kksia 05.03.2005 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2005 Pytanie jak w tylule - dostałam na urodziny, a nic nie wiem o tych kwiatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 17.03.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2005 kalanchoe to sukulent więc nie należy zbytnio podlewać, lepiej jak ma sucho, powinno stać w miejscu słonecznym, gbyby zdziczało można ukorzenić czubek rośliny a niektóre odmiany wypuszczają małe roślinki na brzegach liści i jak odpadną albo mają 'wąsy' to można je posadzić i będzie mnóstwo potomstwa, natomiast różę pewnie masz miniaturkę i w zasadzie jako roślina pokojowa jest jednorazówką, jeśli jednak posadzić ją do gruntu to da się ją uratować ale nie jestem w tym specem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 19.03.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2005 To co dostałaś , to klasyk marketingu, byleby ładnie było. Obydwie roślinki się wykluczają . Rozsadź je , to produkcja przemysłowa ( upchane w koszyczek niedawno więc się łatwo dadzą wyjąć ) Róże miniaturki bardzo łatwo zalać , co poznać po przywiędłych liściach i brązowiejących kwiatach lub pączkach.Kalanchoe uwielbia kąpiele wodne ( spryskiwanie ) czego nie znoszą róże.Róża -stanowisko słoneczne , kalanchoe nie cierpi bezpośredniego słońca ( wybarwia się ochronnie na blado-zielono lub żółtawo ) Aby cieszyć się miniaturkami róż dłużej , każdy przekwitły kwiat należy uciąć na wysokości liści.Wtedy rozkrzewia się pięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kksia 26.03.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Żle się wyraziłam - kalanchoe i róża mają osobne doniczki. Kalanchoe trzyma się dobrze, ale róża opadła (chyba przelałam??)A może tak źle zniosła przesadzenie ?(w sklepie przesadzono ją do nowej doniczki tuz przed zakupem) Spróbuję dorzymać do maja i wysadzę w ogrodzie. Czy kalanchoe lubi spryskiwanie? Bo jesli to sukulent to chyba coś dziwnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts