Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wakacje w Chorwacji

acca5

Recommended Posts

AxLe oczywiście z Krakowa :lol:ale dobrym autkiem i dość szybko na trasie+ klima. Tyle jechała kumpela z rodziną rok temu. Czyli srednia powinna być podobna.

Majka ci kierowcy to tak szpanują na bramkach - raz w roku wyciągnie 400 zł i wielki pan. Takiemu to przydała by się wizyta na bramce w Słowenii i reszta w ich walucie - zmieściła by się do sporej reklamówki :lol: :lol: :lol: a potem na dwie godziny w miasto do banku celem wymiany:evil: spowrotem na euro.

W Chorwacji bylam 3 lata temu i prawie za wszystko placiliśmy karta :D. Troche drobnych kupiliśmy jeszcze w Polsce. A tak w ogole to radze przede wszystkim mieć ze sobą karte Mastercard - w rejonie gdzie byłam (Pula) było bardzo małoo bankomatów i sklepów korzystających z Visy.

A tak w ogole to radze przede wszystkim mieć ze sobą karte Mastercard - w rejonie gdzie byłam (Pula) było bardzo małoo bankomatów i sklepów korzystających z Visy.

Mam kartę Mastercard, ale przede wszystkim mam funty (prezent od rodziny z Anglii :D ), których nie bardzo mi sie opłaca wymienić w Polsce na złotówki i potem kupić euro. Stąd moje pytania

• 2 weeks później...

do 1 lipca znajdziesz kwatery bez problemu i po niższej cenie :D

Polecam wyspy Wyspa Lošinj > Veli Lošinj

http://www.chorwacja.pl/photo/HRM000754-0009.jpg

http://www.chorwacja.pl/photo/HRL000399-0001.jpg

jestem zakochana w Chorwacji :D :D :D

acha , a z malenkim dzieckiem raczej nie wybierajcie sie w środku sezonu bo temp. są zabójcze .... a jesli chodzi o kąpiele dla dziecka to polecam nasz sprawdzony sposób ....zabrać ze sobą ponton , nadmuchać na plaży ,wypełnić wodą i ..... mamy osobisty basenik dla malucha :D

Szkoda tylko że wyspa Losinj jest na północy. :(

W Południowej Dalmacji znacznie spokojniej, i niższe ceny.

ceny porownywalne a na wyspie spokoj i cisza jak nigdzie indziej :D

a dodatkowa atrakcja są delfiny brykające wokol wyspy..... :D Losinj to jedna z najpiekniejszych wysp Chorwacji ....

• 3 weeks później...