Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

w jaki sposob znalezliscie swojego projektanta wnętrz?  

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. w jaki sposob znalezliscie swojego projektanta wnętrz?

• przez internet
    • przez znajomych
    • przez og
      0

Recommended Posts

mnie przekonał ceną i doświadczeniami znajomych

o dla tego mam prywatnego architekta wnętrz - moją żonę

:lol: :lol:

swoją drogą to ciekawe dla czego architektom wnętrz wydaje się że inwertor jest kretynem - i nie jest w stanie sprawdzić zaoferowanych cen produktów, a kitu o wielkich rabatach to już nawet moja chrześnica (3 latka) nie chce łykać.

model biznesowy jest prosty najpierw giga rachunek za projekt później mega przycinka na wykonawstwie

dziękuję postoję 8)

Ja też się ożeniłem z projektantką wnętrz, tylko że okazała się nią właśnie teraz jak wykańczamy dom.

Strasznie długo się z tym ukrywała kurde :wink: :D

Ciekawy jestem która opcja jest tańsza? Może trzeba by było zatrudnić projktanta to by wyszukał fajne i tańsze roziwązania :o

Pozdrawiam

naprawde nikt nie korzysta z usług profesjonalistów "od wnętrz"?

Będąc kiedyś na targach Muratora, chyba Kuchania i Łazienka miałem okazję pogadać, tak z ciekawości, z architektami od wnętrz. No i sprawa okazała dość kosztowna:

- jeśli tylko łazienka to 100 zł/m2

- jeśli większe powierzchnie to 50 zł/m2

...i wszyscy raczej oscylowali wokół tych wartości.

Tak więc widać, że byłaby to kosztowna zabawa.

My zrobiliśmy inaczej - sami wymyśliliśmy wnętrza (kilka wersji) i poprosiliśmy o konsultację naszą architekt, która też specjalizuje się w wykończeniu wnętrz. (np. ustawienia mebli i urządzeń mamy już w projekcie przemyślane i ustalone). Jako, że jest to nasza koleżanka to całość ustaleń, nawet z jazdami po sklepach i pokazywaniu propozycji, skończyła się na pięciu stówkach. Potem odbyła się w naszym domu "V wojna światowa" (bo IV to za mało) i "zgodnie" wybraliśmy ostateczną wersję :o :o :D :D

Pozdrawiam

Mój mąż też wybral opcję ożenek z plastusiem co przydaje się nie tylko przy wynętrzach :lol: Batomiast ceny to bardzo indywidualna sprawa w większości wypadków od calości.

Zależy czy potrzebujesz tylko projekt, czy też wyszukanie materialów też, czy nadzór też itd. I czy chcesz na ścianę kafelki za 40zl/m2 za 400zl/m2 , a moze planujesz barwny marmur po 4000zl/m2?

Schody z sosny czy z intarsją z jatobe? Starotynki ?Określony styl np lata 30-ste ?

Tak czy inaczej warto wziąść fachowca zwlaszcza jeśli nie masz chęci ani czasu na planowanie, a kasa wydana na projektanta zwraca sie w sensownych rozwiązaniach światla, mebli, ergonomii kuchni, kolorach wnętrza...

Ja "wziąłem" specjalistę architekta do kominka i drugiego do wnętrz. Za kominek poleciało tytlko 500zł (2002rok); teraz on bierze 1500zł. Co to za projekt, który ja prawie w całości stworzyłem i wymyśliłem. Może te drobne szlify i rysunki na papierze są warte 500zł, nie wiem! Co innego ten od wnętrz. Narzucił już od furtki ogólne ramy (założenia) w swoich projektach wspólne drobne powtarzające się elementy architektoniczne (np. przenikające się łuki, fale itp.). Brał 30zł/m2 realizowanej powierzchni wraz z nadzorem. Ponieważ w całości byłoby to b.drogo w uzgodnieniu z nim zrealizowaliśmy tylko kuchnię i łazienkę. Pzdr.