Lawy 20.04.2005 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2005 Kaga - pamietaj, żeby to były sprawdzone ekipy (w jakikolwiek sposób) a nie z ogłoszenia, bo wtedy tanie wychodzi drogie. To tylko taka przestroga, a tak wogóle to będzie dobrze BTW jesli budujesz w Wawie to zajrzyj do Grupy Warszawskiej na forum tam mogą Ci dac jakiś namiar. Są też grupy podwarszawskie jesli budujesz coś w wianuszku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka barnas 23.04.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Dostaliśmy wycenę projektu "Dom w niezapominajkach 3": http://archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m4107ae44405ee&intra=7507d5c5875efbcd678c6091336cbbee&crc=74b56fa8e4c8710a8f2105f42436678f&lang=pl Powierzchnia użytkowa domu 120,2 m2 Powierzchnia garażu 19,1 m2 Wymiary ~13,5m x 8,2m Firma/Murarz sprawdzony i polecany. Wycena przedstawia się następująco: 1. fundamenty - 2000 2. ławy fundamentowe + taras - 2000 3. Izolacje (pionowa, pozioma) - 500 4. Mury parteru - 5000 5. Strop nad parterem - 3500 6. Mury poddasza - 3000 7. Murowanie kominów + omurowanie krokiew - 1500 8. Konstrukcja dachu (krokwie) - 3000 Razem: 20.500 Układanie dachu nie wycenione, gdyż nie wiemy jeszcze czy będzie to dachówka, czy blachodachówka. Co sądzicie o tej wycenie? Podzielcie się waszymi opiniami witaj scarab nam prosbe czy zaczales juz budowe domu w niezapominajkach 3- ja wlasnie kupilam ten projekt i zastanawiam sie nad kilkoma rzeczami . prosze o odpowiedz i chociaz o jedna fotke jeski "masz juz domek w surowym stanie" pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 23.04.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Właśnie, Scarab - jak Ci idzie? U mnie już bedą więźbę stawiać. I za tydzień kończy jedna ekipa. Za 2-3 tygodnie wchodzą ludzie od dachu a po tygodniu będzie stał stan surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka barnas 23.04.2005 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2005 Właśnie, Scarab - jak Ci idzie? U mnie już bedą więźbę stawiać. I za tydzień kończy jedna ekipa. Za 2-3 tygodnie wchodzą ludzie od dachu a po tygodniu będzie stał stan surowy otwarty czesc wlasnie kupilismy ten projekt kesli masz ten domek w trakcie budowy to chcielibysmy zapytac Cie o zdanie na kilka "tematow" z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 24.04.2005 04:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 u mnie dopiero fundamenty... prawie skonczone.... mialem duzo problemow, wiec wszystko sie opoznilo Lawy, u ciebie idzie jak burza ciesze sie z toba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 24.04.2005 04:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 witaj scarab nam prosbe czy zaczales juz budowe domu w niezapominajkach 3- ja wlasnie kupilam ten projekt i zastanawiam sie nad kilkoma rzeczami . prosze o odpowiedz i chociaz o jedna fotke jeski "masz juz domek w surowym stanie" pozdrawiam agnieszko, mam dopiero fotki fundamentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka barnas 24.04.2005 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 agnieszko, mam dopiero fotki fundamentow dzieki za odpowiedz a ty budujesz niezapominajke 3? jakie zmiany robisz w środku? Jakie wysokie zrobiłeś fundamenty a ile w ziemi, ile weszło Ci kubików? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.04.2005 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Właśnie, Scarab - jak Ci idzie? U mnie już bedą więźbę stawiać. I za tydzień kończy jedna ekipa. Za 2-3 tygodnie wchodzą ludzie od dachu a po tygodniu będzie stał stan surowy otwarty czesc wlasnie kupilismy ten projekt kesli masz ten domek w trakcie budowy to chcielibysmy zapytac Cie o zdanie na kilka "tematow" z gory dziekuje Proszę Cię bardzo. Pytaj. Z miłą chęcią odpowiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszka barnas 24.04.2005 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Właśnie, Scarab - jak Ci idzie? U mnie już bedą więźbę stawiać. I za tydzień kończy jedna ekipa. Za 2-3 tygodnie wchodzą ludzie od dachu a po tygodniu będzie stał stan surowy otwarty czesc wlasnie kupilismy ten projekt kesli masz ten domek w trakcie budowy to chcielibysmy zapytac Cie o zdanie na kilka "tematow" z gory dziekuje Proszę Cię bardzo. Pytaj. Z miłą chęcią odpowiem.... jakie zmiany robisz w środku? Jakie wysokie zrobiłeś fundamenty a ile w ziemi, ile weszło Ci kubików? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 25.04.2005 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 agnieszko, o naszych zmianach pisalismy w tym samym watku... wczesniej kominka nie ruszamy. Jakie wysokie zrobiłeś fundamenty a ile w ziemi ławy 30-40 cm wysokość (nie mierzyłem) ściany - ~ 1metr (też nie mierzyłem) praktycznie zgodne z projektem. mieliśmy poważne problemy z podchodzeniem wody i zawalaniem się wykopów stąd nie są to idealne wymiary co do 1 cm jak zaplanowane. na ziemię wylewany był w dość sporej ilości "chudziak" ławy lane; ściany bloczek + wykończone cegłą pełną i styropianem (taka izolacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 25.04.2005 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2005 Agnieszko u mnie podobnie jak u Scaraba. Ławy lane, na to bloczki wykończone cegłą. Tego trochę więcej mi wyszło niż w prjekcie ponieważ podniosłem poziom zero domu czyli zrobiłem go wyżej (i musiałem dołożyć stopień na jednym i drugim tarasie).Na ławy to wyszło mi 18m3 betonu. Ze zmian to już wyżej o nich wspominałem, to m.in. górę całą przebudowałem, ale na dole to zmiana biegu schodów. Pod schodami spiżarka zagłębiona w ziemię o dwa stopnie. Komin przesunięty bardziej do środka domu (chyba o 60cm). Poszerzone wyjście na taras (220x220). Większy garaż 0,5 metra szerokości a z tyłu zlicowałem go ze ścianą domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts