citroal 06.03.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Czy można zameldować się na działce w czasie budowy domu ?Sprzedałem mieszkanie i chciałbym tak własnie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.03.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Nie, na dzialce nie mozna się zameldować.Można zameldować się natomiast np u rodziny lub znajomych, za ich zgodą i nie ważne jak daleko od miejsca budowy może to być nawet na drugim końcu Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.03.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Zależy czy masz już stan surowy, czy jeszcze nie. Jeśli tak to można. Opisywałam to baaardzo szczegółowo nie raz. To może poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.03.2005 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Jak funcjonować bez adresuale nie jestem pewny czy znajdziesz dla siebie odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Czy można zameldować się na działce w czasie budowy domu ? Sprzedałem mieszkanie i chciałbym tak własnie zrobić. citroal można sie zameldować mając nadany - numer domu ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.03.2005 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Czy można zameldować się na działce w czasie budowy domu ? Sprzedałem mieszkanie i chciałbym tak własnie zrobić. citroal można sie zameldować mając nadany - numer domu ... pzdr No właśnie dokładnie, tak jak mówi Brzoza : można mając nr domu. Dodam jedynie, jeśli można, że nr ostateczny, a do ostatecnego potrzeba budynku, który geodeta umieści na mapce. Budynek może być baaardzo surowy. Niestety w niektórych gminach stroją większe fochy. Ale tylko w niektórych. Nr jest więc konieczny, ale bywa niewystarczający. Czy masz choć namiastkę budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Lidko ... bywa i tak ... nie ma domu ... numer jest ... pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.03.2005 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Lidko ... bywa i tak ... nie ma domu ... numer jest ... pozdrówka Ja juz w wzizt mialem numer domu. Rozumiem, ze jest on tymczasowy i moze sie jeszcze zmienic. Tak? PS. Mam juz pozwolenie na budowe, ale jeszcze nie zaczalem. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2005 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Konrad o ile numer nadał Ci terenowy organ administracji - powołując sie na Zarządzenie Ministra Gospodarki Komunalnej ...i na Twój wniosek - masz już numer stały ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.03.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Konrad o ile numer nadał Ci terenowy organ administracji i na Twój wniosek - masz już numer stały ... pzdr Ale ja nie wnosilem o nadanie numeru. To byl wniosek o wzizt. To w tym wypadku tez to jest numer staly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 06.03.2005 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Lidko ... bywa i tak ... nie ma domu ... numer jest ... pozdrówka wiesz, że ja się z Tobą nigdy nie spieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2005 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 wiesz, że ja się z Tobą nigdy nie spieram i kto powiedział ... ze Jestes smutna ... ? Ale ja nie wnosilem o nadanie numeru. To byl wniosek o wzizt. To w tym wypadku tez to jest numer staly? Konrad prawdopodobnie dostaniesz ten sam numer... ale wniosek powinien wypłynąc od Ciebie ... prawo nie zabrania Ci zwrócić sie - o przyznanie numeru domu ... (spróbuj ... na pismie ...) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.03.2005 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Tak w ogóle numer nadaje się nie domowi tylko posesji. Może być pusta działka. Ja mam numer od dawna, ale prawdopodobnie będzie zmieniony, bo dookoła podzieliły się działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 07.03.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Tak w ogóle numer nadaje się nie domowi tylko posesji. Może być pusta działka. Ja mam numer od dawna, ale prawdopodobnie będzie zmieniony, bo dookoła podzieliły się działki. Ale nie chodzi Ci chyba o nr. dzialki? Bo ten juz mialem raz zmieniony. Wynikla nawet z tego taka smieszna sprawa. Zlozylem w swoim wydziale geodezji wniosek o wydanie mapki, wpisujac stary numer (bo nikt mnie nie poinformowal o zmianie). Odczekalem tyle ile ustawa przewiduje (a nawet ciut dluzej). Przychodze po mapke, a pan mi mowi, ze nie ma takiej dzialki . Po krotkiej konwersacji zostalem skierowany do pokoju obok, w celu spradzenia nowego numeru. Pani (bardzo zdziwiona niekompetencja swojego wspolpracownika) wstukala stary numer i podala mi nowy. Poszedlem z tym nowym numerem z powrotem i dostalem mapke od reki. Do dzis nie wiem dlaczego tak dlugo trzeba na nia czekac, skoro procedura jej wydawania trwa krocej niz 5 minut. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citroal 07.03.2005 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Pozdrwaiam wszystkich.Fundamentry już mam zrobione w maju buduję dalej.Mam nadany nr. posesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 07.03.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Pozdrwaiam wszystkich. Fundamentry już mam zrobione w maju buduję dalej. Mam nadany nr. posesji. W takim stanie zaawansowania budowy Urząd nie powinien Cię zameldować na tej działce (pomimo nadania numeru). Jeśli taki przypadek niemniej już gdzieś się zdarzył to był to ewidentny błąd organu meldunkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.03.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 EEE tam, na polach namiotowych i campingowych też meldują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 07.03.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 EEE tam, na polach namiotowych i campingowych też meldują. tak, ale tymczasowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 09.03.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Od jakiegoś czasu śledzę różne dyskusje nt. zameldowania i zawsze się zastanawiałem czy (popadając w skrajność) można się zameldować na pustej działce. Tzn. czy wolno być minimalistą i postawić sobie namiot na własnym gruncie i tam się zameldować? Dopiero wczoraj żona mi wskazała że w tej sytuacji nie wiadomo co zrobić z nieczystościami... Postawić sławojkę po prostu? Wolno tak? Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 09.03.2005 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 Są specjalne kibelki turystyczne o wym. ok. 50 cm x 50cm, który możesz sobie wstawić do namiotu. Myć się w misce albo w łaźni miejskiej, a śmieci zbierać do worka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts