Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ułożenie glazury i terakoty?

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Krośnie od 15-25 zł/m2. Za przyzwoitą jakość trzeba zapłacić przynajmniej 20 zł/m2. To są ceny średnie za cały dom. Ja płaciłem (za dobrą jakość), 18 zł/m2 podłogi w kuchni, przedsionku; 20 zł/m2 ściany w kuchni, łazienka bez skomplikowanych, ciętych wzorów; 27 zł/m2 łazienka z kilku rodzajów płytek, ciętych, szlifowanych krawędzi, skomplikowane wzory. Średnia cena za cały dom (100 m2) wyniosła mnie 21,30 zł/m2.

płacę aktualnie 33 pln bez rachunku. chciał 35 pln (ale przy prawie 200m2 różnego rodzaju flizu opuścił) a w tym zabudowy pionów, zabudowy stelaży, oraz położenie niewycudowanych (płaskich) dekorów

robota super - gość kładzie dema w sklepie - skąd go wyciągnąłem.

doradza jaki klej i na co.

okolice w-wy

• 4 weeks później...

No właśnie! Podejrzewam, że chociaż częściowy montaż armatury następuje już podczas wykładania glazurą ścian za zaworami. Najczęściej aby położyć płytkę za istniejącym zaworem trzeba go wykręcić. Raczej ciężko jest pozostawić niezaślepioną dziurę bo albo jest się pozbawionym wody albo występuje je nadmiar nazywany potopem :smile:

Klaudia, myślę że mogę pomóc. Zapraszam na priv.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

We Wrocławiu 30zł/m2 przy łącznie 55m2 płytek w łazience, przedpokoju i kuchni. Ale zaskoczyły mnie ceny "montażu":

obudowa i montaż brodzika - 350zł,

półka do wanny + montaż baterii + osadzenie wanny - 500zł

montaż kompaktu - 120zł

montaż kabiny - 120zł.

Co o tym sądzicie?

Maciek.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...