Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich.

To mój pierwszy post na tym forum. Wspólnie z żoną również wybraliśmy ten projekt. Czekamy w chwili obecnej na warunki zabudowy tak dla pewności przed zakupem projektu.

Projekt spodobał nam się od pierwszego spojrzenia. Też się dziwię, że jest tak mało popularny.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja jestem zwolennikiem dwóch łazienek - wiem to z autopsji. Faceci lubią z rana zajmować kibelek a ja tego nie cierpię. Pozatym podoba mi się to, że w jednej jest wanna dla rodziców a w drugiej prysznic dla gości jakby co. Czy nie wstawilibyście dodatkowego okna w salonie na tej ściance naprzeciwko schodów? Czy nie mysleliście o zamianie pomieszczeń 1 i 11 tak aby wejście do domu było po środku a spiżarka koło kuchni?

Też o tym myślałem. Napisałem nawet e-mail'a w tej sprawie do Horyzontu, ale niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi :cry: . Wszystkie zmiany jakie bym wprowadził zamieściłem na ponizszym rysunku.

http://dletachowicz.w.interia.pl/po_zmianach.jpg

Jeżeli ktoś by był zainteresowany takim zmianami, może warto by wysłać ponowne zapytanie do Horyzontu. Może wtedy by odpowiedzieli.

Super Darek75 jesteś boski !!! Nie wiem, jak ci się udało zmienić ten projekt, ale gratuluje !!! Wlaśnie o to mi chodziło. W ten sposób z 3 kominów robi się dwa. Może lepiej zadzwonić do nich? Albo skontaktować się z autorem projektu podanym na stronie Horyzontu? Jeszcze myślałam o tych schodach... ponieważ może być tam za mało miejsca. Jak myślisz, gdyby pomniejszyć łazienkę przesuwając ścianę, tak by na rogu przy wejściu zrobil się taki uskok - byłoby wtedy więcej miejsca w holu - może zmieściły by się tam ładnie schodki okrągłe zakręcane do góry?

I jeszcze jedno.. Dzwoniłam do Horyzontu i pani uprzejmie poinformowała mnie, że wszystkie opóźnienia spowodowane są przeniesieniem siedziby firmy. Daję panu numer tel. kom. do pana Piątka autora projektu 501 634 603 , który być może udzieli panu jakiś wskazówek. Poza tym pani w firmie powiedziała mi, ze istnieje możliwość, że mają jakieś zdjęcia z realizacji tego projektu od osób zamawiających ten projekt, tylko musi poszukać i ewentualnie zapytać właściciela o zgodę na publikację, gdyż nie każdy życzy sobie później niekontrolowanych ilości wycieczek. proszę się jeszcze odezwać, jak coś się pan ciekawego dowie.

P.S. z jakiego rejonu Polski pan pisze? Bo ja podkarpackie. A konkretnie Rzeszów.

Z tym boski to lekka przesada :D

Chyba faktycznie zadzwonię.

Co do schodów to prawdę mówiąc poddasza byśmy nie wykorzystywali, więc problem schodów by odpadł.

Gdyby jednak trzeba było cos z ty zrobić, to pomniejszyłbym faktycznie pierwszą połączoną łazienkę i zciął narożnik, a właściwie zaokrąglił go tak, aby można było wstawić tam schody okrągłe np. coś takiego:

http://dletachowicz.w.interia.pl/schody.jpg

Nie wiem tylko czy by się tam zmieściły :(

Betty1 mam prośbę nie pisz do mnie na Pan bo się czuję jakbym był po 60-tce. :D

Dzięki za namiary telefoniczne. Skorzystam, ale dopiero po urlopie i tym samym dam im jeszcze szansę na rehabilitację.

Mieszkamy w województwie pomorskim w przeuroczej małe miejscowości położonej wśród jezior i lasów. Miejscowość ta to Człuchów.

Co do zdjęć też chętnie bym je zobaczył, ale jeszcze chętniej moja żona która mówi że z rysunku nie wiele widzi.

No właśnie tak. Nie znam lepszego rozwiązania. Myślę, że ściana może i nie praktyczna ale jakże oryginalna. Inna niż wszystkie - doda uroku tej łazieneczce, tylko dobrze to zaprojektować. Ja niestety nie mam wybujałej wyobrażni, ale widzę to całkiem nieźle. A co to te luksfery?

Betty

Czy udało ci się dostać zdjęcia wybudowanej Mileny. Ja wczoraj napisałam e-maila do pana Piatka z kilkoma pytaniami dotyczącymi zmian, ale jeszcze nie mam odpowiedzi. Bardzo jestem ciekawa jak wygląda Milena z przodu z garażem.

Darek75, a może Ty umiałbyś zrobić taką wizualizację

Pozdr

Magda

• 2 weeks później...
Mysle nad wyborem tego projektu ale ciezko kogos znalesc kto zaczal budowe,zdjecia,czy uwagi budujacych wtedy by bylo idealnie. Podoba mi sie pomysl ze schodami ale chyba jest jeden problem jak bedzie poddasze uzytkowe to chyba wystepuje problem z wniesieniem potrzebnych czasami materialow czy tez samego wypoaszenia np.lozko? No oczywiscie zalezy jaki bedzie zamysl uzytkownika co zamierza tam robic.

Kochani,

dostałam odpowiedź od Pana Piątka, że planuje w najbliższym czasie lekką modernizację projektu Milena. Schody i przeniesienie kominka są jak najbadziej mozliwe, a to jest odpowiedź na moje zapytanie

Dzień dobry !

ad 1. przy niewielkiej modyfikacji knstrukcji stropu nad pokojem

dziennym (zmiana kirunku belek stropowych) i nad hallem byłoby mozliwe

usytuowanie schodów (najlepiej zabiegowych na rzucie okręgu)

ad2. kominek może byc podłąłczony do drugiego komina (na ścianie

dzielącej pokój dz. od łązienki) jest to kwestia dołożenia do pionu

kominowego dodatkowego kanału dymowego.

ad3. zmieniając układ stropu nad pokojem dz. można by "pójść" dalej i

zmienić ukłąd belek stropowych nad kuchnią wówczas ściana dzieląca

kuchnię z pok. dz. przestanie być nośną i możliwe będzie dowolne jej

położenie oraz ewentualne otwory drzwiowe

ad4. nie widzę przeciwskazań, żeby zlokalizować garaz na przeciwległej

elewacji bocznej, trzeba się tylko liczyć z utrata okna w ścianie

bocznej budynku

ad5. niestety na dzień dzisiejszy nie posiadam wizualizacji Mileny w

wersji z garażem, niedługo planuje "odświeżenie" projektu (równiez nowe

wizualizcje) i możliwe że wowczas taka powstanie

Decydując się na zmiany w projekcie musi się Pani liczyć z kosztami,

dlatego też gdyby skłaniała się Pan do kupna mojego projektu, żeby

złagodzić ciężar dopłaty proponuję Pani rabat w wysokości 15% ceny

katalogowej (żeby otrzymać projekt z rabatem proszę kontaktować się

bezpośrednio ze mną..)

W razie dalszych pytań proszę o kontakt e-mail (na adres zwrotny) lub

telefoniczny na nr jak poniżej

Życzę miłego dnia i pozdrawiam

--

Paweł Piątka

tel./fax: 071/363 58 75

tel kom.: 0501 634 603

nr GG: 2491566

http:/www.domna5.pl

Czy wiecie, że na stronie http://www.domnahoryzoncie.pl nie ma już Mileny

Pozdrawiam

Magda

Witam

Ładnie człowek pojedzie na urlop wróci i co ? Projektu nie ma :cry:

Wysłałem zapytanie w tej sprawie do horyzontu.

Co do wizualizacji tego projektu to tego się nie podejmę, gdyż grafikiem nie jestem ani z zawodu ani z zamiłowania :wink:

Tak na marginesie ładny rabacik 15%. Chyba że planują podwyżkę w związku ze zwiększonym zainteresowaniem projektem :o

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam

Faktycznie projekt już jest na podanej stronie. niestety zmiany jakie tutaj zostały przedstawione na chwilę obecną mogą być wprowadzone na zasadzie indywidualnej adaptacji projektu, co wiąże się z kosztami. Jeżeli jednak jest ktoś kto byłby tym zainteresowany to najprościej zwrócić się z tym do autora projektu. Nic też nie stoi na przeszkodzie aby taką adaptację wykonał "miejscowy" architekt, ponieważ na wszystkie tu przedstawione zmiany możliwe jest uzyskanie pozwolenia od autora projektu. Projekt co prawda jest przewidziany do "odświeżenia" i wiekszość zmian przedstawiona tutaj pokrywa się z przewidywanymi zmianami w projekcie, niestety Pan Paweł Piątka jest zapracowany i nie wiadomo kiedy to nastąpi. My na razie poczekamy. Innych z większa kasą lub koniecznością zachecam do zmian.

pozdrawiam

Dokładka a' la kroyena.

Bardzo lubie oddzielenie części publicznej od części prywatnej.

Więc:

1) przesywamy ścianę między 2, a 10, w kierunku 2 licując ją z kominem,

2) ograniczając 2 na przedłużeniu ścianki zrobić drzwi do korytarz "privat", uprzednio odwróciwszy drzwi do 7.

3) wyeliminować ścinkę między 3, a 4 (jeżeli trzeba to na rzecz podciągu i mamy jedną wielką połać, jeno w kuchni trzeba mieć porządek.

• 1 month później...
  • 6 months później...

Witam! Jaka miła niespodzianka, rzeczywiście mija prawie rok i czas na naszą budowę.Po wielu rozmowach ze znajomymi na temat budowy domów przeraziłam się, co nas czeka :). Ale i tak pomimo tego chcemy budować oczywiście "nasz milenkę" :). Niestey u nas też się termin przeciągnął, znaleźliśmy budowlańca-przyjaciela który robi drobne poprawki-które mają już dwie strony A4, może nie tyle poprawki, ale na co mamy zwrócić największą uwagę jak zatrudnimy ekipę, czego pilnować i co ewentualnie zmienić 9tu chodzi np. o ściany), aby dom nie przechodził już później żadnych remontów. Także my też jesteśmy do tyłu-niestey, ale myślę, że póżną wiosną zaczniemy. Jak tylko będę miał już te poprawki na pweno się z Wami nimi podzielę, może też z czegoś skorzystacie.

Pozdrawiam Kasia