Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Amber" - nasz dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 159
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Witam ,

Domek całkiem , całkiem. Widać gołym okiem ,że trochę to musiało kosztować. Gratuluje konsekwencji w urzadzaniu.

( jak dla mnie to trochę zimno, tak biurowo-bankowo-hotelowo,np. nierdzewne pporecze,marmurowe schody itp ) .

najważniejsze jednak ,że właściciele bardzo dobrze się w nim czują, bo przecież o to przede wszystkim chodzi. Ne urządzamy przecież swoich domów dla obcych ludzi.

Znakomita większość oglądających i tak jest zachwycona więc musze wziąć poprawkę na moją ocenę.

Jeszcze raz gratuluję.

Pozdroofka

• 2 months później...
Gość BEATA-BETI

Mieszkacie już? Jestem w trakcie wykańczania z zewnątrz (jutro przychodzą dekarze a po nich tynkarze) i mam wszystko przygotowane do zrobienia wewnętrznych tynków(będą robione we wrześniu).Prace posuwają się powoli bo budujemy od 2003 ale postanowiliśmy nie brać kredytu .

Chętnie poczytam coś o Waszym domeczku :D :D :D .

Krzesła nazywaja się Kinga 3, producent Rzeszowskie Fabryki Mebli w... Sędziszowie... vel. PAGEd :) Są OK.

Stół po rozłożeniu ma 3,60 m, producenta nie pamiętam, metki się niedogrzebałem. Stołu nie polecam pomimo, że bardzo praktyczny w użytkowaniu ze względu na możliwość manewrów przy rozkładaniu (rewelacja jak chodzi o duże imprezy), ale blat jest do luftu bo czuły na wilgoć i niechcący po bukiecie z kwiatów lub mokrym talerzu można zobaczyc piękny bombel na stole. Tani nie był 3 lata temu kosztował 2,600 PLN.

Jezeli chodzi o odpływ wody z balkonu to zwyczajnie go nie ma. Problemu równiez pomimo, że balkon jest od strony południowej i wiatr lubi zawiać. Dom ma mocno "wypuszczony" dach, może dlatego ? Przyznaję, że miałem podobny problem z tym tematem. Skończyło sie na strachu w zimie podczas zawieruchy wystarczy (dla spokojności) wyrzucić 2-3 łopaty śniegu na dół.

• 6 months później...
  • 2 years później...
o też mam taki dom:) mieszkam w nim od 5 lat i jest po prostu super! teraz zastanawiam się nad zmianą aranżacji wnętrz...:) mój dom różni się od projektu tym, że na górze zrezygnowałam z tego "balkoniku" na rzecz powiększenia pokoju i te dwa pokoje obok siebie są połączone przejściem w jeden - duża wygoda jak dla mnie, bo w jeden jest pokojem dziennym a drugi sypialnią:) pozdrawiam