makobidako 21.02.2003 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Okolice Warszawypłytka glazury 25x25 35zł/m2terakota/gres = 40 złm2to są pierwsze ceny oferowane bez negocjacji. Facet ma niezłe referencje i sam widziałem jedną z jego prac. wygląda OK ale jest nowa. Właśnie wywaliłem firmę która chciała za m2 tyle co za gres który kupiłem czyli 150zł!!! Nawet na Warszawę to przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 21.02.2003 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2003 Czy ktoś wie może jaka może być różnica w cenie kładzenie płytek 20 x 20 w porównaniu do płytek 45 x 45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian1 22.02.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 no to wyrazy uznania dla Kasiorka Warszawaika. Z drugiej strony, jeśli nie przeraża Cię stówka za m kw. płytek (nawet jeśli klej i fgę daje fachowiec) to ile Ty zarabiasz na godzinę. Ja niestety muszę liczyć każdą dychę (wmyśl zasady idź dycho do dychy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
musso 22.02.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 Według mojego rozeznania robocizna za położenie glazury w okolicach W-wy wynosi tyle ile koszt glazury. np. glazura po 20 zł m2 rob. 20 zł m2, glaz. 80 zł m2 rob. 60 zł m2 itd. ceny uzyskałem w Cechu budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2003 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 musso, takie informacje uzyskałeś w cechu?Przecież to granda! Mam panu od płytek płacić podatek od luksusu? Klasie robotniczej się w główce przewróciło dokumentnie. Nie słyszałam o czymś takim,ale nie zamierzam nikomu odpalać haraczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.02.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2003 ale u mie tez cos zagadał fachowiec ..a jakie to kafle za ile?? a ja paplę ze 60 zł...a on to 60 za kładzenie... powiedziałam papa miłych snów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 05.03.2003 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Myślę, że oni ("fachowcy") tym sposobem próbują sprawdzić możliwości finansowe inwestora. Jak sobie "walnął" terakotę za 100, to pewnie go stać... A swoją drogą, widziałam wczoraj domy Panów, którzy zajmują się hydrauliką B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 05.03.2003 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Mysle ze najlepiej umowic sie na calosc robot w ktora wchodza takze polozenie glazury i terakoty. Zawsze bedzie taniej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koperek 17.03.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Żywiec - bez względu na rodzaj płytek - 15 zł za mkw. Dobrze, że nie mieszkam w Warszawie, szczęka mi trochę spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Trojmiasto 25 zł m2.Solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.05.2003 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2003 Z OBSERWACJI WYNIKA ŻE ROZSĄDNA CENA ZA GLAZURĘ TO 25-35,- ZA M2 PONIŻEJ I POWYŻEJ TO PRZESADADOLNY ŚLĄSKJEŚLI DA MI KTOŚ 60,-ZA M2 TO JADĘ W POLSKĘ NIEZALEŻNIE OD ODLEGŁOŚCI MAM REFERENCJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierre 05.11.2003 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 Racibórz - 23,-zł/m2. Znakomite referencje, podobno dokładni i szybcy. Pracują w trójkę. Zaczynają za 2 tygodnie. Cena dotyczy podłóg, ścian, zabudowy gipsów, podłogi ogrzewanej elektrycznie - słowem cena jest stała. Mam tego około 100m2. Napiszę, jak się spisali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zepp 05.11.2003 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 ja rowniez biore w granicach 30 zl za m2 czasem mniej lub wiecej ( 5zl) uzaleznione jest to czesto sytuacja na miejscu - podłoze itd. dysponuje zdjeciami prac dla chetnych. ale rowniez nie mam nic przeciwko wyjazdowi do wawki za 100 za m2 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.11.2003 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Cena może nie aktualna, ale przypadek "ku przestrodze". Cztery lata temu za położenie ok. 35 m2 gresu polerowanego płaciłem po 60 zł/m2. Gres był układany na ok. 1.5 cm kleju (elastyczny CM 17), bo w pokojach miał być parkiet. Wykonawca jakoś nie wpadł na to, że trzeba było wylać masę samopoziomującą, a dopiero potem na cienką warstwę kleju układać płytki . Ja nie miałem wtedy głowy do tego, a poza tym po to się bierze fachowca, żeby coś doradził. Majątek kosztował klej , bo trochę go poszło. Za łazienkę policzył 50 zł/m2, ale w tym była o budowa wanny i stelażu co wc. Tyle kosztuje doświadczenie inwestora... Teraz już bym się tak nie dał oskubać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.11.2003 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Warszawa - 25 zł/m2 (ściany, podłogi, tarasy), cokoliki 4 zł/mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 07.11.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Maluszku,rozumiem że to cena za samą robociznę bez materiałów.Chyba Was poproszę o namiary na jakąś dobrą ekipę bo znowu grozi mi płacenie 80 zł/ m2 .A przy ponad 100 metrach robi się z tego niezła kwota. RATUNKU PILNE!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edusia 07.11.2003 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 płacę 23zł za metr, jak na razie jestem bardzo zadowolona a miałam już kilku speców od glazury, jednak ten na razie najbardziej w porzadkuKasiorku na twoim miejscu skontaktowałabym sie z Kumkiem, ogłaszał sie na forum i pracuje w Warszawie, nie widziałam efektów jego pracy, ale wydaje mi sie z że jest dobrym fachowcem udzielił mi kilku cennych poradpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mzts 20.11.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Ja biorę w krakowie 25-35 zł za metr ale bez rachunku robię wolno ale dokładnie powyżej tych kwot uważam że jest to przesada cenowa.INWESTORZY nie dajcie się robić w konia i nie przepłacajcie.polecam swoje usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 20.11.2003 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 W zupełności się zgadzam.Do każdego z Was mozna ustawić kolejkę bardzo dobrych fachowców, którzy solidnie zrobią swoją robotę za 25zł/mkw bez względu region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peilin 21.11.2003 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2003 ja placilam 35m2 terakoty - tylko montaz, bez kleju, fugi etc za bardzo dobrego fachowca w Warszawie. Tylko terminy ma strasznie dlugie, ale warto poczekac i to nie ze wzgledu na cene, ale na jakosc. Moze to smiesznie zabrzmi, ale zamowilam go sobie na lato 2005 do wykanczania domu. A teraz czekalam okolo 6 miesiecy, ale warto bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts