Ewunia 06.03.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 pada mi tv trzeba będzie nowy kupić no i okazało się, że zupełnie się na tym nie znam jakieś litery, jakieś mądre skróty o takie cóś np. Wejście 4-pinowe Wyjście audio RCA Wejście AV RCA Wejście RF Wejścia wizyjne typu Progressive oraz Component PAP PAT POP Maska Super Shadow Dynamiczna korekcja Gamma Kontrola apertury Wiem jedynie, co to PIP. Ale reszta czarna dziura Panasonic ? Samsung a może SONY ? http://emots.gpbb.net/Urwanie_glowy.gif http://emots.gpbb.net/Urwanie_glowy.gif http://emots.gpbb.net/Urwanie_glowy.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.03.2005 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Może spróbuj całkiem bez TV? Ja teraz juz w ogóle TV nie mam i na pewno sobie nie kupię. Mowy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 06.03.2005 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 no, aż taka radykalna, to ja nie jestem zresztą lubię tv a korzystam wybiórczo i z rozsądkiem, jak juz w paru miejscach pisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 06.03.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 a ile cali ?, o wejścia/wyjścia się nie martw każdy będzie O.K, PIP'a mam i używam, więc polecam, pytanie tylko czy warto dużo do tego dopłacać ?. Telewizory z PIP'em z reguły są bardzo bogato wyposażone. Już prawie wszystkie TV powyżej 29” są też 100Hz. O inne skróty typu PAD, POD, itd.... oznaczające jakąs tam znikomą funkcje poprawiającą obraz, też za bardzo się nie martw, bo każdy to ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 06.03.2005 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Zgadzam się z mdzalewscy - zwłaszcza, (że jak piszesz nie znasz się, a więc te wszystkie bajery, cuda na kiju i tak Cię nie będą rajcować) - kup sobie po prostu taki, jaki Ci się spodoba i będzie Ci pasować do wnętrza. Mógłbym polecić te, które mają funkcję Program Info - to taka funkcja, która wyświetla, co obecnie oglądasz (tytuł filmu, audycji itp oraz ile czasu zostało do końca i co będzie potem). Np. Thomson.Smutna lidko - czasem też mam ochotę rzucić tym przez okno (głównie przez te proszki do prania i mleczka super-lift-new-formula-kukuła-z-podwójnym-bąkiem-i-ośmioma-czopami), ale - jako że bywam pozbawiony TV przez kilka miesięcy w roku (gorzej niż w kryminale he he), uważam, że to medium większości z nas jest potrzebne - ale to już zupełnie inna historia. pozdrawiam - Cpt_Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 07.03.2005 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 poprzeglądałam sobie takie różne i po selekcji zostały 3 to te w pierwszym poście na niebiesko skromniej wyposażone, ale również 100Hz i 29 cali wcale nie kosztują znacząco mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 07.03.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Moj kuzyn, u ktorego czesto przebywam ma takiego Philipsa (34PW9818): http://reviews.designtechnica.com/review37_intro182.html Kupil go jakies dwa lata temu. Wtedy byl chyba najlepszym telewizorem w tej klasie na rynku. Obraz jest taki, ze prawie widze 3D (smiesznie to wyglada jak sa stare filmy - postacie sa wtedy takie jakos malo ksztaltne ) Naprawde niesamowite wrazenie. Nie widzialem czegos takiego w innych telewizorach (moze dlatego, ze rzadko ogladam?)Niestety jak tylko skonczyla sie gwarancja, to sie popsul. Zostal juz naprawiony, ale mam wrazenie, ze filtry juz nie dzialaja tak jak kiedys. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.03.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 jak nie masz stolika to LG RE-29FA34RB ze stolikiem w komplecie a z podanych przez Ciebie to:1) Samsung2) Panasonic3) Sony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 07.03.2005 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 LG 29 FA 34 RB też brałam pod uwagę, tylko jakoś ta firma nie bardzo mi leży. Ale może nie mam racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 07.03.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 LG 29 FA 34 RB też brałam pod uwagę, tylko jakoś ta firma nie bardzo mi leży. Ale może nie mam racji. jeśli leży Ci Samsung to i powinno LG, firmy identyczne koreańskie, bardzo porównywalne, a Flatron (LG) jest bardzo znanym i udanym kineskopem. Ja uznaje LG trochę wyżej niż Samsunga. Świetne są telewizory LG LAFINION, które też są na Flatronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.03.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Patrząc na tytuł posta "jaki telewizor", to powiem co mi ślina na język przyniosła:KOLOROWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RolandB 08.03.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 a ja pozwole sie nie zgodzic z tym co tu niektorzy mowia osobiscie PIP'a mialem i nie uzywalem albo uzywalem 2 razy do roku ... Natomiast bardzo duze znaczenie ma dla mnie jakosc obrazu, ilosc i jakos wejsc ... Jezeli chcesz sie cieszyc obrazem o najwyzszej jakosci - wejcia Component albo RGB i tak naprawde jedno wejscie RGB to ma chyba kazdy telewizor ... natomiast jesli chcesz podlaczyc 2 urzadzenia o dobrej jakosci obrazu to porzebne sa juz 2 takie zlacza ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 08.03.2005 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Ja niedawno kupiłam Panasonica 32 cale....bez pipu wczesniej miałam i nie uzywałam...natomiast zgodze sie z Rolandem.....wada była cena...ale cóz... Stolik pod tego Panasonica kupiłam w Ikei......za całe 129 zł ( kolor srebrny ) i co wazne jest niski ma 29 cm wysokosci. Wczesniej mielismy sprzet Sony a teraz słyszłam ze maja serwisy z nimi problemy...cos dzieje sie z kineskopami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 08.03.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 jak widzę z PIP'em zdania są podzielone ja używam przynajmniej raz dziennie, szczegolnie pomocne jak ma się kilka źródeł sygnału, typu antena siatkowa + tunery cyfrowe, +... itd..... Przy 5 kanałach oczywiście całkowicie zbyteczne, ale przy 50 kanałach z 3 żródeł jest bardzo, bardzo użyteczne. Wrzucam w oknie i czekam kiedy zacznie się mecz i nie muszę słuchać wywodów Szpakowskiego, w tym czasie oglądam jakiś kanał motoryzacyjny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 08.03.2005 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2005 Wrzucam w oknie i czekam kiedy zacznie się mecz i nie muszę słuchać wywodów Szpakowskiego, w tym czasie oglądam jakiś kanał motoryzacyjny no wiem, że dla mnie to nawe konieczne, stąd pomysł z PIPem teraz używam do tego kombinacji tv + viedeo oraz przycisku av, żeby było prościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 17.07.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Thomson 42KH412S Ma ktoś coś takiego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 19.07.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 Thomson 42KH412S Ma ktoś coś takiego?? przyzwoity TV, bo tylko tyle można powiedzieć o TV projekcyjnych, jak się ogląda z daleko to O.K, z bliska to porażka, plusy to świetna cena za 1cal, w sieci Avansu pojawił się o zbliżonych parametrach Samsung 42" cena 2999zł, lub nowszy model Samsunga SP42Q5 w cenie 3199zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 19.07.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 A mnie interesuje plazma 42+.Ceny zaczynaja sie od 8tys i ida ostro do gory.Firma jest dla mnie nieistotna.Czym sie kierowac przy wyborze?Na jakie parametry szczegolnie zwracac uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.07.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 mdzalewscy jesli moglbys krociotko mi wyjasnic czy jest sens wracac z usa z tv plazmy sa naprawde tanie 19-21 Toshiba mozna za $350 wieksze tez sa juz tanie , ale za duze zeby wiezc z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 24.07.2005 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 jak sie ma dla użytkowanika fakt, że telewizor z PIPem ma 1 lub 2 tunery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts