Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czerwona kartka !

Jerzysio

Czy wprowadzic "czerwona kartke" dla osób wulgarnych?  

72 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wprowadzic "czerwona kartke" dla osób wulgarnych?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 98
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, ale tym ćwierć tysiącem postów tak wiele ubyło... :lol:

:D

A no racja, w dodatku takich "zasłużonych postów" :cry:

Plenum odwołali, a tu plan pięcioletni pisania niewykonany :(

To nagana i po premii Kolego Ponury. 8) :wink:

Nowa klawiatura ? Albo rysik ? :o

Rysik? :roll:

...a czy nasza dyskusja moze zmierzac w kierunku wyartykulowania stanowiska forumowiczów ( brrrrrrrrr ale koszmarek jezykowy mi sie trafil ) w tak atrakcyjnym temacie :-? :roll:

Nic o nas bez nas 8)

... zwazywszy ze ostatnio dziwne rzeczy maja na forum miejsce :-?

...i to niepokoi :(

.... i niektórzy robia sobie niezle jaja z innych :evil:

...co staje sie nieznosne ..

Proponuje aby byl to pomysl Miecza

z wykropkowaniem wszelkich wulgaryzmów.

Uzasadnienie :

po wykropkowaniu koles traci satysfakcje ze kogos nazwal **** i ******, etc. i zniecheci go do tego typu wpisów, a i czytelnicy latwiej zaczna kojarzyc takich co to naduzywaja pewnych nieparlamentarnych zwrotów

I mala modyfikacja - wykropkowanie koniecznie na czerwono !!!

To tak symboliczna kartka !

pozdro

J

Pewnie że może 8) [dyskusja]

Czerwona kartka to ciekawy pomysł, ale czy naprawdę chcecie, by redakcja zamieniła się w sąd rejonowy rozpatrujący, komu się ostrzeżenie należy, kto już odpokutował, komu zwiększyć wyrok aż do zbanowania? Tak jak i Wam zależy nam na jakości tego forum, ale mamy nadzieję, że Wasza presja wobec łamiących regulamin wystarczy, no i redakcja ma narzędzia kontrowersyjne, ale czasem stosowane.

Więc KTOŚ musiałby to zgłaszać - dałem propozycję w innym temacie w tym dziale, żeby zgłaszać pomysły do usprawnień na Forum, od tematów począwszy, a na bieżącym porządkowaniu skończywszy. I co ? I nic. Zero odpowiedzi.

Teraz dylemat - kto miałby ROZSĄDZAĆ, co jest wulgarne, a co nie ?

I kto miałby na to czas ? I chęci ?

Moderator by siedział i sobie kropkował mozolnie wszystkie wulgaryzmy, ku uciesze tego rzucającego mięchem ???

I ponawiam pytanie - co jest mięchem ?

Post złośliwy dotyczący obiektu czy zwykła kąśliwa ocena jest do ukarania czy nie ?

Mieści się w ramach dyskusji czy nie ?

Kto ma to rozsądzać ? Kiedy ?

Poza tym, to będzie rodzaj piaskownicy, gdzie do Admina leci się na skargę "a on to się przezywa !!!"

Tak, tak... dokładnie....

Stodoła i Komora, ratuj się kto może !!! :D

Każden jeden Forumiak swój rozum ma.

Nie ma żadnego sensu, by próbować okiełznać dyskusje.

Podałem onegdaj propozycję "lochu" - tylko kto miałby sądzić ? I wg jakich zasad ?

Ostrzegawcze zblokowanie nicka też nic nie daje - zakładany jest nowy nick i się jeździ na nowym.

Ostracyzm reszty Forumowiczów byłby dobrym wyjściem, ale nie da się go wprowadzić dekretem. Zawsze komuś będzie się podobać to, co nas wkurza i odwrotnie - zawsze będzie kogoś wkurzać postępowanie naszych ulubieńców.

• 1 month później...
Redakcjo !

Proponuje przeczytac uwaznie mój pierwszy wpis, nie ma tam slowa o Waszej ingerencji !

Jestesmy juz "duzi" i takie sprawy mozemy sami zalatwic, we wlasnym gronie, bez "sil nadprzyrodzonych" :wink: .

