Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

qrka myślałem że ze mnie twardziel

aha26

Recommended Posts

Czyżby głęboko wierzący ludzie bronili swoich przekonań?

Linku nie ma. Posty przeczytałem i tak myślę, że co kraj to obyczaj. Jeżeli europejczyka podrzuca to, co tam jest normalne, to niech tam nie jeździ. I kamery niech nie zabiera.

Niechciałbym być poddawany dekapitacji za życia lub zjedzony. Nie wybieram się w niezdrowe rejony świata, ale do internetu pretensji nie mam, że tam dotarł.

W Europie też robiono brzydkie rzeczy. Czarownice, Inkwizycja itd.

I też w obronie WIARY. Wiecie jakiej?

Adam M.

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dobra - wiem ze slowo nie odda tego co mozna bylo tam na wlasne oczy zobaczyc wiec dla tych ciekawskich co pozniej spac noca by nie mogli wyjasnie

byl tam film z egzekucji zakladnika w Iraku - szczegolow podawac nie bede - ale uwierzcie mi na slowo - dosc hmm...makabryczny i dla osob majacych w sobie jeszcze cos z czlowieka - naprawde nie do ogladania

osowa - specjalnie napisalem tak by nie kierowac wyobrazni innych na to co tam ujrzelismy - a ty juz szczegoly podajesz

czasem to co w umysle sie wykreuje jest bardziej makabryczne niz to co ujrzysz na wlasne oczy - nie mysl o tym juz i nie opisuj szczegolow bo i po co

a jak mialem nazwac to co ujrzalem? W swietle innych obrazkow na jakie mialem okazje napatrzec sie w swoim zyciu - to makabra li tylko - dla innych zapewne slow brak na okreslenie tego co ujrzeli (jesli ujrzeli)

XanX

zastanawiam się w jakim celu wkleiłeś na tym forum ten porażający film?

Z tego,co piszesz - Twoja odpowiedź do Thalexa - nie chodziło Ci chyba o dyskusję na temat zwyrodnień do których człowiek - nie-człowiek jest zdolny.

Forum nie jest najlepszym miejscem na tak głęboki i trudny bardzo temat.

Przemoc i okrucieńswo to we wszelkich mediach,także necie - niestety nieobcy temat.Bo to nieobce nam ludziom - nie ludziom. :cry: To potworne.Oszczędźmy sobie takich obrazów w gronie osób,którzy szukają porady,ciepłego słowa,wsparcia.

Dobrze,że skasowałeś ten film,ale lepiej by ani filmu ani wątku nie było tutaj wogóle - takie mam odczucia.

napisałeś:

thaleks

zachowujesz sie co najmniej jak ci na tym filmiku

to straszne :( słowo przepraszam jest o wiele za słabe na to,co powinienieś odpowiedzieć Thalexowi

Nie widziałam filmu i z tego co piszecie to nawet dobrze. Ale nie rozumiem pretensji do XanX-a o zamieszczenie tego. Czy wszystkim się wydaje, że jak nie będą patrzeć, nie będą rozmawiać, nie będą wiedzieć, to takie rzeczy nie będą miały miejsca? Z całym szacunkiem dla wrażliwości, ale jest to raczej swojego rodzaju tchórzostwo. Chociaż sama nie lubię sobie psuć chumoru, to uważam że jest to egoistyczne chowanie głowy w piasek. Nie oznacza to, że koniecznie trzeba oglądać takie straszne sceny, to jest wolny wybór, a XanX ostrzegając zapewnił go wszystkim, tak więc zarzucanie komuś, że psuje radosny nastrój...

Na tym forum rozmawia się o wszystkim i dzieli różnymi przeżyciami. I są tu chyba tylko dorośli ludzie? Bo jeżeli też są dzieci to faktycznie należałoby się bardziej cenzurować.

Jedno tylko mam do zarzucenia autorowi wątku - XanX, Twoja odpowiedź na post Thalexa... zostawiam bez komentarza, sam już chyba zrozumiałeś...

I jeszcze jedno, pomyślcie o ofiarach. Oni chyba chcieliby, żeby świat się dowiedział jak krzywda ich spotyka. Wtedy jest nadzieja, że coś się zmieni, że znajdą się może osoby spośród milionów, które podejmą jakieś działania, albo przynajmnie się pomodlą... I może ich ofiara sprawi, że coś się zmieni, a wtedy nie będzie daremna.

niby masz racje

Ale znajac nature ludzka czy taka przestroga przed ogladaniem tego pliku Twoim zdaniem byla wystarczajaca?

I nie jest to chowanie glowy w piasek tylko (moze przesadna) dbalosc o zdrowie innych, taka scena jaka tam byla ukazana do milych nie nalezy i wystarczylo cos jeszcze wiecej napisac jako przestroge przed obejrzeniem tego na wlasne oczy. Co do zamieszczenia tego na tym forum - tez nie do konca jestem pewny czy nie zostaly przekroczone pewne granice dobrego smaku. Nie jestem swiety by byla jasnosc ale sadze ze czasem zanim cos sie tu zamiesci wystarczy chwile zastanowic sie nad skutkami jakie to przyniesc moze.

