Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

qrka myślałem że ze mnie twardziel

aha26

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Taaaaaaa

ostatnio widzialem kilka takich i powiem szczerze - od czasu jak bedac malym chlopcem (mialem moze 8-10 lat) ujrzalem w TV slynna scene strzalu prosto w skron prowadzonemu, zwiazanemu wietnamczykowi - znana sprawa wioski May Lai (czy podobnie) takie widoki mnie nie ruszaja.

Czlowiek powoli staje sie obojetny na cos takiego zwlaszcza ze stacje TV jakby przescigaja sie pokazywaniu okrucienstwa i krwi.

Tylko widzac akurat te scene zastanawiam sie jaki wyprany z czegokolwiek umysl musi miec czlowiek zabijajacy pod pretekstem wiary lub w imie wiary. I nie chodzi mi tylko o fundamentalistow muzulmanskich - cala historia ludzkosci pokazuje ze kazda wiara splamiona jest rzeka baaaa morzem krwi myslacych inaczej.

Kurcze - w ktora strone zmierza ten swiat?

Gość M@riusz_Radom

Dużo takich filmików krąży po necie. Ale jak na publicznym forum zaproponowałem aby w teki sam sposób, publicznie na największym placu w Bagdadzie, rozprawiać się z takimi "bojownikami" to mnie okrzyknięto barbarzyńcą...

A ja bym takiemu "bojownikowi" odciął głowę tępą żyletką...

tak jak na samym poczatku napisal XanX

jesli juz zaczeliscie sobie ten film sciagac a nerwy macie slabe i jestescie jak osowa wrazliwymi istotami

- przewijcie sciaganie i opusccie ten watek dla wlasnego dobra

tak jak thalex napisal - XanX - lekko przegiales biorac pod uwage przekroj odwiedzajacych forum a ciekawosc ludzka mimo ostrzezen moze wizac gore - przychylam sie do koncepcji thalexa - wykasuj ten link

Gość M@riusz_Radom
jareko - człowiek z natury ciekawski jest. Niech sobie to obejrzą Ci, którzy twierdzą, że Irakijczycy to naród uciskany i terroryzowany przez obce wojska. Dla nich będzie to doskonała lekcja. W końcu dobrze wiedzieć kogo się broni.

Mariusz - wiem jaki czlek jest - ja taki sam jestem i od razu sciagnalem by zobaczyc co tak wstrzasnelo XanX (swoja droga co powodowalo nim ze ten watek zalozyl?)

Co do Irakijczykow

Wiesz - to nie do konca tak ze tylko oni. Caly swiat jest pogibany i takie scenki juz nie raz ogladalsmy - a to Wietnam, a to Chiny, a to USIA siusia, Angola,Czeczenia, Kurdystan, dawna Jugoslawia .......jejku - mozna by mnozyc i mnozyc

Historia uczy nas jak zmieniaja sie ludzie gdy z mozgow sieczke im sie robi, jacy potrafia byc zwyrodniali, kochajacy dla swych dzieci i rodziny a jednoczesnie eksterminacje innych prowadzac - ot chociazby przypomina o tym dokument na II PR TVP o Auschwitz (szkoda ze o tak pozni\ej porze nadawany).

Mozna by przyklady mnozyc w nieskonczonosc.

Nic nie tlumaczy ich ale wyglada na to ze nic nie tlumaczy calej ludzkosci ze taka jest - zadajac gwalt wlasnemu gatunkowi, zadajac gwalt zwierzetom, zadajac gwalt planecie na ktorej zyjemy

Po prostu czlowiek to najgorsze zwierze stapajace po tej ziemi

Cholera - chyba obrazam zwierzeta tymi slowy - one jednak sa od nas lepsze pod wieloma wzgledami

Faktycznie wykasuje to.

Obraz chyba będzie mi się kołatał w czaszce jeszcze długie dni.

Zakołatało nie tylko Tobie!

Widzisz, na forum zaglądamy aby się rozweselić, dowiedzieć coś ciekawego z kimś pogadać. Zwykle jest tu miła atmosfera a Ty nie wiadomo po co???? wyskakujesz o 11-tej w nocy z taką sceną.

Jesteś twardziej, ale nie całkiem bo twardą masz tylko głowę!

To tak abyś na przyszłość nie psuł nam niepotrzebne zdrowia!

Dobranoc XanX!