Chodzi o wypracownaie w naszym gronie takich standardów, dzieki którym osoby nieustabilizowane emocjonalnie - dojrzeja albo .......

znajda sobie inne forum ... i to tyle

Pozdro

J

jakie grono masz na myśli i kto ma ocenić "...osoby nieustabilizowane emocjonalnie..." ?? :lol: :lol: :lol:

tyle ile osób - chyba, że pisząc "grono" masz na myśli "Elitę" :o :lol: - tyle zdań na temat stanu emocjonalnego osobnika i jakże różnych wypowiedzi :lol:

Jestem przeciwniczką jakichkolwiek kartek.

Skoro jesteśmy "duzi" to i tak się zachowujmy :lol:

pozdrawiam - ania

Ania

...jak sie nie wywrócisz to sie nie nauczysz, jak mawial Kobiela w klasyku,

...jak tego nie doswiadczylas na wlasnej skórze, to soooorrrrry 8)

nie wiesz o czym mówimy

Pozdro

J

..czyzbym slyszal jakies kompleksy :o :roll:

.....dla mnie ktos, kto mówi cos madrego nt. budownictwa, nie jest mierzony licznikiem

postulat "doroslosci" niestety nie obejmuje wszystkich uczestników forum.... :( .... i niestety zdarzaja sie chamskie i wulgarne wypowiedzi

i o tego typu zachowaniach piszemy :-?

Jezeli masz pomysl na wyplenienie tego typu zachowan z NASZEGO forum

to sluchamy uwaznie !

Ania

...jak sie nie wywrócisz to sie nie nauczysz, jak mawial Kobiela w klasyku,

...jak tego nie doswiadczylas na wlasnej skórze, to soooorrrrry 8)

nie wiesz o czym mówimy

Pozdro

J

..postulat "doroslosci" niestety nie obejmuje wszystkich uczestników forum.... :( .... i niestety zdarzaja sie chamskie i wulgarne wypowiedzi

i o tego typu zachowaniach piszemy :-?

Jezeli masz pomysl na wyplenienie tego typu zachowan z NASZEGO forum

to sluchamy uwaznie !

ups......czyżbym znalazła się w niewłaściwym forum?? :o

hmmm...czy mam rozumieć, że nie jestem właściwą osobą do wyrażenia własnego zdania, czy poglądu w sprawie "czerwonej kartki"??

Zdziwię Cię, ale wiem o czym piszesz. I to, że jestem przeciwniczką Twojego pomysłu nie znaczy, że nie wiem, o czym mówicie

:lol:

"...czyzbym slyszal jakies kompleksy :o :roll:

.....dla mnie ktos, kto mówi cos madrego nt. budownictwa, nie jest mierzony licznikiem..." :o to chyba jakaś nadinterpretacja z Twojej strony

Nie wyplenisz takich zachowań...one były, są i będą i żadna kartka nie pomoże.

A teraz bardzo wszystkich przepraszam, za własne zdanie :lol: :lol: :lol: i obiecuję nie zabierać więcej głosu w dyskusji.

pozdrawiam - ania

Ania

...alez bardzo Cie prosze o wyrazanie swojego zdania :roll:

Tylko caly czas wydaje mi sie, ze spotykamy sie ( a raczej nasze opinie )by dyskutowac nad problemem, przed którym nie mozna schowac glowy w piasek.

"Czerwona kartka" to pewna mysl, jak to mozna rozwiazac !

Czekam na propozycje rozwiazania problemu, a nie na "raczki w góre i czesc" :wink:

Czuj sie wywolana do tablicy :wink:

Pozdro

J

Kogo z nas nie denerwują wyskakujące co rusz na wielu stronach www reklamy? Może zamiast czerwonej kartki przyznawać delikwentowi pakiecik reklam. Jak przez miesiąc wchodząc na forum będą wyswietlać mu się dziesiątki reklam przy kazdym wątku , który otworzy to nastepnym razem zastanowi sie dobrze zanim napisze cos tutaj wulgarnego. I wtedy też Redakcja bedzie bardziej zdeterminowana w wyszukiwaniu nieeleganckich postów.

Taki pakiecik reklamowy można przyznawać na jakiś czas każdemu , kto złamie regulamin forum , także tym którzy piszą nie na temat w niewłaściwym miejscu.