Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za ułożenie glazury i terakoty?

Redakcja

Recommended Posts

Okolice Warszawy

płytka glazury 25x25 35zł/m2

terakota/gres = 40 złm2

to są pierwsze ceny oferowane bez negocjacji. Facet ma niezłe referencje i sam widziałem jedną z jego prac. wygląda OK ale jest nowa.

Właśnie wywaliłem firmę która chciała za m2 tyle co za gres który kupiłem czyli 150zł!!! Nawet na Warszawę to przegięcie.

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

musso,

takie informacje uzyskałeś w cechu?Przecież to granda!

Mam panu od płytek płacić podatek od luksusu?

Klasie robotniczej się w główce przewróciło dokumentnie.

Nie słyszałam o czymś takim,ale nie zamierzam nikomu odpalać haraczu.

:smile:

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 4 weeks później...

Z OBSERWACJI WYNIKA ŻE ROZSĄDNA CENA ZA GLAZURĘ TO 25-35,- ZA M2 PONIŻEJ I POWYŻEJ TO PRZESADA

DOLNY ŚLĄSK

JEŚLI DA MI KTOŚ 60,-ZA M2 TO JADĘ W POLSKĘ NIEZALEŻNIE OD ODLEGŁOŚCI

MAM REFERENCJE

• 5 months później...

Cena może nie aktualna, ale przypadek "ku przestrodze".

Cztery lata temu za położenie ok. 35 m2 gresu polerowanego płaciłem po 60 zł/m2. Gres był układany na ok. 1.5 cm kleju (elastyczny CM 17), bo w pokojach miał być parkiet. Wykonawca jakoś nie wpadł na to, że trzeba było wylać masę samopoziomującą, a dopiero potem na cienką warstwę kleju układać płytki :evil: . Ja nie miałem wtedy głowy do tego, a poza tym po to się bierze fachowca, żeby coś doradził. Majątek kosztował klej :-? , bo trochę go poszło.

Za łazienkę policzył 50 zł/m2, ale w tym była o budowa wanny i stelażu co wc.

Tyle kosztuje doświadczenie inwestora... Teraz już bym się tak nie dał oskubać :lol: .

płacę 23zł za metr, jak na razie jestem bardzo zadowolona a miałam już kilku speców od glazury, jednak ten na razie najbardziej w porzadku

Kasiorku na twoim miejscu skontaktowałabym sie z Kumkiem, ogłaszał sie na forum i pracuje w Warszawie, nie widziałam efektów jego pracy, ale wydaje mi sie z że jest dobrym fachowcem udzielił mi kilku cennych porad

pozdrawiam

• 2 weeks później...
ja placilam 35m2 terakoty - tylko montaz, bez kleju, fugi etc za bardzo dobrego fachowca w Warszawie. Tylko terminy ma strasznie dlugie, ale warto poczekac i to nie ze wzgledu na cene, ale na jakosc. Moze to smiesznie zabrzmi, ale zamowilam go sobie na lato 2005 do wykanczania domu. A teraz czekalam okolo 6 miesiecy, ale warto bylo.