thalex 04.03.2005 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 jareko ja nie chcę decydować, ja tylko poprosiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.03.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 thalex ok - sorki - faktycznie poprosiles - ja dzis mam chyba naprawde zly dzien - ale Twoja tanczaca panienka sliczna jest i usmiech porozumienia i zgody na mej gebie wywoluje niech cie wirtualnie na zgode usciskam cmok cmok cmok :) jak to mowia - przesylam ci uscisk niedzwiedzia (jak to wyglada - przypomnijcie sobie powitanie chocby Gierka z Brezniewem na warszawskim lotnisku w latach 70-tych ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.03.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 kochani - wypijmy na zgode piwko - niestety wirtualnie i moze pogadajmy o tym co juz sie tu pojawilo - np. czy naprawde wiara zaslepia tak ze czlowieczenstwa mozemy sie wyzbyc? lub jak to mozliwe by brutalne sceny stawaly sie najlepszym neewsem w kazdych wiadomosciach? Lub cokolwiek innego by juz tylko nie obrzucac sie tym i owym - to naprawde bez sensu - wokolo tyle agresji ze tutaj dystans powinien lekki byc - tak powiem ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.03.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Myślę dokładnie tak jak Mww. Może tylko szkoda, że zabrakło dokładnego określenia, co film przedstawia. Wtedy niektórzy mogliby mieć wybór... Właściwie od wczoraj nie potrafię myśleć o niczym innym.Zastanawiam się, kim w sobie musi być człowiek [???], który tego dokonał ? [Abu Musab al-Zarkawi]. Co musi w sobie nosić, żeby uczynić coś takiego ? Jak to się ma do zasad islamu ? Chyba nijak. Co można zrobić ? Nic. Najbardziej przeraża mnie ta niemoc, to że zupełnie NIC nie można zrobić. To znaczy można było, te pół roku temu. Stawką za głowy Eugene'a Armstronga, Jacka Hensleya i Kennetha Bigleya było zwolnienie wszystkich Irakijek, przetrzymywanych w więzieniach Abu Ghraib i Umm Kasr [źródło]. A takie rzeczy dzieją się wszędzie, tylko nie zawsze chcemy o tym wiedzieć. Poza tym, informacja, że np. "zginęło 7 amerykańskich marines" jest nijaka, bezpłciowa. Dopiero śmierć jednostki, opisana lub - jeszcze lepiej - pokazana, im szczegółowiej tym lepiej, budzi głębszą refleksję. Niestety.Film jest dla morderców propagandą, ewidentną i skuteczną. Świat ma się bać i wynosić z Iraku. Propaganda jest realizowana dzięki Internetowi i wolnym mediom, niemal symbolom zachodniej demokracji. I to wcale nie paradoks.A jak drzewiej bywało ? Adam_mk ma rację. PS: bardzo proszę o dalsze wypowiadanie się. Xanx, dzięki i za zamieszczenie, i za usunięcie linku.Jareko, dzięki ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 04.03.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Całe szczęscie, że nie zdążyłam. Bo z ciekawości bym zajżała na pewno. Po waszych wypowiedziach wiem, że chodziłoby to za mną dzień i noc. Po przeczytaniu waszych postów aż mnie trzęsie choć to tylko wyobraźnia podpowiada mi jak to mogło wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.03.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 ponury - jak juz napisalem. To co dzieje sie w Iraku dzieje sie takze w innych rejonach swiata mniej lub bardziej rozdmuchane przez media konflikty caly czas maja miejsce na calym globie - agresja jest w kazdym z nas, stlumiona wychowaniem, obyczajem, strachem itp. Sadze ze historia wielu konfliktow na swiecie ale takze u nas w Polsce dowodzi jak niewiele roznimy sie czasem od zwierzat ktorych swiat czesto postrzegamy jako brutalny i zly ale one jesli zabijaja to w imie fizycznego przezycia i tylko by glod zaspokoic. A tu? Czy naprawde nie jest mozliwe odrzucenie uprzedzen i pojednanie np. miedzy palsetynczykami a izraelem? Czy naprawde najtrudniejszym w zyciu jest wlasnie przelamanie uprzedzen, fobii, roznic religijnych w imie przyszlosci i pojednania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 04.03.2005 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Czy muśi być to post o dupie marynie by nie wzbudzał tylu emocji??[/color] jejku - toz to jest wlasnie watek ktory najwiecej emocji wywola - jego unikac trzeba jak ognia !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 04.03.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 W necie jest sporo stron z epatującymi przemocą treścią.Nie sądzę by trzeba było akurat je propagować wśród uczestników tego właśnie Forum.Kto łaknie takich widoków to wrzuci do google odpowiedni tekst i je szybko znajdzie. Jego sprawa. XanX - szybko zadziałal na krytykę swojego postępku i link zgodnie z życzeniem ogólu Forumowiczów wycofał. I na tym sprawa winna się zakończyć. Rozstrząsanie tego problemu, podciaganie wątku wciąż do góry i wzajemne połajanki są już zbędne.Dajcie sobie już spokój i pozwólcie by ten nieszczęsny wątek po prostu spoczął w archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.03.2005 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Czy naprawde nie jest mozliwe odrzucenie uprzedzen i pojednanie np. miedzy palsetynczykami a izraelem? Czy naprawde najtrudniejszym w zyciu jest wlasnie przelamanie uprzedzen, fobii, roznic religijnych w imie przyszlosci i pojednania? Tak, naprawdę. I moim zdaniem nie jest to możliwe. Stoją za tym - poza opacznie pojmowanymi i dostosowywanymi do zbrodniczych celów religiami - wieloletnie antagonizmy i - co może ważniejsze - wielkie pieniądze. Agresja jest oznaką słabości. "Bojownik" obwieszony bombami czy morderca zabijający związanego JEŃCA tak naprawdę są słabi. Jedyną ich siłą jest okrucieństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 05.03.2005 00:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Doleję jeszcze trochę oliwy, może się lepiej rozpali! Nawet stu lat nie ma od ostatniej opisanej, zadanej "śmierci w muślinie".Czarownice z Salem mają wznowienie.Wielu poszukuje recepty na "mannę Świętego Mikołaja". Co to jest zły uczynek?- To jak kto Kalemu zabrać krowy!Dobrze! A co to jest dobry uczynek?- To jak Kali zabrac komu krowy! Bardzo wielu ludzi tak właśnie myśli. Inni to jak o czym nie pomyślą, to dla nich tego nie ma. Jeszcze inni i tak wiedzą lepiej.Przecież takie postawy widać też na tym forum. Poobserwujcie ton postów, temat nieważny."Człowiek"- brzmi dumnie, tylko dlaczego jest tyle definicji człowieczeństwa? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 06.03.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Jestem - pomimo pierwszego szoku - wdzięczny Xanxowi za ten film.Można powiedzieć, że mnie w jakiś sposób 'uświadomił'.Znów inaczej spojrzałem na świat dookoła - ten najbliższy, na spokój który mamy w naszym kraju, na bezpieczeństwo wyjścia z domu - bez strachu, że się będzie porwanym i więzionym, bez lęku przed wybuchem bombowym.Próbowałem postawić się w sytuacji każdej osoby, która była dotknięta w tym filmie. W sytuacji mordowanego, jego rodziny, bliskich, ale także mordercy, kamerzysty, tych którzy takie sceny z upodobaniem oglądają, tych którzy mają przed sobą ultimatum - spełnić żądania czy być twardym, i mieć na sumieniu czyjeś niewinne istnienie ?I za te chwile refleksji jestem Xanxowi wdzięczny. Szkoda tylko, że nie określił dokładnie, co przedstawia film. Wtedy każdy miałby wybór, nie kierując się typowo ludzką ciekawością. Ale wtedy - wcale nie wiem, czy bym tam w ogóle zajrzał. Istnieje przecież jakaś skłonność do unikania problemów. Zresztą... gdyby nie Ktoś z Forum, kto mi bardzo pomógł uporać się wtedy z tą sytuacją, byłoby mi o wiele ciężej, i dłużej trwałoby dochodzenie do siebie. Sprawdziłem jeszcze jedno - jak patrzą na to inni. Poza typowym propagandowym celem tego nagrania, to co wyczytałem tutaj Taśmy śmierci [artykuł z 'Wprost'], napawa mnie smutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 08.06.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Oliwa sprawiedliwa. Abu Musab az-Zarkawi zginął w lotniczym ataku Mam nadzieję, że zdychał w potwornych mękach. Ale przecież ma teraz cały tabun hurys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.06.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 Ja mam nadzieje ze amerykance tak dostaną po d.upie ze stracą ochote na bycie policmajstrem swiata ....dla mnie to jest najwiekszy terrorysta swiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.06.2006 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 moze nie do konca amerykance, ale wodzow to maja, ze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2006 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Po rozpoczęciu "wojny z terrorem" przez USA po atakach 11. września 2001 r., Miloszewić powiedział: "To szczyt hipokryzji, że siedzę w więzieniu za zwalczanie terroryzmu w moim państwie, skoro w 1998 r. zatelefonowałem do prezydenta Clintona z prośbą o usunięcie Osamy ibn Ladena z Kosowa." Z przyzwoleniem USA ibn Laden dostarczał wojownikom pieniądze i broń na potrzeby WAK (Wyzwoleńcza Armia Kosowa ) Clinton odmówił. Potem George Bush oskarżył ibn Ladena o ataki na USA 11. września 2001 r. i wytoczył wojnę Afganistanowi, gdzie rzekomo skrył się ibn Laden wśród al Kaidy. Amerykańskie bomby zabiły tysiące Afgańczyków ... http://www.gavagai.pl/nato/inkwizycja.html inkwizycja trwa ... są podejrzenia, ze Miloszevića struto ...w Guantanamo powiesiło sie w tych dniach trzech więźniów ... podobno nie wytrzymali tortur ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts