Karlu 09.01.2026 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia Witam przepraszam jeśli w złym miejscu otwieram temat ale mam nadzieję że ktoś mi pomoże .. Mam dom o konstrukcji szkieletowej chcę wymienić anemostat w suficie parteru aby tego dokonać musiałbym podfrezować belki stropowe ok 1,5cm od dołu na długości ok 25cm.. Anemostat umieszczony jest w rogu sufitu przy ścianie okiennej i działowej, frezowanie musiałbym wykonać w belce biegnącej równolegle do ściany okiennej w odległości do 30cm od ściany działowej oraz w drugiej belce będącej w odległości ok 17-20cm od tej pierwszej w głąb pomieszczenia.. między belkami jest krótki element/ belka łącząca którą również musiałbym podfrezować. Belki stropowe długość ok 4m (szerokość pokoju 3,6m), wysokość belki 24cm, szerokość belki 6cm. Chętnie zrobiłbym zdjęcie ale nie wyciąłem jeszcze płyty GK w tym miejscu więc nic nie będzie widać Mam nadzieję że znajdzie się ktoś rzetelny kto zrozumie o co mi chodzi i podpowie czy mogę to bezpiecznie zrobić bez uszczerbku na nośności/wytrzymałości belek Z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/298382-podcinanie-belek-stropowych/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts