jantomx 27.01.2026 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia Witam, remontuję mieszkanie z lat 50. i usunąłem starą wylewkę, która była w mieszkaniu. Zastanawiam się, co położyć jako podkład pod nowy parkiet / panele drewniane. Mam około 8,5 cm do okna w najwyższym punkcie, ale przeważnie około 10 cm w reszcie mieszkania. Z racji tego, ze w mieszkaniu jest strop kleina konstruktor odradził mi wylewkę z miksokreta. Myślałem nad takim rozwiązaniem: pierwsza warstwa styrobeton, około 4 cm w najcienszej warstwie, na to jakieś płyty suchego jastrychu. I tu pytanie czy to zda egzamin i jakich plyt najlepiej użyć w takim rozwiązaniu? Systemowe wydają się trochę drogie, może jest inna opcja, która też się nada. Trochę nie chce mi się bawić z keramzytem, z racji poziomowania go i boję się, że będzie się przesypywał przy profilach z GK. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/298893-jastrych-na-stropie-kleina/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts