Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Szukam działki pod budowę. Nie upieram się i zaakceptuję na niej domek, najlepiej ruinkę do remontu/wyburzenia. Jutro miałem pojechać i obejrzeć taką, która spełniała ok 98% moich oczekiwań. Sześć lat chcieli ją sprzedać i nic! WCZORAJ POSZŁA zanim żona (z którą rozmawiałem) porozumiała się z mężem (w domku na tej działce). Mężowi trafił się kupiec i dumny zameldował to żonie. Szlag mnie trafia! Brak szczęścia!

Czy ktoś z Was też miał takie zdarzenia? Trochę opadły mi skrzydełka. Będę musiał zaczynać jeszcze raz poszukiwania. :evil:

Znajdę coś? Wiosna idzie! Już bym co zaczoł dłubać!

Pozdrawiam Adam M.

https://forum.murator.pl/topic/29842-podkupili-mi-dzia%C5%82k%C4%99/

Czy ktoś z Was też miał takie zdarzenia? Trochę opadły mi skrzydełka. Będę musiał zaczynać jeszcze raz poszukiwania. :evil:

Znajdę coś? Wiosna idzie! Już bym co zaczoł dłubać!

Pozdrawiam Adam M.

Oj miał, miał. :cry:

Przez kilka lat szukaliśmy domku w stanie surowym lub do remontu.

Znaleźliśmy fajną chałupkę bliziutko naszego maisteczka. :p Umówiliśmy się z kobietą, chcieliśmy dać zaliczkę ale odmówiła i czekaliśmy aż ureguluje sprawy spadkowe. Powiedzieliśmy, że jak trzeba to damy więcej niż inni potencjalni kupcy.Co jakiś czas się dowiadywaliśmy i zawsze jeszcze trochę trzeba było poczekać. Aż tu dziwny zbieg okoliczności :evil: Leżałam po po urodzeniu córeczki w szpitalu, mąż był u mnie i słyszeliśmy doskonale o czym pielęgniarki rozmawiają na dyżurce. Ta Pani od której mieliśmy kupić była też pielęgniarką ale na innym oddziale. I tu nagle słyszymy jej głos jak opowiada, że sprzedała domek swojej przełożonej za marne pieniądze- połowę oferowanej przez nas ceny :evil: Nie musze pisać jaka była reakcja mojego męża. Oj zły był bardzo. :evil: :evil: :evil: :wink:

Było jeszcze kilka takich sytuacji. Ostatnia to taka, że w ogłoszeniu był dom w stanie surowym z przerwaną budową od 10 lat z ceną wyjsciową -60-70 tys PLN i zamiast schodzic z ceny kobieta jak było dwóch chętnych my i jeszcze jedne małżeństwo podniosła do 90 tys PLN.

Wtedy powiedziałam DOŚĆ :x

:evil: no i zaczęliśmy szukać działki. Znależliśmy, kupiliśmy i będziemy budować :p

Może i ty nad tym pomyśl.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/29842-podkupili-mi-dzia%C5%82k%C4%99/#findComment-561572

My miesiąc temu "prawie" kupiliśmy działkę.Jak ją zobaczyłam to w głowie mi się zakręciło.Moje marzenie,dziesięć minut od centrum miasta i dwie minuty od moich rodziców.Właściciel nie był zdecydowany na sprzedaż,ale dał się przekonać.Działka była warta najwyżej 7 tys. za ar,my dawaliśmy 10.Kiedy już posprawdzaliśmy w urzędach i już mieliśmy podpisywać umowę o sprzedaży dowiedział się bezpośredni sąsiad tej działki,znajomy właściciela.Obraził się na niego,że ten nie poinformował go o sprzedaży,bo on na tą działkę ma chętkę od lat.Właściciel żeby nie było zatargów sprzedał działkę jemu za cenę jeszcze wyższą niż my dawaliśmy.

Teraz mamy zarezerwowaną działkę za tą samą cenę,ale dwa razy większą i trochę dalej od centrum miasta(30 min. piechotą).Ale serce nie pika mi do niej tak jak do tamtej chociaż rozum mówi,że to dobry wybór

https://forum.murator.pl/topic/29842-podkupili-mi-dzia%C5%82k%C4%99/#findComment-561632

LUDZIE!!! TO NIE DO WIARY!

Przed godziną przejąłem przyległe do mojej firmy mieszkanie! :o :D :D :D

Co za cuda? Będzie gdzie dłubać! A jaka lokalizacja! Przez ścianę do pracy.

Życie obfituje w niespodzianki :wink:

Bardzo się dziś cieszę.

Adam M.

https://forum.murator.pl/topic/29842-podkupili-mi-dzia%C5%82k%C4%99/#findComment-562150

Coś w tym jest!

Obejrzałem ruderkę za ścianą.

Podłogi - nie ma. Instalacje - nie ma. Wentylacja - nie istnieje i nigdy nie było! CUDO!

Trzeba robić komplet. I tak to zamierzałem. Nic nie trzeba psuć. Po prostu wpadłem w " stan surowy, zamknięty ".

Teraz mam planowanie przeznaczenia pomieszczeń, rozkładu instalacji itd. Docieplanie też mnie czeka.

Podsumowując - BUDUJĘ!

Od razu mi lepiej! :D Czuję się też lepiej "osadzony" na tym forum.

Chatę za wsią postawię i tak, ale za kilka lat (3-4). Myślę, że ze znacznie lepszym skutkiem, po doświadczeniach jakie zdobędę.

Pozdrawiam Adam M.

Nadal się cieszę! :D

https://forum.murator.pl/topic/29842-podkupili-mi-dzia%C5%82k%C4%99/#findComment-564547