Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile p?acili?cie hydraulikowi?

Redakcja

Recommended Posts

za całą instalację co, zimna woda i centralne ogrzewanie zapłaciłam za robociznę 3000 zł bez faktury, było tak 12 punktów zimnej wody, 9 punktów ciepłej wody oraz podłączenie kaloryferów, ułożenie instalacji ogrzewania podłogowego w 2 łazienkach o metrażach 4 m i 10 m oraz podłaćzenie całej kotłowni olejowej.Miasto Wrocław

u mnie 100 pln za punkt bez materiału (bez rachunku) a w punkcie np. grzejnikowym to poprowadzenie rurek, wkucie w ścianę, potem podłączenie i zawieszenie kaloryferów i podłączenie do skrzynek

co/cwu też 100 za punkt (ale 3 razy poprawiał bo stelaże za nisko wychodziły) w tym sprawdzenie szczelności.

podłogówka ułożenie (bez materiału) i podłączenie do skrzynek za całość 100m2 wziął 500pln.

za kopanie kanalizacji (jeszcze nie było chudziaka), kucie w stropie itp dałem 400 pln extra

okolice W-wy

• 5 weeks później...
Ja jestem "świeżo" w temacie. Mamy już wszystkie rurki pod wylewką. Za ułozenie instalacji co, cwu (3 łazienki, pralnia, kuchnia, dodatkowe wyprowadzenie na ogród i w garażu, ok 90 m2 podłogówki na parterze, ok 12 grzejników), połączenie z szambem, ustawienie kotłowni (piec z zasobnikiem, hydrofor, zbiornik 300l,odżelaziacz, dodatkowe złoże)umówilismy sie na 4000 brutto sama robocizna. Dodam, że bierzemy cały sprzęt i robocizne od jednej osoby, więc cena jest trochę lepsza.