Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nurkowanie

ostry

Recommended Posts

A ty nurkowales juz w jez. Narty czy dopiero sie wybierasz? W kazdym przypadku mam nadzieje ze podzielisz sie wrazeniami :p

Nurkuję co roku w ABC,

w tym planuję w całym sprzęcie (dopiero w sierpniu zeszłego roku zrobiłem kurs).

Jak na takie nurki w ABC to widoczność super!!!!!

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

Cieszę się, że jest taki temat jak nurkowanie na tym forum. Będę tu teraz częściej zaglądał.Kilka dni temu kupiłem działkę i boję się, że na nurkowanie zacznie mi brakować czasu :cry: .Nurkuję od ośmiu lat, głównie w naszych zimnych jeziorkach.Najczęściej na Lubelszczyżnie.Jestem instruktorem.W razie pytań polecam się

Pozdrawiam

Leon

Witajcie

Cieszę się, że jest taki temat jak nurkowanie na tym forum. Będę tu teraz częściej zaglądał.Kilka dni temu kupiłem działkę i boję się, że na nurkowanie zacznie mi brakować czasu :cry: .Nurkuję od ośmiu lat, głównie w naszych zimnych jeziorkach.Najczęściej na Lubelszczyżnie.Jestem instruktorem.W razie pytań polecam się

Pozdrawiam

Leon

No to witamy osobę kompetentną w sprawach nurkowych.

My się polecamy jeśli chodzi o sprawy budowlane. Ja przebrnąłem przez projekty, uzgodnienia, papiery itp.

Od lipca - fundamenty i ściany.

• 1 month później...

Hej,

zdaję relację z nurkowania w jeziorze Narty.

Trochę się zawiodłem,

przejrzystość jakieś 4 m do głębokości 10 m, potem kaszana aż do 20 m.

Baza NURTUR dobrze zorganizowana, pod wodą dwa trabanty, platformy, zatopiony las.

Milion ludzi - kąpiących się i nurkujących. Z drugiej strony jeziora znacznie więcej ryb i różnych roślinek.

Więc jak ktoś ma swój sprzęt to lepiej poszukać innego zejścia.

Qdlaty

• 1 month później...
Ja bylam w Egipcie, w Nuweibie. Nie nurkowalam duzo, zaledwie dwa razy, bo po pierwsze bardzo drogo, a po drugie nie zobaczylam tam wiele wiecej niz na mojej przyhotelowej rafie, ktora byla wrecz genialna. Typowa rafa barierowa ciagnaca sie wzdluz brzegu. Plywalam z fajka godzine w jedna i godzine w duga strone i nigdy nie doplynelam do jej konca. Byly plaszczki, rogatnice, stada kalamarnic, olbrzymie, popnad metrowej dlugosci, kolorowe ryby, ktorych nazw nie znam ;) Widzialam tez wielka rybe chirurga z ostrymi wyrostkami na ogonie, crocodille fish, lawice rozdymek. Skrzydlice byly na porzadku dziennym :) Gdyby ta rafa byla w Hurghadzie pewnikiem staloby tam kilka lodzi dowozacych turystow, a ze to byl Synaj to pustka kompletna. Wciaz jestem pod wrazeniem tego co zobaczylam, stad te przechwalki ;)