lipski 03.03.2005 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 ile kosztuje tyczenie pod dom wiosna juz niedlugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 03.03.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Cena zależy od liczby punktów tyczenia (rogów domu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 03.03.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 a ile za róg?? też jestem zainteresowany tym pytaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzykant 03.03.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 no i warto się z geodetą umówić (ups - podpisać umowę oczywiście) na kompleksową obsługę:- wytyczenie domu- wytyczenie ogrodzenia (ustalenie i wyjaśnienie -gdyby co- granic działki)- sprawdzenie wykopów przed fundamentowaniem- ...jak będziesz dzwonił do geodety za każdym razem - będzie drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 03.03.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Typowo w okolicach W-wy to ok 100zł za róg. Tyle płaciłem za wznowienie granic działki (to trochę pracy bo trzeba odnaleźć różne punkty charakterystyczne w terenie). Ale za dom udało mi się taniej. Za 500zł miałem wyznaczone 6 rogów i poziom "zero". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 03.03.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Ja bym szukał dalej - można znaleźć i za 50-60 zł od rogu.Ja np. brałem geodetów z Mińska Maz. a nie z okolic W-wy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 04.03.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Wytyczenie rogów domu i działki to na początek, potem trzeba będzie zrobić dokumentację powykonawczą, czyli jeszcze raz sprawdzić (geodeta) położenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwekW 06.03.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 "Mój" geodeta ma stałą cenę za większość usług - 650 zł. - tyle wziął za mapki do celów projektowych;- tyle weźmie za wytyczenie budynku (niezaleznie od ilości narożników); Prawdopodobnie tyle samo weźmie za inwentaryzację powykonawczą. Ponieważ od początku była niepisana umowa, że raczej pozostanę przy jego usługach to np: - działkę wytyczył mi przy okazji (okazja poniżej) za darmo;- ta okazja to tyczenie charatkerystycznych punktów drogi dojazdowej - też za darmo a dlatego, że zrobił to podczas wytyczania innej działki - sąsiadującej bo sąsiad po rozeznaniu w terenie również wybrał jego do współpracy (kolejny sąsiad też zaczął z nim współpracować). Myślę, że zatrudnienie geodety nawet trochę (podkreślam trochę) droższego ale jednak z rejonu (obeznany w lokalnych urzędach) może mieć pewne plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 13.05.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam,chciałbym zminimalizować koszty geodety, w związku z tym pytanie. Czy prócz wytyczenia granic działki, wytyczenia budynku w terenie oraz naniesienia go na mapę, możliwe jest także naniesienie wszelkich przyłączy? Znajomy płacił swego czasu dwa razy - najpierw za wytyczenie budynku i mapki, a potem drugi raz za przyłącza; ja chciałbym tego uniknąć o ile to możliwe.Pytanie dodatkowe - jakimi dokumentami muszę dysponować zanim umówię się z geodetą? Rozumiem, że projekt na pewno, ale czy również warunki przyłączy?Z góry dzięki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 13.05.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Najważniejsze abyś już miał wykonane te przyłacza bo inaczej to co będziesz nanosił na mapy?. A u geodety i tak zapłacisz za wszystko czy to jednorazowo czy na raty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 13.05.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Dzięki za info. Miałem nadzieję, że można nanieść przyszłe przyłącza, a fizycznie wykonać je potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 13.05.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Może i dobrze myślałeś. Najpierw trzeba je nanieść na mapę (zaprojektować - robi to projektant a w dwóch powiatach w Polsce geodeta) potem trzeba go wykonać i na koniec jeszcze raz nanieść na mapę. Tym razem już przez geodetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gianti 26.07.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Jeżeli budujecie w dużym mieście lub w pobliżu to warto poszukać geodety, który oferuje swoje usługi w innej oddalonej mniejszej małej miescowości. Dzisiaj zakończyłem wyznaczanie narożników i za 22 narożniki (+ przeniesienie narożników poza obrys budynku (czyli 8 godzin roboty dla 3 osób) zapłaciłem 1000 zł. (buduję pod łodzią) za to samo geodeci z łodzi czy pobliskich miejscowości chcą 1400-1800 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolka 08.08.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2008 Zdecydowanie słuszna uwaga dot. geodetów z mniejszych miejscowości. Zaoszczędziłam sporo korzystając z usług podwarszawskiej firmy. Pracy było sporo, a panowie zrobili to bardzo profesjonalnie wraz z wyznaczeniem nam granic działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polska 25.04.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Nie zgadzam się z opinią że geodeci w miastach żądają większy kwoty za te same usługi. Ja tak zrobiłam i w ten sposób dużo pieniędzy zaoszczędziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 13.07.2017 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Aby uaktualnić troszkę , podam ceny bieżące .Okolice Niepolomic:Mapa do celów projektowych 800 złWytyczenie budynku 600 zł (wraz z poziomem zero - podniesienie go względem projektu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts