Peterek 03.03.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 No własnie ja nie wiem, a mój znajomy zadał mi takie pytanie. Jego gmina nie ma planu zagospodarowania przestrzennego i musi czekać na warunki zabudowy (chyba się nie mylę ). Mówię mu idź się zapytać w gminie może z jakimś miłym załącznikiem, może ktoś wie. W szukaniu wyskakuje tyle postów, że zanim je przeczytam, to te warunki kumpel dostanie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek69 03.03.2005 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Okres oczekiwania zależy od Urzędu. Ja czekałem 2 miesiące ale z tego co wiem, jeśli się ktoś bardzo, bardzo naprasza (itp) to można to skrócic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaglowacka 03.03.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Ja czekałam prawie 3 miesiące. Nie było szans na przyspieszenie. teraz na szczęście nie wszędzie warunki zabudowy są potrzebne do uzyskania pozwolenia na budowę.PozdrawiamMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 03.03.2005 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Ja czekam od 23 grudnia. przed swietami maja byc choc napisane w urzedzie ze wydaja do 2 miesiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweu 03.03.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 A wg przepisów powinno to być tak : WYMAGANE DOKUMENTY Wniosek zawierający określenie: granic terenu objętego wnioskiem, przedstawionych na kopii mapy zasadniczej lub ewidencyjnej (w 2 egzemplarzach), funkcji i sposobu zagospodarowania terenu oraz charakterystyki zabudowy i zagospodarowania terenu, nazwy inwestycji, zapotrzebowania na wodę, energię i sposobu odprowadzania lub oczyszczania ścieków oraz innych potrzeb w zakresie infrastruktury technicznej oraz sposobu unieszkodliwiania odpadów, charakterystycznych parametrów technicznych inwestycji, dane właścicieli działek sąsiednich oraz innych, w przypadku inwestycji mogącej naruszyć ich interes prawny bądź uciążliwych lub mogących pogorszyć stan środowiska, w przypadkach większych inwestycji wymagany załącznik opisowy lub raport o oddziaływaniu na środowisko. TERMIN I SPOSÓB ZAŁATWIENIA Decyzję Wydział Urbanistyki i Architektury wydaje w terminie miesiąca od dnia złożenia wniosku oraz wymaganych załączników. W sprawach szczególnie skomplikowanych termin rozpatrzenia sprawy wynosi 2 miesiące. PODSTAWA PRAWNA Art. 59 ust. 1 i 2 oraz art. 86 ustawy z dnia 27 marca 2003r.o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym (Dz. U. z 2003r. Nr 80, poz. 717 ze zm.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 03.03.2005 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Raanyy, jak wam wszystkim dziękuję, zaraz przekażę dane kumplowi. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 03.03.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Tylko niech kumpel nie popadnie na tej podstawie w hurraoptymizm. Jeśli gmina przystąpiła już do sporządzania nowego planu zagospodarowania, to gotowi mu postępowanie w sprawie WZ-ki zawiesić i może poczekać dużo dłużej niż 2 miesiące . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 17.03.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Odgrzewam temat. My czekamy na wzke już 2 miesiące i 1 tydzień. wrrrrr Gmina Piaseczno. Żeby było jasne - nie porzuciliśmy sprawy. Dzwonimy od upłynięcia terminu miesięcznego 2 razy w tygodniu i od miesiąca z hakiem słyszymy, że ma być "na pewno w piątek"... Normalnie płakać się chce, bo z niczym nie możemy ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 17.03.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witajcie! Żeby nie było Wam tak wesoło ..... Ja czekałem na WZ 11 miesięcy, a też myślałem, że potrwa to max 2-3 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natannatan 17.03.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 A jak jest w gminie Nadarzyn ? Podobno tu plany zagospodarowania przestrzennego są opracowane i ma nie być problemów. Przynajmniej tak nam obiecywali jak kupowaliśmy działkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 17.03.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 troszkę was rozdrażnię po 2 TYGODNIACH były gotowe tylko że nie chcieli wysłać trzeba było jechać odebrać więc jeszcze tydzień doskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 21.03.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dostaliśmy decyzję. Po 2,5 msc - bubel, nadający się wyłącznie do odwołania, którego załatwienie potrwa kolejne 3 miesiące. Szybciej wejdzie w życie PZP... Przy wzkach obowiązuje zasada dobrego sąsiedztwa.OK. Należy brać również pod uwagę studium do nowego planu,który wchodzi w życie (podobno) za miesiąc. Tiaaaa, pani w gminie była łaskawa ustalić wysokość wszystkich domów w "analizowanej okolicy" na 8 m.Jak zapytaliśmy jak to zmierzyłą, odpowiedziała rozbrajająco, że "na oko". Wyjaśniając - nie wiem jakim okiem pani patrzyła, ale my patrząc naszymi mało eksperckimi oczyma - oceniamy wysokość domu sąsiadów zza płotu na co najmniej 10 m... Kolejna rzecz - szerokość elewacji frontowej. W "analizowanej okolicy" domy od 9 do 18 m szerokości. U nas - ma być nie więcej niż 17m.Pani zapytana dlaczego nie 18m jak u sąsiadów - stwierdziła, że "uśredniła". W uzasadnieniu decyzji zostało wyraźnie napisane, że obszar nie podlega zmianie przeznaczenia gruntu na nierolny, ale oczywiście już w wymogach formalnych - obowiązek uzyskania decyzji o wyłączeniu gruntów spod produkcji rolnej:wtf: I oczywiście termin wydania decyzji - taki, żeby się zgadzał, że niby wydali w terminie ustawowym. To już jest bezczelność Brak mi słów. W nowym planie zagospodarowania: 11 m wysokości, pełne 2 kondygnacje, brak ograniczeń co do szerokości elewacji frontowej - tylko prawo budowlane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 21.03.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dodając jeszcze - wybaczcie, ale zdenerwowana jestem - PZP fajna rzecz,ale to kolejny miesiac - dwa oczekiwania, którego próbowaliśmy uniknąć występując o wzkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts