Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy malujecie skosy na kolor?

abromba

Recommended Posts

Mam duże skosy o dosyć niskim nachyleniu(44*). Zostawiliśmy białe a ściany pomalowaliśmy i moim zdaniem jest złudzenie, że przygniatają pokój (mężowi się podoba). Dać i tam kolor (ale zrobi się kapsuła z koloru).

Zostawić białe (wrażenie jak wyżej)

Może dać inny kolor?

Aha, oprócz skosów jest całkiem duży kawał sufitu.(też biały oczywiście)

Mój salon jest chyba podobny do Twojego.U mnie skos zaczyna sie od wys.2m i ciągnie sie do piętra.Górny hol i dolny sa otwrte i łącza sie płynnie z salonem.W zwiazku z tym wszystko jest pomalowane jednym kolorem.Dopiero sufit na piętrze jest już inny.Nam wydaje sie że to jest dobry wybór.Taka tez była sugestia architekta wnętrz. :)

U nas jest taka zasada:

-sufity na biało

-dwie ściany - jasna brzoskwinka

-dwie ściany - ta sama brzoskwinka o dwa tony ciemniejsza

-skosy - jasna brzoskwinka

W innej sypialni mamy fiołek, a w trzeciej żółty.

Wszędzie malowane wg. tej samej zasady.

Wygląda b. ładnie

http://domeksoniki.photosite.com/~photos/tn/33_104.ts1106235860000.jpg

Trochę zamazane to zdjęcie, ale myślę, że coś widać.

Sonika!Takie malowanie ścian wygląda bardzo fajnie w małych pomieszczeniach.Ja na piętrze pokoje pomalowałem w podobny sposób.Jeden jest w dwóch odcieniach zieleni,drugi fioletów,a trzeci to jakies takie piaskowe kolory.Suficiki oczywiście na biało.W salonie mam brak sufitu,skos ciągnie sie od dołu aż po góre.Różne warianty przerabialismy i własnie ten jednolity kolor wszędzie wygląda najkorzystniej.Najlepsze jest to że gdy dostajesz od architekta wizualizacje to wszystko jest super.Zaczynasz malowanie i ogarniaja Cie watpliwości.W ten sposób salon był malowany chyba ze cztery razy.Właściwe jest chyba tez to aby tonacje były w miare jasne.To jest duża kubatura i nic nie przytłacza.Jestesmy zadowoleni :D

Tu chodzi tylko o to że przy dużej kubaturze nic nie będzie Cie przytłaczać.Wrażenie przestrzeni pozostanie.Jak malowaliśmy skos jasnym kolorem to wtedy salon robił sie wąski i wysoki.Troche śmiesznie to wyglądało :-? .Mimo wszystko lepiej u jakiegoś architekta wnętrz zasięgnąć przynajmniej rady.Napewno będzie to tańsze niż metoda prób i błędów :lol:.Pozdro :wink: :wink: :wink:

Soniko,

Bardzo mi pomogłaś! Mam nadzieję, że się nie pogniewasz jeśli skopiuję w mojej chatce Twój pomysł.

Pozdrawiam serdecznie.

MM

No coś Ty? Dlaczego miałabym się gniewać?

Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie Ci się podobać tak jak mnie :lol: :lol: :lol: .