skrysztofik 03.03.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Planuję samodzielne układanie płyt g-k na poddaszu i zastanawiam, się czy zaciągnąc cała powierzchnię płyt cekolem czy tylko ograniczyć się do samych połączeń.Jakie są wady i zalety obu tych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 jestem expertem jesli chodzi o szpachlowanieodpowiedz jest prosta szpachlowanie calosci nic ci nie dachyba ze masz na mysli tylko takie przejechanie po calej plycie, z czego nabierze ona bialego koloru.....normalnei szpachluje sie tylko polaczenia, srubki itd z nakladka okolo 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrysztofik 03.03.2005 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Jeśli wystarczy szpachlowanie samych połaczeń to jak to zrobić najlepiej tak aby nie było pózniej widać róznicy po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 po malowaniu jak sie przypatrzysz to zawsze zauwazysz gdzie szpachlowalestaka technologia....jak nei chcesz widziec to wytapetuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 03.03.2005 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Poprzednio też szpachlowałem tylko połączenia, wkręty, itd.Niedawno natomiast rozmawiałem z gościem, który wykonuje sufity i on przekonywał mnie, że aby zachować jednolita strukturę to właśnie należy całośc "przeciągnąć" gładzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 gladz to gladz w miare gladka ale pod swiatlo zawsze bedzie nierownanie ma co kombinowac i lepiej od razu pomyslec o tapeciejesli ktos uwaza ze da sie zrobic gladz aby nie bylo widac nierownosci to znaczy ze nigdy tego nie robil, albo klamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.03.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Da sie to zrobic - bynajmniej nie jest to zaden cud. Nie twierdze ze jest to proste ale calkowiceie wykonalne. To jest tylko kwestia czasu, cierpliwosci i umiejetnosci. Bynajmniej nie klamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.03.2005 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 dobra pitbul nie bede sie z toba klocilmoze faktycznie jak ktos sie uprze i poswieci na to pol zycia i bedzie mial niezla technike to kto wie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 03.03.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Sa jeszcze takie plyty "parmacell" (moze inaczej) klejone na stykuCzy ktos wykonywal "tynki" ta metoda? Jakie odczucie - poza cena ok. 20zł/mkwKombinuje jak by tu samemu zrobic i odpuscic sobie robote ze szpachlowaniem, scieraniem itp pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 03.03.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Rowniez nie naleze do klotliwych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 03.03.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ewentualnieczy ktos potrafi okreslic ceny polozenia zwyklych plyt GK, oraz osobno szpachlowania polaczentakie szpachlowanie polozonych plyt GK liczone jest od mb czy mkw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 03.03.2005 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Szpachluje się połączenie płyt, czy je później widać zależy od porządnego wyszlifowania. (My kupiliśmy szlifierkę oscylacyjną za parę groszy w Realu). Gdy było gotowe zagruntowaliśmy całość rozrzedzoną białą farbą. Nie widać połączeń, w paru miejscach po położeniu kolorowej farby musieliśmy w rogach poprawić szlifowanie. Wszystko zrobiliśmy samodzielnie, żadna filozofia, mieszkamy przeszło rok i dalej jest o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 03.03.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Szpachluje się połączenie płyt, czy je później widać zależy od porządnego wyszlifowania. (My kupiliśmy szlifierkę oscylacyjną za parę groszy w Realu). Gdy było gotowe zagruntowaliśmy całość rozrzedzoną białą farbą. Nie widać połączeń, w paru miejscach po położeniu kolorowej farby musieliśmy w rogach poprawić szlifowanie. Wszystko zrobiliśmy samodzielnie, żadna filozofia, mieszkamy przeszło rok i dalej jest o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel237 04.03.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 czy widać czy nie zależy głównie od padającego światła to znaczy od jego kąta padania na ścianę i tak w niektórych miejscach trzeba się bardziej przyłożyć a w niektórych mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 szlifowanie to inna gadka ja tu mowilem o szpachlowaniu szlifowanie to juz taki maly horror daje lepszy efekt, ale i tak bedzie widac jak sie ktos przyjrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel237 04.03.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 w ciemnym kącie jak dobrze zrobione to za cholerę nie będzie widać powtarzam cały pic to padające światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 04.03.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 I co nikt nie robil plytami "farmacell" (czy jakos tak) moze choc jedna dusza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel237 04.03.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 wydaje mi się że mało popularna ta metoda bo droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 04.03.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 wydaje mi się że mało popularna ta metoda bo droższa i owszem ale jakby odliczyc koszta szpachlowania, siatki itp to moze?? Wlasnie te dodatkowe roboty mnie przerazaja - lazienkowa kosztuje ok. 12zl/mkw a ta niby kolo 20. Jakby bylo znaczaco mniej roboty to moze sie kalkulowac pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogi 04.03.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 mam płyty gk na suficie bo strop drewniany. Jedno wam powiem NIGDY WIECEJ DREWNIANEGO STROPU a gk to badziewie. Do tego mi sufit w salonie spier..... racją jest, że szpachlowanie widać przy niektórych ośwityleniach, np.: u mnie widać gdu właczone są kinkiety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts