwac ponoc 8 miesiecy i nie chodzi tu o procedury biurokratyczne, ale o czas jaki potrzebuje ekipa na znalezienie czasu na pociagniecie nitki gazowej te 25 m. W zwiazku z tym ze nie usmiacha mi sie placic 400 PLN za metr rury i do tego czekac do zimy, powiedzcie prosze czy istnieje mozliwosc wynajecia innej ekipy niz z Gazowni i zlecenie jej podciagniece lacza? Ile cos takiego moze kosztowac i jakie ewentualnie niesc niemiłe konsekwencje? A moze jest jakies inne wyjscie? Z gory dziekuje za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 03.03.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Wg mnie trzeba szukac wykonawcy z "papierami" w gazowni, ktory zalatwi to wszystko taniej ( projekt, uzgodnienia, wykonawstwo ).Poszukaj w swojej grupie, na pewno ktos Ci doradzi, kliknij tutaj :http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1303PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LordY 03.03.2005 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 dzieki za informacje, ale niz znalazłem tam nikogo z moimi problemami. Zawiesiłem pytanie i czekamMoze jednak znajdzie sie ktos, niekoniecznie przeciez w okolicach Lodzi, kto podciagał nitke gazu do dzialki? Temat jak najbardziej nadal aktualny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.03.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 PodciagamJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-kriss- 07.03.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Razem z sąsiadami ciągniemy nitkę 157 m, jednak nas odbiorców jest czterech gazownia podliczyła koszt całości na 25 tyś. zł(około)Z czego my pokrywamy po cztery tysiączki każdy =16tyś.zł.Faktycznie według umowy będziemy czekać dziewięć miesięcy!I to wszystko co mogę napisać odnośnie doświadczenia z gazownią!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LordY 08.03.2005 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 I jak widać nijak maja się do rzeczywistości informacje Muratora, że gazownia pokrywa 75% kosztów No ale jakoś od początku w to nie wierzyłem... Najgorszy jest ten termin!!! Normalnie zima mnie zastanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts