dobrzykowice 24.09.2002 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2002 http://www.murator.com.pl/domy_forum/kl.jpg qrcze trochę się wstydzę ale niech tam, już chyba najwyższy czas... a więc (wiem wiem od więc nie zaczyna sie zdania) no więc moja przygoda z domkiem rozpoczęła się w kwietniu tego roku. Po półrocznym molestowniu przez małżonkę w końcu jej uległem i podjelismy naszą życiową decyzję budowy niewielkiego rodzinnego gniazdka. Nasze gniazdko umiejscowione zostało w niewielkiej podwrocławskiej wsi Dobrzykowice znanej co poniektórym fanom Kargula i Pawlaka Nie mieliśmy zadnego proglemu z wyborem miejsca z pardzo prostej przyczyny - dostalismy ja po prostu w spadku. Etap wyboru projektu jeszcze dzisiaj czasami straszy mnie po nocy, góry różnych czasopism z projektami, które setny raz przeglądamy i nie możemy sie na nic zdecydować. Koniec końców domek zaprojektowała moja połowica i z planowanego gniazdka wyszedł niewielki kościółek Zamiast planowanych 110 metrów bedziemy miec 180, na szczęście wieżyczek w naszym gniazdku, o przepraszam gnieżdzie nie będzie. Będzie za to balkon w naszej sypialni i jak chcę zone wkurzyc to jej mówię, że co rana będę się na nim na golasa przeciągał Budujemy z tego badziewnego Porothermu 44, który według Urban nie prztrwa nawet jednej zimy. Dach kryjemy własnie karpiówką w łuske. Pierwotnie miała byc zielona ale ręcznie żonie to wyperswadowałem Na otarcie łez pozwoliłem jej na zielone: rynny, okna, podbitke i rolety... grzać się bedziemy (bez skojarzen)ciepłem z podłogi i tutaj idziemy na całość czyli kafle w całym domu (również w garażu) i ogrzewanie podłogowe też w całym domu (ale bez garazu). Źródłem ciepła będzie pompka ciepła - mam nadzieję, ze efekt cieplarniany bedzie sie nasilał; przynajmniej w Dobrzykowicach Qrcze chyba przesadziłem troche z tą prezentacja Jeżeli jeszcze ktoś cos chciałby sie dowiedzieć to napiszcie nie mam prawie nic do ukrycia (poza dochodami przed US ) [ Ta Wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2002-10-15 19:05 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 26.09.2002 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 wcale tak długo to żonka Cie nie molestowała...chyba za to musiała intensywnie, skoro jednak zdecydowaliscie się na budowę o teraz wiem cos więcej natemat zielonego koloru w Waszym domku, gdyż gdzies wczesniej przewinął się temat zielonej karpiówki, ale jakos nie mogłam sobie tego wyobrazić. pozdrowienia i do zobaczenia (napisania) w ponadtysięczno-postowej grupie wrocławskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 26.09.2002 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2002 wiesz moja połowica preferuje jakość a nie ilość - również w molestowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carmela 06.10.2002 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2002 Zgadzam się z Twoja Polowicą,męża przelicza się na jakość,a nie ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wilk 07.10.2002 03:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 Jezeli chodzi o kolory dachu, to w moim najblizszym sasiedztwie tecza spalilaby sie ze wstydu. Pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carmela 07.10.2002 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 Z jakiego powodu ten wstyd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2002 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 Dobrzykowice, hmmm. Nie masz tam jeszcze jakiejs dzialki do zbycia, a moze wiesz cos o jakims sasiedzie, ktory chce sprzedac?Mialbys za to tak mila sasiadke jak ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 07.10.2002 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 Moja Droga Jolusiu, działki na sprzedaż są jak najbardziej, wręcz po drugiej stronie ulicy. Sugeruję jednak w pierwszym rzedzie wziąźć pod uwagę okolicę (czy CI się podoba) i cenę (czy aby nie za droga) a dopiero w dalszej kolejności popatrzyć na sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 07.10.2002 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 Carmela, a jak ma się sprawa z kochankami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.10.2002 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 Dobrzykowice widzialam sa niezle, to powiedz: jakie ceny dzialek tam sa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 07.10.2002 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2002 Nie mam zielonego pojęcia ! ja swoją dostałem w spadku A widziałaś taki domek z dachem pokrytym karpiówką w łuskę ? TO MÓJ ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carmela 08.10.2002 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Dobrzykowice ,kochanków podwójnie przelicza sie na jakość.Chyba ,ze ktoś preferuje ilość,a nie jakość.Czy ja trafiłam na właściwe forum?TY dalej myśl o problemie,a ja ide pracowac,bo szefwyleje mnie z pracy za chwile.Milego dnia Wam życze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.10.2002 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Nie widzialam, ale nastepnym razem sie przyjze jesli Twoj dom stoi blisko drogi.Kiedy w nim zamieszkacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 08.10.2002 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Carmela - przesadzasz z tymi kochankami, przecież oni są od czasu do czasu i nie muszą posiadać tych wszystkich cech jakimi winni wykazywać się mężowie. Kochanek to kochanek a nie głowa rodziny, ojciec Twoich dzieci, osoba ciebie utrzymująca i budująca Twój dom. Jolusia - chciałbym jeszcze w tym roku ale nie wiem czy to jest realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carmela 08.10.2002 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 Znawca z Ciebie ,ale po co trzyma sie kochanka?Sprawdzałes jak to jest,bo ja nie sprawdzałam.Teoria podstawą praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 08.10.2002 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2002 akurat w tym temacie nie trzeba być zbyt wielkim znawcą, wystarczy uważniej rozejrzeć się dookoła. A co do sprawdzania to nawet jeśli to chyba nie sądzisz, że powinienem się tym na forum publicznym chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carmela 09.10.2002 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 Nie,nie,nie powinieneś się publicznie zwierzać.Zobacz jak Wilkowi wszystko czerwieni się ze wstydu,nawet dachówka.A swoją drogą,to rozglądamy się w innym otoczeniui co innego widzimy.Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 09.10.2002 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2002 uuueee to jakieś nudne to Twoje otoczenie nic się nie dzieje ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carmela 11.10.2002 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 Ale zawsze jest nadzieja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 11.10.2002 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2002 no wiesz, może Ci cos takiego odpowiadać ... miłego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts