Gość 04.01.2002 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2002 Bardzo chciałabym wykonać zdjęcie termowizyjne mojego domu aby przekonać się gdzie są największe ucieczki ciepła , ale nie wiem do kogo mam się zwrócić z takim problemem.Czy są jakieś firmy które się tym zajmują ?Mieszkam w Jeleniej Górze(woj. dolnośląskie).Szukam jakiegoś kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 04.01.2002 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2002 Proszę o podanie swojego e-maila abym mógł przesłać numer telefoniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 04.01.2002 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2002 Bądź ostrożny z tymi zdjęciami. Niech firma zrobi zdjęcia (termogramy), ale zamin z tych zdjęć skorzystasz, zasięgnij opinii o nich od zaufanego budowlanca. Ci co robią zdjęcia termowizyjne i opisują je nie zawsze znają się na budownictwie; patrzą tylko na kolory i na tej podstawie wyciagają wnioski. A to nie wszystko.Właśnie wykonuję kontropinię do sprawozdania z pomiarów termowizyjnych wykonanych na budynku szkieletowym. Ci co opisywali zdjęcia widzieli mostki termiczne w miejscach podwójnych oczepów ścian zarzucając brak izolacji cieplnej w tym miejscu, bądź, co najbadziej zdumiewa - "silne mostki cieplne w pasie przyziemia". A tam była pustka podpodłogowa i nie ocieplone ściany fundamentowe.Tak więc ostrożnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts