Pieczara 04.03.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Witam. Nie znalazłem innego wątku, w którym mógłbym zadać pytania fachowcom w tych sprawach Czy kupić tańszy parkiet z supermarketu, czy droższy od producenta? Chcemy sie przymierzyć do kładzenia parkietu. Nawet wybraliśmy z żoną rodzaj drewna: dąb czerwony lub jesion. No i w Castoramie dąb czerwony kl. 1 kosztuje o 30%-40% taniej, niż mi zaproponował producent (u producenta ok. 100 zł/m2 parkietu 22x70x400). Mój fachowiec od drewna straszy mnie, że parkiety z supermarketów budowlanych "nie trzymają wymiarów" i się rozsychają, ale na pierwszy rzut oka widać, że deski są porządnie zrobione, każda do siebie pasuje, tylko brać, płaćic i kłaść. A jaka jest opinia osób z branży na temat podłóg kupowanych w supermarketach budowlanych? Warto przepłacać? Pozdrawiam Pieczara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 04.03.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Nie jestem z branży, ale ostatnio mój parkieciarz wspominał ile się musiał namęczyć u poprzedniego klienta z parkietem z supermarketu (nie pytałem którego). Niemniej nie warto chyba generalizować, może uda Ci się namówić parkieciarza żeby poszedł z Tobą do sklepu, zmierzył wilgotność, obejrzał wymiary itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiapro1 04.03.2005 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Popieram,z marketow jest problem z trzymaniem wymiarow.Tak bylo u nas.teraz zamowilam u producenta,w markecie nie mieli jesionu select w tych wymiarach oraz jesionu przemyslowego.Kupowalam na Klobuckiej w f-mie Gawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 04.03.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Jeśli masz zaufanego fachowca, którzy pomoże Ci ocenić jakość parkietu i zmierzyć jego wilgotność, to spróbuj w supermarkecie. Jesli nie - może lepiej nie ryzykuj. My bierzemy Zadobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.03.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 Mój Teść-Stolarz kładł i parkiet z Obi , i od producenta ( bardzo znanego w okolicy) parkietów. Jednoznacznie stwierdził ,że lepiej się trzymał i układal ten ... z OBI . Cięcia były bardziej precyzyjne właśnie z marketu . Jeszcze mam ok 2 miesiecy do kupna parkietu ale najprawdopodobniej bedzie to parkiet z OBI lub Castoramy (oczywiście zabierzemy Teścia ze sobą , coby ocenił parkiet przed zakupem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 04.03.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 ... byle nie bukowy, który bardzo mocno reagule na zmiany wilgotności i często się wypacza, podnosi, itdZarówno ja jak i moi znajomi przetestowaliśmy to na własnej skórze.Teraz też planujemy parkiety, ale dębowe w II gat (klepki w różnych odcieniach -piękne) i chyba z wytwórni parkietów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasssia 18.11.2015 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Wątek już stareńki, dużo się zmienia Spotkałam tani parkiet dębowy w Leroy Merlin - 70 zł/m2. Warto go rozważyć? Może ktoś zna inne dobre źródło dobrego parkietu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts