Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czerwona kartka !

Jerzysio

Czy wprowadzic "czerwona kartke" dla osób wulgarnych?  

72 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wprowadzic "czerwona kartke" dla osób wulgarnych?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy ci niegrzeczni to czasami nie ci, którzy mają odmienne zdanie od naszego?

Ja nie jestem za pomysłem z kartkami.

Nie do końca przyjacielu.Co innego jak ktoś rozpoczyna wypowiedź od:

-"A moim zdaniem...."

-"Nie zgadzam się z Twoją opinią..."

-"Myślę,że się mylisz..."

-"Twoja wypowiedź mnie nie przekonuje..."

-itp,itd...

A co innego jak otwierasz wątek i widzisz:

-"Głupoty piszesz!..."

-"Nie znasz się-morda w kubeł..."

-"Do kitu te twoje wypowiedzi..."

-"Ja jestem mądry w przeciwieństwie do ciebie..."

I wiele innych.

Niestety tych drugich jest coraz więcej.Coraz więcej wypowiedzi agresywnych,bezinteresownie złośliwych,prowokujących do nieprzemyślanych reakcji,chamskich,prostackich i grubiańskich.

Niestety.

Nic nie pomoga pieniadze duze,

na podstawowe braki w kulturze".

Brawo pitbull!

Ja mam pecha do takich właśnie.

Coraz więcej wypowiedzi agresywnych,bezinteresownie złośliwych,prowokujących do nieprzemyślanych reakcji,chamskich,prostackich i grubiańskich.

Niestety.

A to przykład z całkiem niedawna:

Podobno najtańszym kondensatem na rynku jest czy ma być nowy model firmy Kiturani(?) ,czy coś w tym stylu.Ale nie pytajcie mnie co to i czy dobre.

PODOBNO NIE ZNAM FIRMY NIE WIEM CZY DOBRY. RZECZYWISCIE REWELACYJNA INFORMACJA.

Nie masz nic ciekawego do powiedzenia-nie zabieraj głosu tadzelopodobny stworze.Tacy jak ty niszczą to forum.

Jak widać agresja się nakręca. Jeśli Tadzel jej nie przerwie to dojdzie do niezłej awantury. A wszystko dlatego, że tak jak pisałem w swoim pierwszym poście, ktoś pozwolił sobie skrytykować inny wpis.

No Jezier,jeśli Ty tego typu odpowiedź uważasz za normalną,konstruktywną krytykę,wnoszącą coś do dyskusji,to mamy faktycznie innę podejście do problemu.

Ale zauważ,że w mojej odpowiedzi nie było agresji.Wszystko możesz napisać,ale nie to,że nie starałem się zachować spokoju.Spokoju,równowagi,cierpliwości i chęci ratowania sytuacji.

Poza tym to nie był pierwszy atak tego indywiduum na mnie.

Drogi pattaya, moim skromnym zdaniem:

- gdyby mnie ktos nazwal "pawelkopodobnym stworem" to uznalbym to za obrazliwe.

- Twoj post o "Kiturami" rzeczywiscie niewiele wnosi do rzeczonej dyskusji, a tadzel to po prostu napisal.

- jego wypowiedz wydaje mi sie grzeczniejsza od Twojej riposty.

Pozostaje z szacunkiem dla P.T. Panstwa. :D

pattaya. chciałem ci tylko pokazać, że sam się absolutnie nie stosujesz do swojego pozytywnego wzorca zachowań. Jest wręcz przeciwnie bierzesz argumenty ze swojej listy negatywnej krytyki.

A czerwone kartki funkcjonują już teraz. Jedni forumowicze donoszą na innych do redakcji a ta wysyła ostrzeżenia albo wręcz blokuje IP.

Panowie.

Być może mój post faktycznie niewiele wniósł do dyskusji.Ale,nie urażając nikogo,nie mniej niż posty moich przedmówców.

A co wniósł do dyskusji tadzel?

Wybacz,Jezier ale mam inne zdanie na ten temat.Być może zmienisz kiedyś swoje,gdy będziesz przez kogoś bezpardonowo atakowany.

Poza tym od początku swojego pobytu na forum jestem przeciwnikiem ataków na innych.Nie podoba Ci się coś,nie masz nic do powiedzenia na dany temat,drażni Cię coś-nie czytaj,nie pisz NIC.To takie proste.

Panie cosik_janosik

Słowa "baranie" nie użyłem na forum nigdy.

Słowo "dupek" zostało ,przyznaję użyte jeden raz w stosunku do gościa ,który,nie wiedzieć za co mnie zwyzywał od różnych.

Natomiast pamiętam (nie chce mi się szukać),że z Tobą miałem jakąś nieprzyjemną rozmowę.

Czyżby ciąg dalszy?

pattaya. chciałem ci tylko pokazać, że sam się absolutnie nie stosujesz do swojego pozytywnego wzorca zachowań. Jest wręcz przeciwnie bierzesz argumenty ze swojej listy negatywnej krytyki.

drogi Pattayo, bez sensu się z Tobą dyskutować (pisać raczej), bo boję się iż i mnie w końcu powyzywasz od janosikowychstworów lub cosikowychstworów, baranów, dupków, że ma się podwójny nick, itd... ja nie miałem z Tobą żadnej nieprzyjemnej rozmowy, czy takiej z wyzwiskami, nie pamietam abyś mnie osobiście obraził, miałem tylko jedno kiedyś uwagę, gdzie przestawiłem Ci, że jestem zniesmaczony tym co napisałeś, bo spodziewałem się mądrzej reakcji (mądrzejszy ustepuje), nie było mnie jakiś czas w Polsce i wróciłem, otwieram pierwszy post i znowu się natknołem na podobną treści (o tadzielstworze - czy czymś podobnym ?, nie będę szukał postu).

Słowa "baranie" nie użyłem na forum nigdy.

oczywiście

.......odp... się ....... Trochę kultury baranie ......

Do mijego poziomu ci daleko synku.

Mysle iż czas zakończyć ten post z zasadą mądrzejszy ustępuje i pracować nad sobą, bo nikt nie jest idealny, nawet ja. Szkoda życia.

Panowie!

...Zauważcie jedną rzecz.Rozmawialiśmy sobie,każdy miał inne zdanie,nawet ekstremalnie inne i nie padło ani jedno przykre słowo......

i oby tak już zostało. Pozdrawiam

Nie pamiętałem o tym "baranie" ale fakty mówią same za siebie.

Raz jeden na forum zostałem potężnie wyprowadzony z równowagi i przyznaję moja odpowiedź mogła być bardziej powściągliwa.

Nie będę się tłumaczył,mogę jeszcze raz przeprosić wszystkich,którzy poczuli się urażeni,zniesmaczeni czy zdegustowani.

Swoją drogą ciekawe,że skutki tej wypowiedzi odczuwam do dzisiaj.

Szkoda,że nie zacytowałeś wypowiedzi,która mnie sprowokowała.

Pozdrawiam.

Czerwona kartka to ciekawy pomysł, ale czy naprawdę chcecie, by redakcja zamieniła się w sąd rejonowy rozpatrujący, komu się ostrzeżenie należy, kto już odpokutował, komu zwiększyć wyrok aż do zbanowania? Tak jak i Wam zależy nam na jakości tego forum, ale mamy nadzieję, że Wasza presja wobec łamiących regulamin wystarczy, no i redakcja ma narzędzia kontrowersyjne, ale czasem stosowane.

Redakcjo !

Proponuje przeczytac uwaznie mój pierwszy wpis, nie ma tam slowa o Waszej ingerencji !

Jestesmy juz "duzi" i takie sprawy mozemy sami zalatwic, we wlasnym gronie, bez "sil nadprzyrodzonych" :wink: .

Chodzi o wypracownaie w naszym gronie takich standardów, dzieki którym osoby nieustabilizowane emocjonalnie - dojrzeja albo .......

znajda sobie inne forum ... i to tyle

Pozdro

J