Co do odpowiedzi na post thalexa - no coz...... bez komentarza tak samo jak i cietego za bardzo jezyka thalexa komentowac tez nie bede.

Sadze ze warto chwile pomyslec zanim palce powedruja na klawiature :)

Nie widziałam filmu i z tego co piszecie to nawet dobrze. Ale nie rozumiem pretensji do XanX-a o zamieszczenie tego. Czy wszystkim się wydaje, że jak nie będą patrzeć, nie będą rozmawiać, nie będą wiedzieć, to takie rzeczy nie będą miały miejsca?

Ja mam mieszane uczucia.

Oczywiscie z jednej strony masz racje, ze niektorym sie wydaje, ze jak nie widza czegos to tego nie ma (male dzieci w szczegolnosci tak maja, ale niektorzy nie wyrastaja z tego). Owszem to jest pewien rodzaj tchorzostwa, powiedzialabym nawet ze hipokryzji. No bo my zyjemy we wzglednym spokoju, mamy szczesliwe zycie a takie obrazki psuja nam tylko humor.

Z drugiej strony, czy jest koniecznosc az tak epatowac obrazami ? Czy pokazywanie takich filmow i obrazow w mediach ma jedynie na celu wzbudzenie dyskusji na temat problemow tych ludzi ? Chyba nie. Dla mnie to niewiele sie rozni od wystaw tego nieszczesnego Niemca co preparuje zwloki. W duzej mierze to jest zaspokajanie pewnej potrzeby jakichs dziwnych podniet, niezdrowej ciekawosci, Bog jeden wie czego jeszcze. Mi wystarczy informacja w radio, zeby wspolczuc osobom w jakis sposob dotknietym, zeby sie za nie pomodlic czy co tam hjeszcze. Pewnie innym wrazliwym ludziom tez. A niewrazliwym takie obrazki nic nie daja, poza ekscytacja.

mww napisała:

Czy wszystkim się wydaje, że jak nie będą patrzeć, nie będą rozmawiać, nie będą wiedzieć, to takie rzeczy nie będą miały miejsca? Z całym szacunkiem dla wrażliwości, ale jest to raczej swojego rodzaju tchórzostwo. Chociaż sama nie lubię sobie psuć chumoru, to uważam że jest to egoistyczne chowanie głowy w piasek.

myślę,iż jest to daleko idące uproszczenie problemu.

To,że ten wątek nie powinien się tutaj znaleźć potwierdzają słowa samego autora tematu skierowane do Thalexa.

Nie obejrzałam. Nazwijmy to, że nie miałam nastroju - ale domyśliłam się że chodzi o jakieś (publiczne?) egzekucje w kraju muzułmańskim, Natomiast Kochani: rozsyłając takie filmy naprawdę miejcie na względzie to, że mogą je obejrzeć dzieciaki. Wejdą, bo będą ciekawe. A jeśli ten film był tak drastyczny, jak mogę wnioskować, to musi zostawić w ich psychice poważne ślady.

XanX napisał:

akcja budzi reakcję tak było jest i będzie

A nie można inaczej? Zawsze oko za oko? Czy nie można po prostu grzecznie i spokojnie dyskutować? Nawet jeśli nie zgadzamy się z opinią innej osoby to nie musimy jej obrażać.

Dla mnie ta chęć krwawego odwetu powoduje, że (niestety) coraz częściej na tym forum dochodzi do słownych bijatyk. Przykre...

Ale to temat z innego wątku...

a tak by czesc pol zartem pol serio rozpoczac - XanX - gdzie tak te szyby wybijaja by gnojow zalac? Pierwsze slysze o takich argumentach w dyskusji - spotkalo cie juz cos takiego ? ;)

miało byc ogólnie a jakoś takoś cytat mi wskoczył

Celem moich wypowiedzi było jak najszybsze usunięcie adresu strony filmu, który moim zdaniem był nieodpowiednim do naszego forum.

Bardzo wszystkich proszę o nie wypowiadanie się już więcej na ten temat, mam nadzieję, że ten i podobne temu wątki pozostaną zapomniane bo to nie jest odpowiednie dla nich forum.

thalex - szanuje twoje slowo - jakze czesto celne i na miejscu ale tu teraz ty przesadzasz

Ludziska chca sie wygadac. Maja pretekst wiec nie wypada narzucac im milczenia, osiagnales swoj cel - link zniknal - temat zamkniety ale przy okazji kilka ciekawych pogladow zostalo wypowiedzianych - moze ktos porozmawiac o tym chce i nie tobie decydowac o istnieniu watku. Nie Tobie takze oceniac jakie watki maja a nie maja pojawiac sie na forum. To wolny kraj, wolne umysly, wolna wola pisania nawet o dupie maryny - jak to w innych watkach juz bylo. Tylko zaczynajac watek wypada jednak pomyslec o skutkach jakie wywolac moze. Tu tego nie bylo i XanX popelnil blad ale mimo wszystko link szybko skasowal widzac nasze reakcje. Dobrze ze posluchal naszych uwag i to sie liczy.