Gość 06.03.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 zakladam nowy mam nadzieje udany watek na temat zakupow na gornym slasku proponuje, aby pisac tu uwagi, co sie gszie oplaca kupowac, a czego bron boze nie kupowac w pewnych miejscach zaczne moze od styropianu FS 20 wiec buildery wypadaja neinajlepiej: w gliwicach okolo 190 PLN brutto w porownaniu juz builder w t. gorach 210 brutto jak widac rozrzut duzy, niby styropian styropianowi nie rowny ale to byla najtansze jakie dalo sie w tych miejscach kupic drewno na wiezbe rozrzut znaczny obdzwonilem okolo 20 tartakow i za m3 trzeba dac od 600 do 850 netto za drewno sosnowe nieimpregnowane stal zdecydowanie najtaniej znalazlem w hucie zawiercie - cena zmienia sie co dnia, ale nigdzie nie znalazlem taniej jedyny problem to przy zamowieniu trzeba brac cale paczki pretow np prety fi 12- trzeba brac paczke 2,5 tony a za pret fi 6 caly zwoj okolo 960 kg rozne hurtownie oferujace stal maja ceny od 10 do 100 % wyzsze niz w tej hucie to tak po krotce z ostatnich nowosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 07.03.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2005 Prawdopodobnie rozpocznę budowę latem. Wówczas będę mogła coś napisać. Ale strasznie mnie zmartwiła cena drewna na więźbę Liczyłam na max. 800,00 za kubik i to impregnowanego! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts