gość nowy 02.03.2005 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 HejIle zaproponowano Wam rabatu na kotły olejowe Viessmanna, Buderusa lub Vaillanta. Mnie zaproponowano:Od cen katalogowychViessmann - Vitorond 200 - 23%Viessmann - Vitola 100 - 26%Buderus - Logano 115 - 30%Vaillant - VKO iro Vit - 31% Jak to u Was wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_30 02.03.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 to dla mnie ważna informacj jutro wybieram sie na spotkanie z instalatorem który oferuje i buderusa i vissmana. A jak ty oceniasz jakość i bezawaryjność tych kotłów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 02.03.2005 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 chyba masz normalne rabaty, ja jeszcze kotła nie szukałem, jak przyjdzie czas to pomęcze naszego forumowego Grześka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jayer 03.03.2005 02:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Zastanawia mnie, po co jest cena katalogowa, jak wszystko prawie mozna miec z 25% upustem...A na temat. Na swojego Buderusa dostalem 25% upustu.Co do bezawaryjnosci, to ani Viessman, ani Buderus nie sa zle. Jesli sie tylko o nie normalnie dba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 03.03.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Witam!Też mnie zastanawia - dlaczego jest coś takiego jak cena katalogowa - jak wszyscy daja upusty...Ja na Buderusa olejowego Logano dostałem 30%, na Vaillanta 31% Viessmann dał 27%Co tu wybrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 04.03.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Witam! Podnoszę wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 05.03.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 kupowaliśmy Viessmana 35% dostaliśmy ale nie od sklepu tylko od gościa co nam piec montował w sklepie cena z 22% vatem tu vat 7% czyli już masz 15 % od ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_30 05.03.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Bedę kupował piec za tydzień i aktualne oferty które dostałem toVaillant - 31%Vissman - 33%Buderus - 15% ale mam dostać wycenę z jeszcze jednej firmy Z tych kalkulacji wychodzi że Vaillant jest najtańszy a ponoć o wiele lepszy miż buderus, no i jak ładnie wygląda np z kotłem montowanym pod piecem, bajeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 05.03.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 nie chcę zostać zjedzona, ale mam 2 znajomych z buderusem i nie są zadowoleni kupa kasy a np czujka tempki w pokoju makabra mało sterowalna na pokrętło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 06.03.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Witam! Też mnie zastanawia - dlaczego jest coś takiego jak cena katalogowa - jak wszyscy daja upusty... Ja na Buderusa olejowego Logano dostałem 30%, na Vaillanta 31% Viessmann dał 27% Co tu wybrać... witam.... proste pytanie i prosta odpowiedź... cena katalogowa jest po to, aby było jasne od jakiej sumy odejmujemy te 30,31,27% upustu......innego wytlumaczenia chyba nie ma...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 07.03.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Witam!Pewnie masz rację - a może zaczynamy się przeobrażać w ludzi dalekiego wschodu gdzie zawsze trzeba się targować i wszystko funkcjonuje na zasadzie ryneczku i targowanie się jest normą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 08.03.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam!Dzisiaj zadwonił do mnie instalator, który współpracuje z firmą która przygotowywała mi ofertę na kocioł Viessmanna i powiedział że jak zakup pójdzie przez niego to jeszcze dorzuci parę procent... Już nawet samemu nie trzeba się targować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 08.03.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Ja akurat miałem z viessmannem problem uzyskania informacji o cenie jakiegokolwiek kotła olejowego. Wysłałem zapytanie do viessmanna przez internet. Dostałem odpowiedź, że zgłosi się do mnie miejscowy dealer. OK. Poczekałem , zgłosił się telefonicznie. Zapytałem o cenę katalogową kotła który sobie wcześniej upatrzyłem w folderze. Odpowiedź brzmiała - musimy sprawdzić na miejscu, w domu który Pan buduje, aby dobrać odpowiedni kocioł. Mówię więc, że ja już wybrałem tylko chcę na początek znać ceny. Odpowiedź - muszę zobaczyć dom aby dobrać kocioł itd, gadał jakby ktoś mu zaciął płyte. Olałem viessmanna , kupiłem De Dietricha - tam znałem cene od razu, dostałem 42 % rabatu (od ceny brutto), zapłaciłem 7320 zł za DD GTU 1203 ..., i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romario 08.03.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam!Jurg - trafiłeś na instalatorka,sprzedawcę - chytruska - bał się że rozmawia z konkurencją i na telefon nie chciał z tobą rozmawiać - brak informacji o cenie na telefon to nie tylko specjalność Viessmanna ale też handlowców dachówek Brass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 08.03.2005 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Witam! Jurg - trafiłeś na instalatorka,sprzedawcę - chytruska - bał się że rozmawia z konkurencją i na telefon nie chciał z tobą rozmawiać - brak informacji o cenie na telefon to nie tylko specjalność Viessmanna ale też handlowców dachówek Brass Nie wiem na kogo trafiłem. Ten Ktoś zadzwonił do mnie, a nie ja do niego . Przedstawiłem się, podałem moje dane i uznałem, że renomowana firma ma kumatych przedstawicieli sprzedających/instalujących swoje kotły. Jednak jeżeli przedstawiciel nie chce mi podać nawet cen katalogowych to trudno. Od paru lat jest u nas rynek klienta, a nie sprzedającego. Ja chciałem zostawić u Viessmanna moje pieniądze. On poprzez swojego przedstawiciela tych pieniędzy nie wziął. Zarobiła więc konkurencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_30 08.03.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Ja zostawiłem zapytanie na stronie www nastepnego dnia /dzisiaj/ zadzwonił do mnie gość i umówiłem się z nim w najbliższym salonie zobaczymy ja będzie. Od instalatora dostałem ofertę na 31% rabatu na Vitorond 222. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gość nowy 09.03.2005 05:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Hej!Też miałem problem z uzyskaniem ceny przez telefon (chodziło o rabaty ewentualne) ale na spotkaniu w siedzibie Viessmannowskiego dealera - rozmawaialiśmy już bardziej konkretnie.Większe problemy były z instalatorami - którzy przygotowując ofertę twierdzili - mając projekt i oglądając budowę że nie są w stanie policzyć ile pójdzie materiału (to się dogadamy, póżniej się sprawdzi, nie wiadomo jak pójdzie przez ścianę, to trudno oszacować) i dlatego cena oferty nie jest pełna. Na szczęście są tacy co potrafią policzyć i nie mają z tym problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gość nowy 29.03.2005 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2005 podnoszę wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 30.03.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2005 Hej! Też miałem problem z uzyskaniem ceny przez telefon (chodziło o rabaty ewentualne) ale na spotkaniu w siedzibie Viessmannowskiego dealera - rozmawaialiśmy już bardziej konkretnie. Większe problemy były z instalatorami - którzy przygotowując ofertę twierdzili - mając projekt i oglądając budowę że nie są w stanie policzyć ile pójdzie materiału (to się dogadamy, póżniej się sprawdzi, nie wiadomo jak pójdzie przez ścianę, to trudno oszacować) i dlatego cena oferty nie jest pełna. Na szczęście są tacy co potrafią policzyć i nie mają z tym problemów I dobrze Ci powiedzieli (choć mogli podać cene orientacyjną) dlatego ,że ludzie sie różnie budują i w ponad 90% budowa różni sie od planów. A na miejscu są w stanie stwierdzić ,że "inne grzejniki,tu będzie podłogówka,a tu trzeba ominąć podwiąz ,którego nie ma w planach" itp,itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts