Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BUDOWA a ŻONA

Recommended Posts

Z racji zawodu, wykształcenia i takich tam bel,ble wszystko jest na mojej głowie , wybór ekipy , materiałów , dostawców , negocjacje cenowe .

Mój mąż oczywiście wspiera mnie "duchowo" i próbuje ciąć koszty .

Jest potrzebny do ostatecznych negocjacji cenowych z wykonawcami , ponieważ TEN ŚWIAT TO MĘSKI JEST , przed ostateczną rozmową ustalamy strategię rozmowy , wymyślamy argumenty , które pozwolą zbić cenę , a potem razem na wykonawcę , zawsze skutkuje w kupie siła . Denerwuje mnie tylko to , że panowie fachowcy uważają kobiety za głupie lale i nie bardzo chcą z nami rozmawiać , ale ja już nie jednemu pokazałam co potrafię .

Pozdrowienia dla wszystkich babeczek (i facetów też )MARPA :D :D

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Dołączam się :wink:

Ciągle muszę menszowi tłumaczyć, dlaczego akurat taką technologię zastosujemy i jak po kolei będą wyglądały etapy budowy. Już się boję, a dopiero na wisnę zaczynamy. Ale co się dziwić - ojciec wychował mnie na "techniczną" w domu i do dziś umiem sobie praktycznie większość rzeczy naprawić. do tego pracowałam długo w inwestycjach budowlanych i z niejednym murarzem miałam do czynienia, więc kitu sobie nie dam wcisnąć :wink:

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Właśnie pisząc w innym poście nasunął mi się temat.

Napiszcie o swoich doświadczenia w temacie przewalczania różnych sporów i różnicy zdań odnośnie zakupu różnych materiałów , urządzeń itp ze swoją piękniejszą połówą np. zakup droższych mebli niż zakup rekuperatora, ponieważ meble widać a za jakąś metalową puszkę to nie zapłącimy 3000 złotych. itd

Oczywiście panie forumowiczki zapraszam również do dyskusji może my nieokrzesani dranie i bezguścia zrozumiemy to i owo i będziemy umieli Was lepiej "UROBIĆ"

co znaczy urobic

urabiac mozna ciasto drozdzowe :lol:

a z zona trzeba nauczyc sie dochodzic do kompromisow

No i widzisz agnieszko jesteś 100% kobietą znalazłaś jedno słowo które zinterpretowowałaś po swojemu :lol: :lol: :lol: i właśnie na tym polega moim zdaniem cały problem w porozumiewaniu się kobiety z facetem te same słowa mają całkiem inne znaczenie i wartość , jak to w skrócie się cytuje o marsie i wenus , bo zapomniałem :D :lol: :p

na koniec dodam że przewidując reakcję płci najpiękniejszej UROBIĆ napisałem w cudzysłowie

pozdrawiam

• 1 month później...
U mnie podział był i jest prosty. Budowa, czyli materiały, instalacje, rozwiazania, to moja działka. Żona wyraża swoje zdanie, ale decyzje podejmuję ja, bo żona słabo się na tym wyznaje. Wystroje i urządzanie wnętrz to działka żony. Ja mówię co myślę, ale decyzje należą do niej, bo mój zmysł estetyczny jest - delikatnie rzecz ujmując - "inny".

Podobnie było u mnie. Ja dom wybudowałem samodzielnie, Część wykończenia: glazura, terakota, drzwi,schody, kuchnia to należało do mojej żony - całkowicie. Wspólnie określona została jedynie przybliżona kwota możliwych wydatków, niestety zawsze przekroczonych.

JESTEM ŻONĄ i buduje z mężem na równi ,tzn ja wszystko czytam przerabiam nakreślam mu a on decyduje co z tego nadaje się do zgłębienia.mnie wysyła wszędzie do biur ,urzędów na negocjacje (niby nieżle zbijam ceny)zresztą to mój zawód. Ale ogólnie jak skończe budowe będe chyba mogła otworzyć własną firme budowlaną(haha) :o

Zapraszam na "Sondaże" - założyłam tam ankietę - kto buduje dom - kobieta czy mężczyzna ?

Mój mąż chyb ajest przerażony faktem, że ja chyba, na prawdę, na serio, bez żartów, na poważnie zbuduję ten dom :)