Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 166
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

Działamy głównie w województwie mazowieckim, wszystkie projekty typowe na naszej stronie http://www.archdesign.pl były wykonywane na indywidualne zamówienia inwestorów. Dlatego często jest kilka podobnych do siebie domów różniących się metrażem, układem funkcjonalnym itp.

Od stycznia 2006r. rozpoczymany sprzedaż projektów jednocześnie na Litwie i Ukrainie porzez duże firmy dystrybucyjne . Rozwój firmy na terenie Polski jest dla nas sprawą drugorzędną dlatego nie jesteśmy jeszcze znani - to fakt .

Renderingi na stronie www będą wymienione na jaśniejsze do końca tego tygodnia.

Odnośnie skarg na obsługę, dostajemy tak dużą ilość emaili że nie jesteśmy w stanie odpowiadać na pytania techniczne w przyzwoitym terminie,

do usyszenia

J. Kazimierczak

marketing

• 2 weeks później...

Dom bardzo mi się podoba. Jeżeli masz wjazd od południa to będzie on pasował. Myślę że właściwie niczego mu nie brakuje. Podoba mi się garaż w bryle budynku (sam będę dom z takim garażem budował), fajnie że jest duże pomieszczenie gospodarcze. Zmieszczą się wszelkie rowery, kosiarki itp. Nasuwają mi się dwie rzeczy które bym w tym projekcie zmienił. Pierwsza z nich to wielkość jednej z łazienek. Obydwie łazienki są bardzo małe. Na parterze 3,4m a na górze 3,3m. Myślę, że w domu o powierzchni prawie 140 m jedna z łazienek powinna być duża z jakąś fajną wanną i dużą przestrzenią. Biorąc pod uwagę to, że poddasz stanowi wydzieloną część tylko dla domowników byłbym za zwiększeniem łazienki na górze. Druga sprawa to wielkie wole oczko na poddaszu. Ja wiem że bardzo łądnie to wygląda - mi też się bardzo podoba ale...........no własnie.........ile to będzie kosztować!!!! No chyba że pieniądzę nie grają u Ciebie większej roli :D . Jakbym dysponował nadmiarek gotówki to też bym sobie zafundował takie okno ale jak na razie pozostanę przy zwykłych oknach dachowych :D :D

Napisz co sądzisz o moich uwagach, jestem ciekaw co o nich myślisz.

Pozdrawiam i życze wytrwałości w szukaniu projektu bo wiem z autopsjii że to nie łatwa sprawa i potrafi spędzić sen z powiek :lol: :lol:

Wole oczko przedraża projekt,

Mi osobiscie nie odpowiadaloby usytuowanie gabinetu na parterze, ktory powinien byc w jakims bardziej zacisznym chlodnym miejscu a nie przy salonie i tarasie, ale to kwestia gustu i potrzeb. lazienki troche bym powiekszyla, sa troche za male, przynjamniej jedna powinna byc wieksza.

A tak poza tym podoba mi sie, jest harmonijny i spojny . Wyglad zewnętrzny jest naprawde niezły.

Pozdr

ania

Wole oczko przedraża projekt,

Mi osobiscie nie odpowiadaloby usytuowanie gabinetu na parterze, ktory powinien byc w jakims bardziej zacisznym chlodnym miejscu a nie przy salonie i tarasie, ale to kwestia gustu i potrzeb. lazienki troche bym powiekszyla, sa troche za male, przynjamniej jedna powinna byc wieksza.

A tak poza tym podoba mi sie, jest harmonijny i spojny . Wyglad zewnętrzny jest naprawde niezły.

Pozdr

ania

Witam wszystkich

Rom - dzieki za obszerna opinie, co do Twoich uwag to :

- wole oczko tez od samego poczatku chcemy zrezygnowac z tego wzgledu ze pieniazki graja u mnie bardzo duza role, cala budowa bedzie z kredytu :( - a wlasnie moze ktos potrafi mi powiedziec jaki z grubsza moze byc koszt postawienia tego domku??

- co do lazienki to po pierwsze nie chce miec raczej wanny, do tego te 3,3m na poddaszu to jest powyzej wysokosci 1,90m po podlodze ma cos ok. 6,5m2, a pozatym zastanawiam sie czy nie warto powiekszyc domu o jakies 0,9m od strony pom. gospodarczego a wiec i lazienka na gorze by sie zwiekszyla. Poza tym zawsze mozna dac ze 2 pustaki wiecej i juz bedzie wiecej pelnowartosciowego miejsca ( nad tym tez sie zastanawiam )

Anstak - u mnie gabinet ma byc raczej typowym pokojem goscinnym. w kazdym badz razie dziekuje za opinie.

Wielkie dzieki za opinie i prosze o wiecej.

Projekt Ładny, taki wdzięczny własnie, tylko ze...

Proszę przyjrzec sie słupom (ilości słupow i ich umiejscowieniu) na poddaszu. Nieciekawie to wygląda moim zdaniem

pozdrawiam Ulanka

O kurcze!!! Rzeczywiście. Nie zwróciłem wcześniej uwagi na te słupy na poddaszu.Według mnie są nie do przyjęcia Na środku każdego pokoju słup. Pobiku porozmawiaj przed kupnem projektu z architektem czy istnieje możliwość przeprojektowania tego dachu żeby pozbyć się tych słupów. Ja osobiście nie zdecydowałbym sie na projekt z takimi słupami.

- wole oczko tez od samego poczatku chcemy zrezygnowac z tego wzgledu ze pieniazki graja u mnie bardzo duza role, cala budowa bedzie z kredytu - a wlasnie moze ktos potrafi mi powiedziec jaki z grubsza moze byc koszt postawienia tego domku??

Uważam że dobrze robicie. Jeżeli budujecie z kredytu to tym bardziej zrezygnujcie z wolego oczka - niepotrzebnie by tylko przedrożyło realizację domu.

Co do przesunięcia ściany od strony pomieszczenia gospodarczego to uważam że to dobry pomysł. Garaż zrobiłby się wtedy szerszy możnaby swobodnie przechodzić z wózkiem czy rowerem dookoła samochodu i byłoby swobodniej.

Podniesienie ściany kolankowej też na pewno dałoby większa przestrzeń na poddaszu jest tylko jedna sprawa nad która bym się zastanowił. Mianowicie czy jest wam potrzebna ta większa przestrzeń. Poddasze ma i tak 50m pow. uzytkowej. Ale nie wiem ile osób bedzie tam mieszkać więc może się mylę.

Pozdrawiam serdecznie