abromba 03.03.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Mam duże skosy o dosyć niskim nachyleniu(44*). Zostawiliśmy białe a ściany pomalowaliśmy i moim zdaniem jest złudzenie, że przygniatają pokój (mężowi się podoba). Dać i tam kolor (ale zrobi się kapsuła z koloru).Zostawić białe (wrażenie jak wyżej)Może dać inny kolor? Aha, oprócz skosów jest całkiem duży kawał sufitu.(też biały oczywiście) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 03.03.2005 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Ja bym dała kolor o jeden odcień jaśniejszy od tego, który jest na ścianie - będzie przytulnie, a jednocześnie monotonnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 03.03.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Mój salon jest chyba podobny do Twojego.U mnie skos zaczyna sie od wys.2m i ciągnie sie do piętra.Górny hol i dolny sa otwrte i łącza sie płynnie z salonem.W zwiazku z tym wszystko jest pomalowane jednym kolorem.Dopiero sufit na piętrze jest już inny.Nam wydaje sie że to jest dobry wybór.Taka tez była sugestia architekta wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.03.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 U nas jest taka zasada:-sufity na biało-dwie ściany - jasna brzoskwinka-dwie ściany - ta sama brzoskwinka o dwa tony ciemniejsza-skosy - jasna brzoskwinkaW innej sypialni mamy fiołek, a w trzeciej żółty.Wszędzie malowane wg. tej samej zasady.Wygląda b. ładnie http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/33_104.ts1106235860000.jpg Trochę zamazane to zdjęcie, ale myślę, że coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 04.03.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Sonika,Bardzo ciekawa ta Twoja recepta na skosy. Gdybyś mogła jeszcze jakieś zdjątko wrzucić bo tu nie bardzo mogę dojrzeć. Za chwilę będę malować 4 sypialnie ze skosami......Pozdrawiam serdecznieMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.03.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Postaram się coś znależc, ale nie obiecuję. Jeśli mam, to z małżem w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 04.03.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Soniko . Może być z Małżem! No chyba, że przesłonił cały widok na misternie pomalowane skosiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.03.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Poszukam, ale dopiero wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 04.03.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Zdjęcia z małżem nie znalazłam, ale znalazłam to: http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/230_348.ts1107608051250.jpg Tylko dalej nie wiem czy coś widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 04.03.2005 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Sonika!Takie malowanie ścian wygląda bardzo fajnie w małych pomieszczeniach.Ja na piętrze pokoje pomalowałem w podobny sposób.Jeden jest w dwóch odcieniach zieleni,drugi fioletów,a trzeci to jakies takie piaskowe kolory.Suficiki oczywiście na biało.W salonie mam brak sufitu,skos ciągnie sie od dołu aż po góre.Różne warianty przerabialismy i własnie ten jednolity kolor wszędzie wygląda najkorzystniej.Najlepsze jest to że gdy dostajesz od architekta wizualizacje to wszystko jest super.Zaczynasz malowanie i ogarniaja Cie watpliwości.W ten sposób salon był malowany chyba ze cztery razy.Właściwe jest chyba tez to aby tonacje były w miare jasne.To jest duża kubatura i nic nie przytłacza.Jestesmy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 05.03.2005 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Duzo w tym racji Duchu. My też będziemy malować parter na jednolity kolor. Najbardziej podobałaby się nam taka brzoskwinka jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duch07 05.03.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Tu chodzi tylko o to że przy dużej kubaturze nic nie będzie Cie przytłaczać.Wrażenie przestrzeni pozostanie.Jak malowaliśmy skos jasnym kolorem to wtedy salon robił sie wąski i wysoki.Troche śmiesznie to wyglądało .Mimo wszystko lepiej u jakiegoś architekta wnętrz zasięgnąć przynajmniej rady.Napewno będzie to tańsze niż metoda prób i błędów .Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 07.03.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Sonika,Wielkie dzięki!!!Pozdrawiam serdecznieMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.03.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Moniko, specjalnie dla Ciebie zrobiłam jeszcze zdjęcie innej sypialni: http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/266_348.ts1110207622000.jpg Mam nadzieję, że choć trochę Ci pomogłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 08.03.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Soniko,Bardzo mi pomogłaś! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeśli skopiuję w mojej chatce Twój pomysł.Pozdrawiam serdecznie.MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.03.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Soniko, Bardzo mi pomogłaś! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeśli skopiuję w mojej chatce Twój pomysł. Pozdrawiam serdecznie. MM No coś Ty? Dlaczego miałabym się gniewać? Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie Ci się podobać tak jak mnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts