Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka drewniana

Recommended Posts

A można wiedzieć gdzie? Ja ostatnio znalazłem po 13.70zł./m2 ale odbiór za Żywcem. :-?

w tartaku w okolicach Kobylej Góry - koło Sycowa w woj dolnośląskim..

jeżeli masz blisko to mogę zadzwonić żeby zdobyć numer do nich (u siebie szukałem i niestety nie znalazłem)..

A można wiedzieć gdzie? Ja ostatnio znalazłem po 13.70zł./m2 ale odbiór za Żywcem. :-?

i co? a 200 zł powinni Ci przywieźć. Na kiedy potrzebujesz tę podbitkę? może i ja się podłączę?

No i tu jest problem bo mówią że nie mają transportu na taką odległość. :-? Już nawet przegłądam ile by kosztowało wynajęcie lublina albo innego dostawczaka bo cena jest całkiem niezła. Ja bym brał coś koło 100m2 więc jak by ktoś jeszcze brał ze mną to moż by się coś z ceny zeszło. :wink: :lol:

boowa Narazie wielkie dzięki za odpowiedź ale dla mnie to troche za daleko, no chyba że dostawe mają gratis :lol: :lol:

w tartaku w okolicach Kobylej Góry - koło Sycowa w woj dolnośląskim..

jeżeli masz blisko to mogę zadzwonić żeby zdobyć numer do nich (u siebie szukałem i niestety nie znalazłem)..

Ja jestem z Wrocławia i mnie to interesuje. Czy mogę prosić o namiary tej firmy, jeśli możesz je znaleźć. Może być na priva. Z góry dziękuję!

No i tu jest problem bo mówią że nie mają transportu na taką odległość. :-? Już nawet przegłądam ile by kosztowało wynajęcie lublina albo innego dostawczaka bo cena jest całkiem niezła. Ja bym brał coś koło 100m2 więc jak by ktoś jeszcze brał ze mną to moż by się coś z ceny zeszło. :wink: :lol:

a na kiedy chciałbyś sprowadzić? czy robią tam też sztachety? ja potrzebuję sztachet i podbitki na raz, ale nie wcześniej niż na początku maja.

Podaje link na allegro gdzie znalazłem tą firme :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=43929698

Jutro wyśle im zapytanie o te sztachty. Ja to moge brać już (składam do garażu niech leży i czeka na swoją kolej) lub w maju (odrazu montuje)tylko że w maju może już nie być w takiej cenie bo słyszałem że znowu ma być podwyższka cen drzewa. :o :evil:

• 4 months później...

pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!

mam do zrobienia podbitkę, ma być ona wykonana w ten sposob ze deski nie beda nabijane pod spód na krokwie tylko od końca krokwi do ściany budynku (skrzyneczka). Pytanie brzmi jak się wykonuje ten fragment konstrukcji na końcu krokwi? Ścina się krokiew i nabija od spodu łatę, a drugą łatę na ścianę i do tej konstrukcji deseczki? A może nie ścina się krokwi (za dużo z tym roboty) tylko przykręca od czoła jakiś "L" profil stalowy a na ścianę łate i do tego profilu i łaty deseczki? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Czy profil stalowy nie będzie się inaczej kurczył niż drewno i w związku z powyższym nie bedą powstawały jakieś szpary w podbitce na przłomie zima-lato.Dzieki