anick 04.03.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 pod koniec tego roku postanowisliśmy mieć własny kawałek nieba..i tak oto on wygląda:) http://www.parkowa.photosite.com/~photos/tn/17_348.ts1108127022743.jpg a teraz troche realu:)) http://www.parkowa.photosite.com/~photos/tn/31_348.ts1106132644017.jpg http://www.parkowa.photosite.com/~photos/tn/26_348.ts1105691664000.jpg http://www.parkowa.photosite.com/~photos/tn/25_348.ts1105691594000.jpgtył domu - tutaj jeszcze bedzie taras:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 a teraz troche o cudownej okolicy mającej w sobie sielską atmosferę domek stoi oddalony 300m od stacyjki, 200m od lasu i 300m od stadniny koni:) http://www.parkowa.photosite.com/~photos/tn/21_1024.ts1096900318614.jpg http://www.parkowa.photosite.com/~photos/tn/22_348.ts1096900324443.jpg http://www.parkowa.photosite.com/~photos/tn/23_348.ts1096900324873.jpg wiecej fotek na stronie http://www.parkowa.photosite.com/Kanie/?page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 04.03.2005 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Okolica musi być wspaniała i położenie również niezłe.Wypada pogratulować, także wyboru projektu.Swego czasu marzył mi się ten dom. Był chyba w muratorze z 95 roku jako Dom Sajdaka. Wtedy budowa własnego domu była dla mnie czymś nieosiągalnym. Ten dom mnie inspirował. Z przyjemnością będę oglądał Wasze zdjęcia z budowy, z każdego etapu.Ja wybierając dwa i pół roku temu dom juz Waszego projektu nie wybrałem. Niezbadane są wyroki Boże - okazało się, że coś tak nieosiągalnego jak własny dom jest możliwy nie tylko w sferze marzeń. Buduję inny dom, choć ten wspominam bardzo. Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 04.03.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Przepraszam nie w Muratorze tylko w Czterech kątach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 mobby troche pozmienialismy w tym domku np. na górze są wszędzie okna balkonowe (oprócz łazienki) co daje wiecej światła -planujemy nie robić balkonów tylko tzw. żygadełka:), jest też wiecej okien dachowych i z tyłu nie zrobilismy zakrytego tarasu - mamy zamiar zrobic tam werande drewnianą.. aa i powiekszylismy dolna łązienke kosztem kotłowni.. tak na prawde nasze modyfikacje dot. głównie zmiany wielkosci okien:))) i bede na bieżąco auktualniać postepy na budowie:) obecnie jest już zamkniety strych...ocieplone też jest już całe poddasze, rozprowadzona elektryka i cześć hydrauliki.. kolejny etap to tynki wew., ale to dopiero wtedy jak sie ociepli..a na razie sie na to nie zanosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 04.03.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Zmiany słuszne. W domu okna muszą dawać dużó światła. Mnie tez zastanawiała ich zbyt mała wielkość. Ten dom ma w sobie taki fajny klimat. Trochę ta kuchnia mnie intrygowała. Ciekwe jak Wy to zaaranżujecie. Pozdrawiam Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 zamurowalismy wejscie do kuchni z holu, nie ma spiżarki, ale jest za to piekna jadalnia..no i koncepcji nie da sie wytłumaczyć słowami..jak bedzie kuchnia to wkleje fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.03.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 anick dla mnie po prostu bomba Bardzo mi się podoba bo lubię taką bryłę budynku. Napisz jak możesz coś więcej o domu, szczególnie mnie interesują wymiary budynku i wysokość domu kalenicy a na stronie sajdaka nie znalazłam takich informacji. Jaki kolor elewacji planujecie zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 oto rzut parteru w oryginale:) http://foto.onet.pl/upload/48/19/_434427_n.jpg zmiany na partrze to: 1. zamurowane wejscie do kuchni od strony holu, tu bedzie wyciag i kuchenka 2. brak spiżarni 3. zamurowane okno w kuchni (na planie jest koło zlewu) w tym miejscu bedzie murek odgradzający jadalnie od kuchni 4. powiekszone okno kuchenne na skośnej ścianie, pod nim mniej wiecej bedzie zlew 5. tam gdzie na projekcie jest barek bedzie tylko ścianka o szer. 65 cm, która bedzie zakrywać lodówke 6. w jadalni jest okno balkonowe 7. jest przesunieta ścianka miedzy łazienka a kotłownią co daje powiekszona łazienkę 8. nie ma tarau 9. nie ma wejscia z garażu do domu jesli chodzi o poddasze nic sie nie zmieniło pod kątem zagospodarowania przestrzeni http://foto.onet.pl/upload/12/83/_434429_n.jpg zmiany są natomiast takie: 1. wszedzie są okna balkonowe (oprócz łazienki) 2 w pokoju nad salonem jest prosty dach (w projekcie jest załamanie dachu wieńczące przykrycie tarasu) w kórym są dwa obok siebie okna dachowe 3. w pokoju obok też sa dwa obok siebie okna dachowe, 4. pokoj na przeciwko lazienki teź jest okno dachowe 5. pokoj nad garazem tez ma okno dachowe po prawej stronie. 6. zmiana jest dachu po jest on podwyższony o 2 cegły co daje wieksze pomieszenia i jest daje super plusa szczególnie dla łazienki w której można bez problemu zamontowac wanne narożną w samym rogu gdzie w projekcie jest niewykorzystana luka 7. pokoj nad garazem jest garderobą Monka dom ma pow. użytk. 169 m2 a pow. całkowitej 196m2. Co do kalniecy to kompletnie nie wiem, sprawdze w projekcie i podam ci wielkość, ale został on podniesiony o dwie czy trzy cegły) Elewacje planujemy w kolorze ecru i robimy wokół okien obwódki ze styropianu w kolorze białym (kompletnie nie wiem jak to sie fachowo zwie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 jesli chodzi o ustawienie domu według stron świata to: okna z jadalni i salonu wychodzą na zachódokna z łazienki, kotłowni i salonu wychodzą na południe, a kuchnia jest na wschód,okna wychodzące na północ to tak na prawde okna w garderobie i w najmiejszym pokoju na piętrze, gdzie okno dachowe bedzie wychodziło na północ a okno balkonowe na wschód:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Malinowska 04.03.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Anick,Super domek, cudowna okolica!Mieszkam jeszcze w Pruszkowie więc też przy trasie WKD. Pozwoliło mi to wielokrotnie bywać przejazdem w Kaniach.Serdecznie gratuluję i życzę rychłej przeprowadzki w to piękne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 04.03.2005 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Bardzo ladny domek,niech Wam sie tam milo mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeta 04.03.2005 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Ja również kiedyś szukałam działki w Kaniach, bo to naprawdę ładna miejscowość, ale "wystraszyliśmy się" przyszłej drogi między Kaniami a Nową Wsią tzw. Paszkowianki. Mam nadzieję, że Wasz ładny domek stoi w bezpiecznej odległości od niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 dziekuje wszystkim za komplementy wprowadzamy sie czerwiec-sierpień a nasz domek stoi w tej najstarszej części Kań miedzy ul. leśną i strefową, wiec nie grozi nam jakikolwiek ruch licznym poza mieszkańcami na ul. parkowej która jest ślepa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Zeta a tak w ogóle to gdzie ta Paszkowianka ma isć?? wzdłóż torów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.03.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 anick myślałam o podobnym kolorze dachówki (no wlaśnie napisz jaką masz u siebie tzn. cementową czy ceramiczną) i dokładnie takich samych kolorach na elewacji z opaskami przy oknach Mam nadzieję, że już niedługo wieźmiesz się za elewacje żebym mogla zobaczyć jak to wyglada w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 wszystko zależy od pogody, sama juz nie moge sie doczekać a dachówke mam cementową Euronit w kolorze grafitu i na prawdę wygląda super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeta 04.03.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 "Paszkowianka" to droga Nadarzyn-Błonie. Ma zaczynać się w Paszkowie koło centrum Maksimus, dalej na północny-zachód w kierynku stadniny koni. Między Nową Wsią a Kaniami ma być poprowadzona wzdłuż ściany lasu patrząc od strony NW( na starej mapie jest to ul. Barbary) do przecięcia WKD, następnie przecięcie drogi 719 i dalej w stronę Brwinowa... Wiem,że został juz ogłoszony przetarg na opracowanie jej dokumentacji.Wiem również,że mieszkańcy Kań mocno sprzeciwiali się tej budowie, ponieważ będzie blisko zachodnich granic miejscowości. Moja wiedza jest jednak "nieaktualizowana", gdyż swoje poszukiwania działki przeniosłam w rejon Komorowa i Nowej Wsi. Ta droga jest napewno w planach zagospodarowania przestrzennego w gmine Michałowice. Ojej, chyba mętnie napisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.03.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 wcześniej chodzil mi po glowie brązowy dach ale jak patrzę na twój, to na 99% zdecyduje się na grafit. Zresztą wszystko będzie zależeć od ceny. A Twoja dachówka wyglada super, nie wiedziałam że to euronit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 04.03.2005 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 monka kalenica w projekcie od gruntu miała 8,40 a my podwyższyliśmy 3 cegły na tremplu wiec jest teraz ok.9.00 Zeta to nas troche przestraszyłaś z tą Paszkowianka:) wiesz ile czasu szukalismy mapy??? i tej ulicy nie znależlismy powiedz mi czy to bedzie przy lesie miedzy zabudowaniami a patataj czy miedzy patataj a nową wsią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts