Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurkowanie

ostry

Recommended Posts

renjul napisał:
A ty nurkowales juz w jez. Narty czy dopiero sie wybierasz? W kazdym przypadku mam nadzieje ze podzielisz sie wrazeniami :p

Nurkuję co roku w ABC,

w tym planuję w całym sprzęcie (dopiero w sierpniu zeszłego roku zrobiłem kurs).

Jak na takie nurki w ABC to widoczność super!!!!!

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Cieszę się, że jest taki temat jak nurkowanie na tym forum. Będę tu teraz częściej zaglądał.Kilka dni temu kupiłem działkę i boję się, że na nurkowanie zacznie mi brakować czasu :cry: .Nurkuję od ośmiu lat, głównie w naszych zimnych jeziorkach.Najczęściej na Lubelszczyżnie.Jestem instruktorem.W razie pytań polecam się

Pozdrawiam

Leon

leon30 napisał:
Witajcie

Cieszę się, że jest taki temat jak nurkowanie na tym forum. Będę tu teraz częściej zaglądał.Kilka dni temu kupiłem działkę i boję się, że na nurkowanie zacznie mi brakować czasu :cry: .Nurkuję od ośmiu lat, głównie w naszych zimnych jeziorkach.Najczęściej na Lubelszczyżnie.Jestem instruktorem.W razie pytań polecam się

Pozdrawiam

Leon

No to witamy osobę kompetentną w sprawach nurkowych.

My się polecamy jeśli chodzi o sprawy budowlane. Ja przebrnąłem przez projekty, uzgodnienia, papiery itp.

Od lipca - fundamenty i ściany.

• 1 month później...

Hej,

zdaję relację z nurkowania w jeziorze Narty.

Trochę się zawiodłem,

przejrzystość jakieś 4 m do głębokości 10 m, potem kaszana aż do 20 m.

Baza NURTUR dobrze zorganizowana, pod wodą dwa trabanty, platformy, zatopiony las.

Milion ludzi - kąpiących się i nurkujących. Z drugiej strony jeziora znacznie więcej ryb i różnych roślinek.

Więc jak ktoś ma swój sprzęt to lepiej poszukać innego zejścia.

Qdlaty

• 1 month później...
Ja bylam w Egipcie, w Nuweibie. Nie nurkowalam duzo, zaledwie dwa razy, bo po pierwsze bardzo drogo, a po drugie nie zobaczylam tam wiele wiecej niz na mojej przyhotelowej rafie, ktora byla wrecz genialna. Typowa rafa barierowa ciagnaca sie wzdluz brzegu. Plywalam z fajka godzine w jedna i godzine w duga strone i nigdy nie doplynelam do jej konca. Byly plaszczki, rogatnice, stada kalamarnic, olbrzymie, popnad metrowej dlugosci, kolorowe ryby, ktorych nazw nie znam ;) Widzialam tez wielka rybe chirurga z ostrymi wyrostkami na ogonie, crocodille fish, lawice rozdymek. Skrzydlice byly na porzadku dziennym :) Gdyby ta rafa byla w Hurghadzie pewnikiem staloby tam kilka lodzi dowozacych turystow, a ze to byl Synaj to pustka kompletna. Wciaz jestem pod wrazeniem tego co zobaczylam, stad te przechwalki ;)