ostry 23.03.2006 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Ja w Polsce jeszcze nie mialem okazji. W tym roku i pewnie w przyszlym tez, nie bedzie mnie stac na zagraniczne wojaze wiec moze zainteresuje sie naszymy jeziorkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.03.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 A ja chcialbym jeszcze przed rozpoczeciem budowy wybrac sie do Egiptu Moze jakies last minute w kwietniu... O, wlasnie. W kwietniu jest super safari baltyckie na "kaszubskim brzegu" - statku muzeum archeologicznego. Super sprawa, nawet niedrogo. Ale trzeba miec wyzsze uprawnienia i kurs wrakowo morski Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 23.03.2006 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 qdlaty, Zazdroszcze Ci tego Egiptu. Super miejsce. Teraz jak bede jechal na nury to raczej do Egiptu - Chorwacja i Turcja tez byly fajne ,ale uwazam ze to inna "klasa" . Mam nadzieje ze kiedys bede mial szanse sprobowac w Australii. No ale to juz bedzie wieksza inwestycja Jesli chcesz do dam Ci namiary na super instruktorow z Hurghady (Polacy pracujacy tam juz od lat) - robilem u nich PADI i bylo naprawde super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 23.03.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Co do namiarow to dziekuje, ale i tak bede jechal w jakiejs zorganizowanej grupie. Zonka nie nurkuje, kumple byli w Egipcie w marcu.Wiec w kwietniu pewnie pojade sam, wiec podczepie sie pod jakas grupe i tyle. Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 25.04.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Hej,wybieram się w weekend majowy nad jez. Białe obok Gostynina. Ktoś będzie tam nurał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.05.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Byłem nad Białym w poniedziałek. Widoczność 1-2 m Wybieram się w niedzielę 7 lub 14 maja. Ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 04.05.2006 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Slaba widocznosc A jaka temp wody byla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 04.05.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 witam w klubie, tez nurkuję, od 26stu lat jak policzyłam... najpierw ABC, potem butle, teraz niestety chwilowa przerwa 2 letnia..na butle, bo od abc mnie nie odciagnie nikt....pozdrawiam skrzelowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.05.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 A jaka temp wody byla? Nie wiem, jeszcze nie dorobiłem się kompa Ale mam piankę 5 + 5 i dało się wytrzymać. Myślałem, że będzie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 04.05.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 witam w klubie, tez nurkuję, od 26stu lat jak policzyłam... najpierw ABC, potem butle, teraz niestety chwilowa przerwa 2 letnia..na butle, bo od abc mnie nie odciagnie nikt.... pozdrawiam skrzelowców Fiu fiu, nurkujesz już kawał czasu... Ja dopiero się wgryzam w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 04.05.2006 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 witam w klubie, tez nurkuję, od 26stu lat jak policzyłam... najpierw ABC, potem butle, teraz niestety chwilowa przerwa 2 letnia..na butle, bo od abc mnie nie odciagnie nikt.... pozdrawiam skrzelowców Pierwsze nury w łonie matki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 04.05.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 nienine, te odliczylam....ale policzylam ze od dziecięcia gdzieś 6-8 letniego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 05.05.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 O jak sie ciesze, ze znalazlam ten watek Wlasnie wczoraj dostalam uprawgniony plastik z Tunezji. Prawie rok im to zajęlo i już byłam pewna, ze bede w te wakacje robic kurs po raz trzeci, a tu taka mila niespodzianka. Ja polknelam bakcyla w Egipcie. bedac w hurghadzie kupilam sobie nurkowanie tyrystyczne i juz wiedzialam, ze to jest to Szkoda, ze zdecydowalam sie pod koniec pobytu, bo juz bylo malo czasu na kurs, ale zdazylam zanurzyc sie szesc razy. Po powrocie zapisalam sie na kurs OWD w Polsce. Skonczylam czesc teoretyczna i basenowa po czym zaszlam w ciaze. W zeszlym roku mialam dokanczac kurs, ale ceny byly konkurencyjne w Tunezji wiec zrobilam od poczatku, tym razem w CMASie. Mam nadzieje ze w te wakacje poplywam jak sie gdzies wybierzemy. Papierologia trwa i trwa to trzeba sie jakos pocieszyc W Polsce podobno pieknie jest w jeziorze Narty. Ponoc najczystsze miejsce w Polsce. Ogladalam zdjecia i bylam zdumiona jakie cuda mozna tam zobaczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 05.05.2006 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 renjul, wiatamy! Jestes juz druga kobieta w tym watku ktora po nurkowaniu... zaszla w ciaze Juz wiecej zony na nury nie biore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 05.05.2006 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 renjul, a jak Ci sie w Tunezji nurkowalo?? Gdzie dokladnie bylas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 05.05.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Bylam a Mahdii. Nurkowalam z centrum nurkowym Cap Afrique. Jak to w arabskich centrach wysłuzony sprzęt ale symatyczni instruktorzy wygladający na kompetentnych jak juz poogladalam kafelki w basenie czyli zrobilam powtorke z rozrywki wpuscili mnie do morza. W porównaniu z Egiptem tamtejsze wody nie wypadły imponująco. Byliśmy w maju, więc woda była dośc zimna. 18-nascie stopni na 10 - 15 metrach. Widocznośc może z osiem - dziesięc metrów. Ośmiornice, trochę kolorowych rybek. Było przyjemnie, ale szczerze mówiąc gdyby to było pierwsze miejsce pod wodą jakie zobaczyłam, chyba nie byłabym tak napalona na nurkowanie Najgorszy był pierwszy moment kiedy wpadało się do wody i ta wlewała się pod piankę i kaptur. Wydawała się lodowata, dlatego podziwiam tych co nurkują w polskich wodach. Może i ja sie kiedys odważe. Aha, z fajnych rzeczy jakie mi sie tam przytrafily to bylo jak wynurzylismy się dalego od lodzi, a ta nie mogla zapalic i dryfowalismy dobre 10 minut zanim w koncu ja odpalili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 05.05.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Renjul, zapraszam nad Narty Będę tam w Boże Ciało i weekendy lipcowe (jeśli budowa pozwoli). Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 05.05.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2006 Renjul, zapraszam nad Narty Będę tam w Boże Ciało i weekendy lipcowe (jeśli budowa pozwoli). Q. musze sie wybrac koniecznie, ale ode mnie to taki kawal drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 08.05.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 musze sie wybrac koniecznie, ale ode mnie to taki kawal drogi Ale na Zakrzówek masz blisko Ja mam wszędzie daleko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renjul 08.05.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 musze sie wybrac koniecznie, ale ode mnie to taki kawal drogi Ale na Zakrzówek masz blisko Ja mam wszędzie daleko.... Tak 100 km Blizej do Czorsztyna - ale tam widocznosc dochodzi do 3 m Dwoch moich znajomych skonczylo niedawno kurs, wiec moze kogos uda mi sie namowic na wypad gdzies na Zakrzowek na przyklad. Kolega konczyl czesc na wodach otwartch na "koparkach" i mowil, ze zimno i nieciekawie. A ty nurkowales juz w jez. Narty czy dopiero sie wybierasz? W kazdym przypadku mam nadzieje ze podzielisz sie wrazeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts