anick 05.08.2005 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 wczoraj chyba pierwszy raz od momentu kupna działki byłam zachwycona swoim własnym domem; nie było mnie tam zaledwie 4 dni a dom nabrał szlechetnosci; a to za sprawą białych profili wokół okien! taka mała rzecz a dom w ogóle inaczej wygląda!! i jak to dalsza nowo zapoznana sąsiadka stwierdziła "dom jest taki uśmiechnięty":))) mamy już też polakierowany parkiet i zamontowane schody:) dzisiaj mam nadzieje zamontują drzwi zewnetrzne:)jak tylko narobie zdjec i je wywołam umieszcze tutaj:) chyba ze wczesniej uda mi się załatwić cyfrówke:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 08.08.2005 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 http://parkowa.photosite.com/~photos/tn/115_348.ts1123483615001.jpg http://parkowa.photosite.com/~photos/tn/114_348.ts1123483550719.jpg http://parkowa.photosite.com/~photos/tn/120_348.ts1123483667096.jpg wreszcie są drzwi:) http://parkowa.photosite.com/~photos/tn/116_348.ts1123483718456.jpg widok z gabinetu na drzwi do łazienkihttp://parkowa.photosite.com/~photos/tn/117_348.ts1123484016694.jpg salon i miejsce na kominekhttp://parkowa.photosite.com/~photos/tn/119_348.ts1123483950787.jpg jadalnia i miejsce na kuchnie:)http://parkowa.photosite.com/~photos/tn/118_348.ts1123484064038.jpg a tu z bliska profile w okół okna kuchennego (bedzie wszystko malowane jeszcze na biało:)http://parkowa.photosite.com/~photos/tn/121_348.ts1123483843411.jpg a poniej schody (brakuje listw i lakieru), no i widać gzyms:) http://parkowa.photosite.com/~photos/tn/123_348.ts1123487968001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 08.08.2005 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 a tak oto bedzie wyglądała jedna z dwóch szafek wiszacych w kuchni:) wymaga jeszcze dopieszczenia i zamontowania oswietlenia:) http://foto.onet.pl/upload/39/15/_514821_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 08.08.2005 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Śliczna szafka kuchenna !! Gdzie się takie kupuje? Czy możesz zdrazić źródło? Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 08.08.2005 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Zuzza znajduje sie je na Kole albo w Broniszach na targu staroci:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 08.08.2005 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Anick dawno u Ciebie nie byłam a tu takie cuda Domek wygląda naprawdę rewelacyjnie na zewnątrz i w środku. Coś mi się wydaje że przeprowadzka już niedługo. ps. czym są obłożone schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 09.08.2005 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Monika nawet baaardzo niedługo za jakieś 2-3 tyg. ale planowalismy za tydzień, niestety nie udało sie a schody wewnętrzne są dębowe:) mysle ze jak sie je pomaluje nabiorą jeszcze innego wyglądu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 12.08.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Jak tam prace ogrodowe? Duży masz ogród? Nasz projekt ogrodu leży w szafie już od roku i czeka cierpliwie na lepsze czasy A jak miałam "doła budowlanego", to brałam sobie ten projekcik i "Katalog roślin" Związku Szkółkarzy Polskich (zdjęcie każdej rośliny + kształt i wielkość w porównaniu do człowieka lub łopaty - polecam) i wyobrażałam sobie jak otoczenie naszego domku będzie kiedyś cudnie wyglądać ...... Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 12.08.2005 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 UKF ogród jak na razie stoi odłogiem i tak jak u Ciebie czeka na lepsze czasy, ale straaasznie mi żal tego ze mogłabym już teraz na poczatku wrzesnia sadzic roslinki i by pięły się w góre, a tak rok mamy w plecy; plan jest taki ze tarez obsadzimy stanowiska z pnączami; tzn. przy domu klematisy i na siatce bluszcz, oraz posadzimy przedogródek; tam jest niewiele roślin a poza tym jest osobną częścią na planie zagospodarowania ogrodu; nie mozemy za bardzo sadzić pojedyńcze sztuki tylko trzeba robić wszytsko na raz gdyż troche bedzie śmiesznie wyglądał ogród jak obsadzimy jedna część a np. za 2 lata dosadzimy obok niej kolejna część; wiec podzielilismy ogród na sektory i w tym roku bedzie to tylko przedogródek i bluszcz; moze jeszcze posadzę krzak jaśminu bo sobie sam rośnie przy tarasie wiec jest osobną jednostką aaa i na pewno posadze w dzikim zakątku cebulki krokusów, zawilcy fiołków itp. rosną w trawie bez żadnego planu w jednej części ogrodu wiec na wiosne bedę miała fajny widok:) a działke mamy niedużą - 837 m a po odejsciu bryły budynku i podjazdu to jakieś 700:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 12.08.2005 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 i mam pytanko do Ciebie:)bo mamy plan taki zeby teraz to co nie zostanie obsadzone zasiać trawą, ale boje sie ze potem gdy bede chciała zrobic miejsce dla roslin to bede musiała zadarnioną już trawe wykopywac; moze zgodnie z planem pozostawic te czarne placki ziemi a tam gdzie ma byc trawa ją posiać..za bardzo estetycznie to wygladać nie bedzie ale chyba bedzie potem mniej problemów..chociaz pewnie beda chwasty rosły na potęge... a co do ogrodu to mamy teraz też rozprowadzić podziemne nawodnienie ogrodu i już mamy na dizałce czarna ziemie pod cały ogród - zostało teraz równe rozplantowanie tego pod sznurek, wiec juz wiesz co mnie czeka w ten najblizsyz długi weekend:))tzn. mojego męża, ja włąśnie zakupiłam środki i sprzet do mysia okien i posadzek:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 16.08.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witam po długim weekendzie. Jak tam prace porządkowo-ogrodowe? U nas te dni upłynęły pod znakiem gości - przydałyby się kolejne dni na odpoczynek My ogród mamy nieco mniejszy: 550 m2. Zanim zaczniemy myśleć o roślinach (a wcześniej o nawodnieniu) musimy nawieźć duuuużo ziemi Jest wielce prawdopodobne, że też nie będziemy mogli posadzić wszystkich roślin od razu ale tak sobie wymyśliłam - nie wiem, czy słusznie i jeszcze tego nie konsultowałam z fachowcami - że najpierw posadzimy wszystkie drzewa, potem krzewy, potem sukcesywnie te mniejsze.... A obsianie trawą terenu, gdzie potem będą roślinki....hmmm chyba wolałabym przecierpieć gorszy widok, niż potem wybierać darń... Zresztą, nasza projektantka (dziewczyna z Forum) mówiła, że w związku z tym, iż nawet jak się wszystko posadzi, to w pierwszych latach ogród wygląda nieco pustawo i można sadzić pomiędzy "docelowymi" roślinami np. jakieś jednoroczne kwiatuszki... może więc w pustych miejscach posiać jakieś nasionka... Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 16.08.2005 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 UKF dobry pomysł z tym sadzeniem roślin zgodnie z wielkością.. jak sie upewnisz u fachowca ze to ma sens to daj mi znać) my drzewa mamy już prawie wszystkei zasadzone, najwiecej mamy krzewów i iglaków i musze sie porzadnie zastanowic jak to wszystko zorganizować.. i z tymi jednorocznymi roślinkami masz świetą rację tylko co ja posadzę na takiej wielkości wolnej ziemi??? musze poszperac w jakichs albumach ogrodniczych:) a weekend spedziłam pracując - od 8.00 rano do 21.00 szorowałam okna (mąż też pomagał) i wynik jest taki ze wymagają jeszcze doszorowania z tynku... jak pomysle ile by mi pracy zaoszczędzili Panowie tynkarze gdyby chociaż raz pomyśleli i zabezpieczyli porzadnie okna to mam ochote ich powiesić za... tym bardziej ze na niektórych oknach są porysowane szyby.. ech.. szkoda gadać Marysiu a gdzie bedziecie mieszkać?? chyba ze juz mieszkacie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannal 16.08.2005 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Witaj Domek piękny . Najbardziej podobają mi się parkiet i drzwi. Z jakiego drzewa są one zrobione? Nie ukrywam że mam ochotę zrobić takie samo zestawienie u siebie . Pozdrawiam Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 16.08.2005 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Joannal parkiet to dąb rustical a drzwi mahoniowe i ciesze sie ze Ci sie podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 16.08.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 UKF dobry pomysł z tym sadzeniem roślin zgodnie z wielkością.. jak sie upewnisz u fachowca ze to ma sens to daj mi znać) my drzewa mamy już prawie wszystkei zasadzone, najwiecej mamy krzewów i iglaków i musze sie porzadnie zastanowic jak to wszystko zorganizować.. i z tymi jednorocznymi roślinkami masz świetą rację tylko co ja posadzę na takiej wielkości wolnej ziemi??? musze poszperac w jakichs albumach ogrodniczych:) "Wrzuciłam" temat do działu "pamiętajcie o ogrodach": http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=53102 a weekend spedziłam pracując - od 8.00 rano do 21.00 szorowałam okna (mąż też pomagał) i wynik jest taki ze wymagają jeszcze doszorowania z tynku... jak pomysle ile by mi pracy zaoszczędzili Panowie tynkarze gdyby chociaż raz pomyśleli i zabezpieczyli porzadnie okna to mam ochote ich powiesić za... tym bardziej ze na niektórych oknach są porysowane szyby.. ech.. szkoda gadać U mnie ta sama historia - też bym swoich tynkarzy powiesiła.... Marysiu a gdzie bedziecie mieszkać?? chyba ze juz mieszkacie;) Już mieszkamy (od 5 maja) - w Jabłonnie. A Wy gdzie? Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 16.08.2005 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Jabłonna jest za Legionowem??? my bedziemy mieszkać w Kaniach (miejscowosać na trasie WKD miedzy Komorowem a Podkową Leśna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 16.08.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Jabłonna jest za Legionowem??? Przed Legionowem - patrząc od Warszawy. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 16.08.2005 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2005 Kiedyś w tamtych okolicach szukałam domu wiec już wiem gdzie to jest:)) i jak sie mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 17.08.2005 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Kiedyś w tamtych okolicach szukałam domu wiec już wiem gdzie to jest:)) i jak sie mieszka? Mieszka się suuuper choć jeszcze mamy milion i dwie rzeczy do zrobienia..... Może chcecie zobaczyć "na własne oczy"? Zapraszamy Troszkę dokuczają dojazdy do pracy (centrum Warszawy), ale to chyba problem wszystkich podwarszawskich miejscowości ale z drugiej strony dzięki temu trochę czytam.... Pozdrawiam, Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anick 17.08.2005 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Marysiu bardzo chętnie ale za jakieś 3-4 tyg jak sie przeprowadze i wreszcie skończy sie ten koszmar z robotnikami.. a co do czytania to bede miała na nie 30 min w kolejce:) potem 10 min piechotka do pracy:) szczerze mówiąc bede miała lepszy dojazd do pracy niz teraz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts