Redakcja 24.09.2002 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 Ile płacicie za przywóz materiałów na swoją budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 24.09.2002 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 średni stówa za kurs, ale często jest to "bezpłatne" czyli w cenie towaru - Wrocław - załadunek w cenie, wyładunek najczęściej też - wyjątek więźba - w wielu wrocławskich hurtowniach stosowana jest prosta zasada, wartość rachunku od 1000 zł w górę - transport gratis - do 2-4 km poza granice miasta [ Ta Wiadomość była edytowana przez: dobrzykowice dnia 2002-09-24 15:43 ] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: dobrzykowice dnia 2002-09-24 15:44 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 24.09.2002 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 A jak długa trasa? Z załadunkiem wliczonym w cenę? A jaki rejon Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 24.09.2002 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 Jeśli chodzi moje doświadczenia z transportem to podstawowe materiały /cement, gazobeton, itp./ przywożone są bezpłatnie /albo wliczone są w cenę produktu/. Bezpłatny jest także wyładunek np. HDS-em. Odległość z hurtowni na działkę ok. 5km. Np. za przewiezienie 2 palet cegły klinkierowej z hipermarketu zapłaciłem 50zł z wyładunkiem. Odległość ok. 15km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 25.09.2002 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Za przywiezienie bloczków od producenta (80km): - transportem z przyczepą (duży zestaw 24T) - 400PLN - transportem bez przyczepy - 300 PLNw cenie był załadunek i wyładunek. Okolice Warszawy. Z moich odczuć to trochę drogo (zważywszy, że wartość materiałów dla jednego kursu to 5-8tys.PLN)A jak u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek M. 25.09.2002 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Małe ilości materiałów typowo budowlanych (cement, piasek itp.), zamawiam w pobliskim sklepie i przywożą mi za darmo, ale ceny mają wysokie. Cały samochód np. piasku, kupuję gdzie indziej. Jest tanio, a dowóz bezpłatny. Przewóz innych rzeczy, np. stempli, ziemi, czy czegoś podobnego, kosztuje w Krośnie 2 - 2,50 zł/km. Transport elementów wykończenia kosztuje 10-20 zł, do paru kilometrów od granic miasta. Wiem w których sklepach transport jest bezpłatny, ale nie zawsze się to opłaca, bo przeważnie ceny mają wyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EM 25.09.2002 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 Wszystko bezpłatnie oprócz konstrukcji dachu. Hurtownia dowoziła cięższe rzeczy, drobiazgi załatwiali robotnicy własnym truckiem. Hurtownia była najtańsza w okolicy: wielokrotnie to sprawdzałem. Przywiezienie drewna na odl. 100 km kosztowało 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zachar 25.09.2002 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2002 50zł/h za samochód z HDS (wywrotka) lub 2zł za kilometr powyżej 20km. Z hurtowni, gdzie często kupuję mam na budowę 0,5km -transport gratis ale jeżeli kupuję powyżej kwoty 100zł. 150zł wywrotka 8t żwiru. Rozładunek materiałów na paletach lub sypkich w cenie -reszta materiałów (np. worki z cementem) samemu z pomocą kierowcy.Okolice Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafter 10.11.2002 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 Właśnie w przyszłym tygodniu przywożą mi gratis blachę falistą i płaską na dach (320 m2).Rautarukki z Żyrardowa wymyśliło 300 zł + VAT za transport. I jak myślicie, czy u nich kupiłem? Chcieli za dużo o 366 zł to nie zarobili 13000 zł. Transport jest częścią transakcji z Klientem. Jak nie ma tego ogniwka to nie ma biznesu.Pozdrowienia dla głowaczy z działu marketingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 10.11.2002 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2002 U nas wykonawca policzył koszty transportu w wysokości 10% ceny materiałów (przypomnę dla jasności, że budowa jest pod klucz). Ale w przypadku pewnych pozycji, które kupujemy sami (okna, brama, itp.) wytargowałam (i mam nadzieję jeszcze wytargować) transport bezpłatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.12.2002 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2002 Wydaje mi się że 2.5zł za 1km jest taką ogólnie przyjętą stawką na granicy opłacalności dla przewoznika (oczywiście olej opałowy).Bzdurą i kompletną ignorancją jest twierdzenie, że gdzieś transport jest bezpłatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalus 20.12.2002 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2002 Na terenie miasta wszystko jest przywożone bezpłatnie, rozladunek gratis. Przywoziłem BK z Prefabetu Lubartow odleglość 70km za transport i rozładunek zaplaciłem 230 +100 zł. Teraz mają promocje rozładunek -100zł gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 23.12.2002 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2002 Całkowicie bezpłatnie - czyli w cenie towaru. Sporadycznie tylko za np. piasek (np. 80 zł za kurs 23 tony 5 km). Chociaż od pewnego czasu hurtownia w której sporo kupuję zrzeszona w PSB ustaliła cenę 10 zł. od kursu. Jako "stały klient" przeważnie jestem z niej zwolniony.No i oczywiście hipermarkety mają swoje cenniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 21.01.2003 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Co ciekawe (niektóre) firmy produkujące materiały np wspomniany wyżej Prefabet liczy sobie za transport, a firmy sprzedające ich materiał chętnie dają większe upusty i jeszcze transport gratis.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesio2 29.12.2015 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Jestem z gdanska z checia przewioze panstwu rzeczy nie duze posiadam auto wysokie 1.7 szerokie 1,6 i dlugie 2.6 moge przewiesc rzeczy do domu lub firmy biore1.5za km prosze o kontakt 733 487 639 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.12.2015 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Lubelszczyzna - całkowicie wliczony w koszt łącznie z odbiorem palet. Zamówienia pełnego składu z terenu śląska na wschód również w cenie(styropian, dachówka) Małe ilości np 2 worki cementu czy 2 rury po 6mb również bezpłatnie w cenie (ale dowóz przy okazji - co znaczyło w ciągu 24h był na budowie) Więc uważam, że tu nie jest źle. AAAAAAAAAALE KOTLET MA JUŻ 12 LAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts