Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lista prezentów parapetówkowych :)

Alanta

Recommended Posts

Mam właśnie ten temat na tapecie - zastanawiamy sie co kupić znajomym na parapetówkę, jeśli niezbyt znamy ich gusta i na oczy nie widzielismy mieszkania. Coś co by było przydatne, a jednocześnie śmieszne; drobiazg na tyle charakterystyczny, aby kojarzył się im z naszą wizytą i na tyle uniwersalny, żeby pasował do każdego wnętrza... Macie jakieś pomysły ?

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak, to jest problem. Bo nie znając gustu można zrobic niezłą 'przysługę'

Może coś ze staroci-filiżankę, cukiernica. Ma to wartość ponadczasową.

Albo komplet ładnych kieliszków. Zawsze się przydadzą i mogą być neutralne.

Obrus haftowany w umiarkowanej formie (są w galeriach)-do każdego wnętrza pasuje, a też nigdy dosyć takich rzeczy.

Kwiat? Nie za duży, ale efektowny , ale to moze już być problem.

pozdr

Byłam kiedyś w takiej sytuacji i kupiliśmy świecznik - czarny (taki ludzik z rzemykową przepaską) - niezobowiązujący, który przydał się na samej imprezie (przewidująco wzięłam też świeczki) a aktualnie stoi na kominku u gospodarzy i super się wkomponował.

No i oczywiście dobry trunek (ja preferuję whisky)

Miłej imprezy

• 8 months później...
A ja myślę,żę najbezpieczniej dać kwiat doniczkowy.Sama ostatnio dostałam przepiękną czarną orchideę i nie mogę się na nią napatrzyć.Co do innych prezentów, istnieje niebezpieczeństwo podarowania tzw durnostojków które są upychane po szafach, albo oddawane jako prezenty gdzieś dalej.Zawsze staram się wypytać co gospodarze chcieliby dostać.

Z kwiatem doniczkowym też można nie trafić, tyle że rzadko. Mam znajomych, pan domu ususza każdy kwiatek, gdy rodzina na wakacjach i pani domu się z tym pogodziła - nie mają żadnych kwiatów doniczkowych. Pomysł kamionki na ogórki szalenie mi się podobał, jak również garnka żeliwnego, ale ja mam fisia na punkcie gotowania. Z takich rzeczy, które wydają mi się fajne na parapetówę, to obrotowa deska. Są od paru lat w Ikei, wprawdzie takiej nie mam, ale na przyjątka wydaje mi się bardzo wygodna.