lamariusz 03.03.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2005 Witam. 12.03.05r, odbieram adaptację projektu. proszę mi powiedzieć ile czasu czeka się od tego momentu na pozwolenie na budowę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piwkoo 04.03.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 W poznaniu czekałem ok. 10 dni od momentu złożenia kompletu dokumentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 04.03.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 A masz wszystkie zalaczniki do pozwolenia ? Niby ustawowe 30 dni, ale jak brak czegos to stratujesz od nowa. W Twoim interesie jest sprawdzic czy masz wszystko? Pozdro J No i oczywiscie musisz to wszystko zlozyc, coby czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 17.03.2005 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 Ja złożyłem 3 tygodnie temu.Dzisiaj dzwoniłem z pytaniem o stan rozpatrzenia.Miła pani powiedziała, że jeszcze nie miała czasu się tym zająć, bo ma strasznie dużo roboty. Od razu zasłoniła się ustawowym terminem 65 dni.Po namowach zajrzała do teczki i pobierznie sprawdziła, czy wszystkie dokumenty się zgadzają. Okazało się, że nie ma jakiegoś podpisu czy wpisu w oświadczeniu o prawie dysponowania nieruchomością - jutro mam jechać i uzupełnić.Wniosek jest taki: trzeba jak najczęściej dzwonić, poganiać i upewniać się czy wszystko jest dobrze. Bo może się okazać w 64 dniu oczekiwania, że czegoś brakuje i trzeba czekać następne 65 dni. Przerażające, ale prawdopodobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.03.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2005 Rafal ...ooooo, to, to ! Dobrze mówisz ( piszesz ), dac mu gorzalki Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaqbek 12.04.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 U nas tydzień od złożenia projektu (pozdrawiamy pana Przemka z Urzędu Gminy Prażmów ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 12.04.2005 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 W końcu odebrałem dzisiaj pozwolenie.Trwało to od 25.02.2005 do 12.04.2005Nie było żadnych nieprawidłowości czy trudnych sytuacji (teren z planem zagospodarowania). Po prostu wniosek leżał do 04.04.2005 Może w mniejszych gminach jest łątwiej i szybciej, ale w Warszawie to jak widać tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 16.04.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 zloze przed 1.05 a chcialbym w tym roku zaczac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 16.04.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 Rafal Podziekuj tem co gral w "O 2 takich co Ksiezyc za..." ...... ...centralizacja niczym za Edwarda Pierwszego J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 16.04.2005 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2005 W poznaniu czekałem ok. 10 dni od momentu złożenia kompletu dokumentów ja w Poznaniu czekam już czwarty tydzień i chyba jeszcze trochę poczekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 24.04.2005 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Jeszcze nie jestem na tym etapie, ale wiem ze w Krakowie ( u mnie) czeka się około 1,5 miesiąca to takie minimum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 02.05.2005 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 My tez jeszcze czekamy Dokumenty leza u nich juz 6 tygodni. Jak maz pytal sie czy cos juz jest robione, pani byla bardzo zdziwiona i miala deczko niemila mine. Kazala nam sie spitac dopiero w polowie maja, czyli jak im sie skonczy ten 65-dniowy termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek_Kraków 02.05.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2005 A w Krakowie jeśli mozna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.05.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 W końcu odebrałem dzisiaj pozwolenie. Trwało to od 25.02.2005 do 12.04.2005 Nie było żadnych nieprawidłowości czy trudnych sytuacji (teren z planem zagospodarowania). Po prostu wniosek leżał do 04.04.2005 Może w mniejszych gminach jest łątwiej i szybciej, ale w Warszawie to jak widać tragedia. no to jednak jestes szybszy ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 04.05.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Ile czasu się czeka na pozwolenie na budowę to zależy od tego jak sprawny jest urząd w który się składa papiery. Jednak zawiłości biurokratyczne są tak spiętrzone że ja zdecydowałem się oddać wszystko w ręce projektanta adaptującego mój projekt. Szybko ,sprawnie, z dostawą do domu, i najważniejsze za symboliczną opłatę załatwił wszystko. Gdybym się zdecydował sam załatwiać nie mam pojęcia ile by to trwało . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekW 18.05.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Wniosek o wydanie pozwolenia złożyłem 15 kwietnia.Pierwszy telefon wykonałem po tygodniu - usłyszałem, żeby nie dzwonić wcześniej niż za kolejne dwa.Zadzwoniłem po trzech tygodniach (6 maja), Pan Inspektor poprosił o jeszcze kilka dni, do wtorku. We wtorek złapałem go po szkoleniu (faktycznie był nieobecny) i obiecał, że w czwartek (12 maja) z pewnością będzie przygotowany. O dziwo w czwartek przed południem sam do mnie zatelefonował i powiedział co chciałby, aby było uzupełnione w projekcie. Odebrałem egzemplarze projektu w czwartek po południu, oddałem dzisiaj rano i o 15-tej otrzymałem decyzję. W międzyczasie dyskutowaliśmy telefonicznie jeden zarzut formalny dot. planu zagospodarowania działki i udało się Pana przekonać, że ustawa o drogach publicznych nie ma zastosowania do drogi wewnętrznej, przy której znajduje się moja działka. Czyli jest jak najbardziej uzasadnione oczekiwanie, aby decyzje o pozwoleniu na budowę były wydawane w terminie kilku dni. Oczywiście, w przypadku nieskomplikowanych budynków jednorodzinnych. Łączę się z Wami w moim zadowoleniu, że kolejny kroczek został zrobiony. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylla 09.06.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2005 ...wniosek złożony 10 maja a pozwolenie 13 maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 31.08.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 w piasecznie: wniosek złożony w okolicach 8 lipca 2005. 30 sierpnia telefonicznie dowiedziałam się że decyzja o pozwoleniu już jest, ale musze uzupełnić "zero budynku" - tzn. projektant musi a ja muszę dostarczyć oświadczenie o prawie do dysponowania nieruchomością, bo to które złożyłam było na jakichś starszych drukach. Ale pani była tak miła, że wzór oświadczenia wysłała mi faksem i faksem mogę jej je odesłać a oryginał oświadczenia dostarczę jak będę odbierała pozwolenie na budowę. FAJNA PANI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz Denis 13.09.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 Najlepiej zalatwiac przez zaprzyjaznionego architekta z urzedem,wtedydostajemy pozwolenie prawie od reki.Drozej ale szybciej.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts