Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OKNA PCV OKOLICE TRÓJMIASTA. POMOCY

Recommended Posts

CZY KTOŚ POMOŻE POSZUKUJE OKIEN Z PCV W OKOLICACH TRÓJMIASTA

Od zawsze polecam wizytę u niejakiego Zielińskiego, Gdynia, Mściwoja 3.

Facet konkretny i rzeczowy.

Zdecydowanie odradzam kontakt z firmą WINDOWS 2000 z Rumii.

Markus ,a możesz powiedziec co z windowsem jest nie tak?Bo moi znajomi są bardzo zadowoleni...

Bo może jest coś o czym nie wiem?

Fakt cosik słyszałem ,że była tam swego czasu jakaś dziwna ekipa,ale ponoć wylecieli na "zbity pysk"...

Ostatnio byłem i wszyscy mili,uprzejmi -doradzili...

Tak ,że jest może coś o czym nie wiem?

Hallo-Markus?

Ja ci powiem jedno-co do montażystów to poważna firma po 1-2 wpadkach dziękuje takiej za współpracę (tak było właśnie w windowsie-podobno)-a co do okien to zwróć uwagę na producenta profili zwłaszcza.

Rehau jest chyba w tej chwili w najwyższej półce jakościowej.

Aha-byłbym zapomniał-z wiarygodnych źródeł wiem że właśnie windowsy sprzedają okna do Danii, Niemiec , Szwecji i innych krajów -a (przynajmniej w/g mnie) to chyba o czymś świadczy...

No właśnie co jest z tmi oknami WINDOWS 2000

Witam,

Szczegoly sprawy zna Markus. Troche informacji bylo w grupie Trojmiejskiej. A z tego co pamietam, to Windows2000 mial problem z wlasciwym wykonaniem i terminowym dostarczeniem okraglego okna do domu Markusa. Ale jak napisalem o szczegoly pytak Markusa. Ostatecznie Markus zrezygnowal z ich uslug, a mimo to otrzymal do zaplaty fakture za feralne okno

Pozdrowienia

No właśnie-o to chodziło-coś konkretnego.

Niezbyt dobrze to świadczy o firmie...ale z drugiej strony bazować na jednym (felernym?)oknie to troszkę przesada.

Zresztą co tu dużo mówić znając życie to pewnie w windowsie powiedzieliby na ten temat co innego :) (znam z autopsji-ciągle...).

Bardzo możliwe ,że to byli owi "starzy pracownicy".

Nie wnikam ,bo nie znam sprawy do końca.

Inna sprawa ,że sam byłem świadkiem podejścia niektórych klientów do pracowników firm na zasadzie "ja płacę a wy k,...a macie robić to co chcę"-dlatego tym bardziej nie bardzo chcę dogłębnie w to wnikać.

Najprościej pojechać do firmy jednej,drugiej,trzeciej , porozmawiać z pracownikami i wstępnie ocenić je.

Bo na forum nieraz było ,że TA firma jest do d... ,a inny napisał że "nieprawda-właśnie TA jest ok".

ŻYCIE...

Ja zaryzykowalem pomimo negatywnej opini marcusa (zdecydowala cena) i kupilem okna od windows 2000.

Konkluzja:

- okna sliczne (5 komorowe z jednostronnym kolorem) i wygladaja na dobrze wykonane

-poslizg z terminem 2 tygodnie

- podzial szprosow (wewnetrznych) w 2 oknach okazal sie niezbyt pasujacy do innych ale to byla czesciowo moja sugestia do takiego podzialu i firma wymienila je na lepszy w zamian za odstapienie z rekompensaty za niedotrzymanie terminu.

- parapety zewnetrzne ( znowu za moja sugestia) okazaly sie za waskie i firma zobowiazala sie do ich wymiany na prawidlowa szerokosc ale od montarzu w listopadzie nic sie nie dzieje. Ja w grudniu zadzwonilem dowiedziec sie co sie dzieje to obiecali ze wkrotce zamontuja te o wlasciwym rozmiarze. Mnie dotychczas jeszcze na nich nie zalezalo i nie poganialem ich wiecej.

-ekipa montazowa profesjonalna i elastyczna tzn. podatna na sugestie inwestora

Bralem pod uwage takze okna z m&s (typ "tytanowe") -takze bardzo ladne i duzo pozytywnych opini znajomych ale niestety drozsze (mniej podatni na rabaty)

Pozdrawiam

• 1 month później...