Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wczoraj mój małżek, wychodząc po drewno do kominka natknął się przy tarasie na dziwne zwierzątko. Próbowało się zakraść niepostrzeżenie do domu. Niestety, jak to Andrzej określił, zderzyło się z kawłem drewna i nie przeżyło :-? :( . Po powrocie z pracy obejrzałam sobie zewłok. Wyglądało tak: wielkość i kolor myszy, z bardzo dużą głową (1/3 całości) i dużymi wyłupiastymi oczami i trochę większymi tylnymi nogami, ale nie tak jak myszoskoczek. I podobno skakało na tylnych łapkach podpierając się ogonem jak kangur, zresztą widać to po śladach na śniegu. Ślad dwóch łapek i pomiędzy tym kreska - ogon.

Myszoskoczek to nie był, bo po telefonie od męża tak myślałam. Myszoskoczka widziałam w sklepie zoologicznym. To było znacznie mniejsze, tylne łapki też proporcjonalnie mniejsze.

Czy może wiecie co to było, bo ja już podejrzewam, że to jakiś mutant i jestem trochę zła na ten kawałek drewna, co stanął na drodze zwierzątka ale Andrzej próbował go złapać, niestety nie dało się.

https://forum.murator.pl/topic/29751-dziwne-zwierz%C4%85tko-w-ogrodzie/

Masz szczęście że TO COŚ nie rzucało w twojego męża.

Pozdrawiam

Ja wiem.. to na pewno był OBCY.. z planety KANGURIA ;)

:lol: :lol: :lol: :lol:

Koszatniczka to na pewno nie była, mamy takie zwierzątka w biurze, w klatce oczywiście.

Ale do tego myszoskoczka ze zdjęcia, faktycznie, bardzo to zwierzę podobne. To może te co widziałam w sklepie zoologicznym to były same skoczki :wink: , były większe i miały takie duże tylne łapki.

Szynszyla na szczęscie tez nie, bo zwierzątkiem zajęły się koty, a przecież gdyby to była szynszyla miałabym zaczątek futra :-? :wink: .

A wogóle czy takie myszoskoczki to żyją w naszy klimacie, czy raczej stworzonko zwiało komuś?

A wogóle to bardzo mi szkoda, że zderzyło się z tą kłodą drewna, no bo jeśli to jednak przybysz z Kangurii, to nie wiadomo jak to się może skończyć. Wojny gwiezdne, a bo co?

https://forum.murator.pl/topic/29751-dziwne-zwierz%C4%85tko-w-ogrodzie/#findComment-559616