Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APS115 CZY KTOS BUDUJE?

Recommended Posts

Witam,

No ja buduje. Stan obecny - surowy otwarty zadaszony, koszt takiego stanu 130 kzl (ale z VAT 7%). Zdjecia - patrz album. Szczegoly zmian w projekcie - funkcja "Szukaj". Koszt calego domu - wg mnie co najmniej 300 kzl. Inne info - pytaj.

Pozdrowienia nr 1 :D

PS Wlasciwszym miejscem dla postow o projektach jest dzial Projekty

Pozdrowienia nr 2 :D

WITAJ! DZIEKUJE ZA WIADOMOSC. RZECZYWISCIE DZIAL PROJEKTY BYLBY ODPOWIEDNIEJSZY.

OGLADALEM TWOJ ALBUM I CIEKAWI MNIE DLACZEGO ZLIKWIDOWALES BALKONY?

CZY JESTES ZADOWOLONY Z WYBORU ; TERAZ KIEDY WIDZISZ DOM W RZECZYWISTOSCI.

CIEKAWI MNIE CZY SAM DACH JEST DROGI.

CZY MASZ KONTAKT Z INNYMI APS115-owcami?

POZDRAWIAM

MIRO3210

Witam,

Odpowiadam. Bryla domu jest bardzo zdobna: wykusz, balkony, luki, zalamania scian, skomplikowany dach, kominy, kolumny, rozne poziomy stropow. Aby ograniczyc ilosc ozdodnikow usunalem oba balkony. Poza tym balkony to mostki termiczne i elementy drogie trudne do prawidlowego wykonania. Wg mnie bryla budynku zyskuje po odjeciu ozdobnikow. Gdybym mial wybierac raz jeszcze wybralbym projekt o prostszej bryle i mniejszej powierzchni. Koszt dachu, czyli konstrukcja, robocizna, deskowanie, papa, dachowka cementowa, obrobki blacharskie, rynny, okno dachowe - okolo 45 kzl. W sumie na budowie byly trzy osoby z calej Polski. Zostawialy kontakt do siebie, ale zadna z nich wiecej sie nie odezwala, co wg mnie oznacza ze wybraly inne projekty

Pozdrowienia