Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurkowanie

ostry

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Moje nurkowanie sprowadza sie tylko do podstawowego wyposażenia ABC

ale tak już nurkuje z 15 lat kiedyś miałem przyjemność z butla troche ponurkować to było fajne uczucie a nie na bezdechu :lol:

Kiedyś sie tak uparłem bo wpadły klucze pod pomost od przyczepy Canpingowej że musiałem nurkować z latarką bo tak było ciemno pod pomostem że przy okazji nurkowania to znalazłem klicze to był juz sukces ale jeszcze przy okazji znalazłem zegarek który nadal chodzi bo był uruchaniany na wstrzasy czasmi można conieco znaleś poza pływającymi rybami oczywiście i podziwianiem ich

Pozdrawiam ARi :wink:

Ps portwel tez kiedyś był ale to było dawno temu :wink:

• 1 month później...

Trzy lata temu zrobiłam kurs OWD, złapałam bakcyla, zdałam egzamin, zaliczyłam kilka zejść i ... zaszłam w ciążę.

To jak wiadomo uniemożliwia nurkowanie. A potem, po porodzie wciąż coś stawało na drodze. A to nie ma dzieci z kim zostawić, a to urlopu mało, .... a teraz będę budować dom.

Po takim czasie wiele rzeczy pewnie już zapomniałam :(

kurcze,ale Wam zazdroszcze ja co roku obiecuje sobie,ze sie z mezem na taki kurs nurkowania zapiszemy i co...i nadal nic,ciagle cos stoi na przeszkodzie a teraz jak zostala podjeta decyzja o budowie to nie wiem iedy to moje marznie sie zrealizuje :(

Teraz czasu nie będzie. Zostaw to na później. Zbudujecie dom, trzeba będzie znaleźć inne zajęcie na wolne popołudnia.

Nurkowanie jak znalazł!

kurcze,ale Wam zazdroszcze ja co roku obiecuje sobie,ze sie z mezem na taki kurs nurkowania zapiszemy i co...i nadal nic,ciagle cos stoi na przeszkodzie a teraz jak zostala podjeta decyzja o budowie to nie wiem iedy to moje marznie sie zrealizuje :(

Teraz czasu nie będzie. Zostaw to na później. Zbudujecie dom, trzeba będzie znaleźć inne zajęcie na wolne popołudnia.

Nurkowanie jak znalazł!

Caly czas mam nadzieje,ze to marzenie sie spelni i pewnie masz racje,ze dopiero po budowie.Jestem pewna ,ze warto poczekac :wink:

• 1 month później...

Polecam Egipt

i nie Sharm El Sheikh

tylko Hurghada

nigdy nie miałem styczności z nurkowaniem

aż do wyjazdu do Egiptu tam złapałem bakcyla po tym co zobaczyłem po zwyczajnym zejściu z rurą

wrażenia niesamowite

jeżeli uda mi się w najbliższym czasie udać na urlop to przynajmniej wiem gdzie :wink:

ale na razie nieprędko to nastąpi :cry: :cry: :cry:

Napisz koniecznie może jakieś fotki wkleisz.

Zazdroszczę niezmiernie ja w tym roku jestem uziemiony nigdzie nie wyruszam, ale co tam.

Znajomi opowiadali że w Chorwacji jest bardzo dużo fajnych dziur pod wodą gdzie można się wcisnąć.

Trzymam kciuki za udany relaks

i tyle wypłynięć co zanurzeń

• 4 months później...

Hej,

Tak jak mowilem w tym roku Chorwacja. Piekny kraj! Nury tez super. Udalo mi sie wytropic dwie osmiornice nawet. Jedna malutka wielkosci dloni a druga dosc duza - jej ramie grubsze od mojego nadgarstka...

Porownujac do Egitpu woda byla dosc chlodna. Ponizej 20m juz moja zone zdrowo z zimna telepalo :) Nurkowalismu na Hvarze. Jesli ktos jest zainteresowany podam namiary na rajski prywatny kemping na tej wyspie. Maly z przesliczna zatoczka i plaza tylko dla mieszkancow kempingu :)

• 4 months później...
Gdzie nurkujecie w Polsce? Napiszcie o miejscach, gdzie warto jechać.

Ja jedynie w Piłaknie k/Rybna (między Szczytnem a Mrągowem).

Hmmm,no ja to poczatkujacy jestem. Dopiero w sierpniu zrobilem P1.

Co do miejsc:

- w Pilaknie (Aquarius) nurkowalem - calkiem fajnie, niezle oporeczowane. Na nocnym widzieilismy sporo szczupakow (w tym jeden ponad pol metra), wegorza, raki.

- sympatyczna jest Kulka (niedaleko Mragowa). Chociaz z widocznoscia roznie bywa, sczegolnie w weekend.

- bylem tez w bazie Crazy Shark w Wilkasach - totalna pomylka. Plytko, brudno. Na szczescie chyba sie z tamtad wogole wyniesli - sa teraz nad Bialym obok Gostynina. Nie bylem tam, ale sie wybieram jak tylko sie ociepli :)

Qdlaty